kotlet - 10609 przepisów (strona:423/708)

Gofry z ciecierzycy 182

miski- jeśli używamy blendera ręcznego, dodajemy jajka, czosnek, sok z limonki, sól oraz pieprz. Miksujemy. Do masy na końcu dodajemy mąkę oraz posiekany szczypior. Mieszamy, formujemy podłużne, grubsze „kotlety” i układamy na rozgrzanej, posmarowanej delikatnie olejem gofrownicy. Dociskamy i pieczemy ok 8 minut. Ciepłe (i tylko ciepłe, zimne zdecydowanie mniej smakują ;) ) podajemy z sosem zrobionym z jogurtu z dodatkiem sosu

Kuchnia w czekoladzie
Placuszki z batatów i fety 160

pierwszy rzut oka placuszki wyglądają jak mielone kotlety, ale nie tym razem. Dzisiaj proponuję pyszną wersję bezmięsną kotlecików z batatów z dodatkiem natki pietruszki oraz sera feta. Świetny pomysł na obiad, kolację a nawet śniadania jeśli nie pierwsze to np. drugie. Składniki na około 10 placuszków: 1 bardzo duży batat 1 mała biała cebula łyżka natki pietruszki 100 gram sera

Życie zaczyna się w kuchni
Mięsne rogaliki z kładzionymi kluskami i brokułem w sosie koperkowym – danie z patelni 158

mąki ziemniaczanej oliwa, olej lub masło przyprawy i zioła – sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek, bazylia, curry, słodka papryka Sposób przygotowania: Z piersi z kurczaka robimy filety jak na kotlety schabowe, jednak kroimy je na trójkąty (jak ciasto na rogaliki). Mięso przyprawiamy i zwijamy z niego rogaliki, dając do środka pokrojony w paski ser mozzarella. Cebulę kroimy i podsmażamy

Via Gusto
Domowe burgery 148

Wczoraj były domowe bułki do burgerów - klik , a dziś burgery. Zawsze to dużo zdrowsza wersja niż inne kupowane gdziekolwiek, już nie będę wymieniać ;-). Kotlety zrobiłam z mięsa mielonego z indyka, do tego natka pietruszki, troszkę bułki tartej, sól, pieprz, słodka papryka, kurkuma, ketchup i jajko. Reszta to dodatki jakie miałam w lodówce i nie tylko w niej. Każdy może smak

kruche babeczki
Pierś kurczaka nadziewana brokułem 175

Sposób przygotowania: Piersi kurczaka cienko rozbijamy, oprószamy solą oraz pieprzem. Umyte brokuły miksujemy wraz z czosnkiem, cebulką oraz serem Lazur. Gotowy farsz dzielimy na dwie części, nakładamy na oba kotlety, ale tylko do połowy i zwijamy tak, by farsz pozostał w środku. Owijamy plastrem szynki szwarcwaldzkiej i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190st C na 40 minut

Kuchnia w czekoladzie
Zarządzanie dietą rozdzielną w czasie 150

białka (wędlin, serów itp). Śniadanie II - białkowe: Wędlina z ogórkiem kiszonym. Obiad: Danie I - węglowodanowe: Zupa, w której w skład wchodzą kartofle lub ryż. Obiad: Danie II - białkowe: Kotlet z czerwonymi buraczkami. Podwieczorek - Pierwsza część kolacji - Kanapki z warzywami. Kolacja: Przekąska białkowa : Kilka plasterków szynki z papryką marynowaną. Rozpatrując to w czasie, posiłki mogą wyglądać następująco: 07:00 przed wyjściem

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Czas oczyszczania, regeneracji i energii do pracy 149

rozdzielnej jest nie mieszanie białek z węglowodanami, więc nie mieszajmy! Nie zatoksyczniajmy organizmu z powrotem   w 2-3 dni , przez nie właściwe procesy trawienia wymieszanego chleba, ziemniaków, z kotletami, jajkami i wędlinami. Odłóżmy ziemniaki, pieczywo, ciasta na inną okazję. A jeśli chcemy już tak bardzo posmakować słodkości, to może do herbatki wieczorem na 1-2 godziny przed snem

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sałatka wiosenna 146

Warzywa i owoce    Często można usłyszeć żartobliwe stwierdzenie: "Z surówek najbardziej lubię kotlety, a z sałatek kiełbasę". I to jest problem większości naszego społeczeństwa. Skąd wiem? Widzę i wiem jak sam kiedyś podchodziłem! Dziś ulubionym elementem posiłku to warzywa... Podreperowany organizm sam wie czego potrzebuje. Organizm chory lub nie świadomy często odrzuca to co dobre i woła

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kotlety z kaszy gryczanej 123

razem wyrabiamy na jednolitą masę (jeśli jest zbyt luźna to możemy dodać jeszcze trochę mąki). Zostawiamy na jakieś 20 minut aby masa stężała (najlepiej w lodówce), a następnie kształtujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Historia i efekty: "Zapobiegając moim migrenom" 135

przejścia dla mnie, a stało się jasne dzięki jednej rozmowie!    Zawsze mogę liczyć na wsparcie Mariusza i radę. Często zaglądam na jego blog szukając nowych pomysłów np: kotlet i buraki zamiast stosowanych wcześniej ziemniaków. Zaczęłam zwracać uwagę na to co jem . Wybieram zdrowe produkty: warzywa, owoce, ciemne pieczywo. Zapominam o słodyczach. Do niczego mi nie pasują. Stało się

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kotlety z dyni i kaszy gryczanej 238

dobrze wyrabiamy ( jeśli masa jest zbyt luźna to możemy dodać jeszcze trochę mąki, dlatego warto jest aby dynię dobrze wycisnąć zanim dodamy do kaszy). Z tak przygotowanej masy kształtujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni z dwóch stron na rumiany kolor. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kotlety z kaszy jaglanej i dyni 135

dyni. Wszystko dobrze wyrabiamy, dodajemy natkę pietruszki, sól i pieprz i w zależności od konsystencji masy dodajemy  1 lub 2 łyżki mąki. Z przygotowanej masy kształtujemy  kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni z dwóch stron na rumiany kolor. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Short: Odkwaszanie organizmu 133

dodatki nie tylko mają funkcje zmiany pH żołądka na bardziej kwasowe by lepiej trawiły się białka, ale dodatkowa rola takiego produktu to spowodować odkwaszenie organizmu wynikające ze zjedzenia przykładowego kotleta

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Przepis: Kurczak w sosie musztardowym z pieczarkami 129

rozdzielnej zapotrzebowanie na mięso zmniejszyło się - DRASTYCZNIE! Taka porcja wystarcza, dla całej rodziny! Więcej  o tym w następnym poście już jutro: "Jak jeść by się najeść w pół kotleta?" Składniki: 1 kg udzików z kurczaka 250g pieczarek (najlepiej małe) 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 4 łyżki musztardy  2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oliwy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Roladki ze schabu w sosie śmietanowym 209

pieprz, papryka ostra 150 ml śmietan y 30% Przygotowanie Schab myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na plastry o grubości około 2,5 cm. Następnie plastry rozbijamy jak na kotlety, posypujemy solą i pieprzem i odstawiamy. Cykorie siekamy, posypujemy solą i zalewamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniała. Również odstawiamy na pół godziny. Przygotowujemy roladki. Każdy plaster smarujemy łyżeczką musztardy

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania