kotlet - 10609 przepisów (strona:425/708)

Delikatne drobiowe pulpeciki z pieczarkami i kaszą jaglaną w sosie jarzynowym 166

jest zupełnie niewyczuwalna, to doskonale skleja nasze pulpety na gładką masę. Nie dodajemy już do nich żadnej bułki namoczonej w wodzie czy mleku. Ogólnie, bardzo polecam do wszelkiego rodzaju kotletów czy pulpetów, dodawać zamiast bułki, pozostałości z obiadu, właśnie w postaci kaszy czy nawet ugotowanych ziemniaków. Do środka klopsików, dodałam również kilka startych na tarce pieczarek, bo akurat zalegały

Mieszam w Garnku
SZYNKA WIEPRZOWA Z SZYNKOWARA 128

łyżeczka  żelatyny spożywczej * 2 łyżeczki mieszanki przypraw Dobry Smak Rozkoszna * pół łyżeczki mielonego chili * 1 łyżeczka cukru * 100 ml wody Wykonanie: Szynkę wieprzową pokroić na plasterki jak na kotlety, włożyć do miski, wymieszać z mielonym chili i mieszanką przypraw. W garnku zagotować wodę, wsypać żelatynę, sól peklującą i cukier, mieszać do rozpuszczenia składników. Odstawić z płyty grzewczej i wystudzić

Zrób to smacznie
Kotlety jajeczne z kaszą kuskus 178

cebulę, jajko surowe, czosnek drobniutko posiekany oraz 3 łyżki bułki tarty, dodać do kaszy i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formujemy kotlety, mocno ugniatając w rękach. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor

magiczna kuchnia Kasi
Surówka z selera z orzechami 206

wcześniej namoczone w ciepłej wodzie (aby napęczniały) oraz posiekane orzechy i wszystko delikatnie mieszamy. Surówkę dekorujemy rodzynkami i połówkami orzechów włoskich, ja tym razem surówkę z selera przygotowałam do kotletów z siekanej wątróbki . Smacznego! The post Surówka z selera z orzechami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos pieczarkowy 825

Jeden z moich ulubionych sosów. Idealnie sprawdza się do różnego rodzaju mięs, klusek śląskich czy kotletów ryżowych. Fajnie smakuje też z makaronem. Przepis bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. ok 400-500 g pieczarek 1 duża cebula 1-1,5 szkl. śmietanki 30% 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, słodka papryka, opcjonalnie kilka kropel przyprawy w płynie około

Smaki Na Talerzu
Domowy kebab z piekarnika 165

Przygotowanie : Do miski przekładamy mięso, dodajemy przeciśnięty czosnek, olej oraz przyprawy: przyprawę do kebaba, czosnek niedźwiedzi, sól i świeżo mielony pieprz - wyrabiamy na jednolitą masę. Z mięsa formujemy podłużne kotlety wielkości dłoni (dobrze ugniatamy), nabijamy na patyczki. Kebaby układamy na blaszce wyłożonej papierem (u mnie torebka do pieczenia przecięta na pół), wkładamy do nagrzanego do 190-200 stopni piekarnika

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotleciki pieczarkowo jajeczne. Smaczne i chrupiące. 1990

jajek wbiłam surowe jajko, dodałam posiekaną zieloną cebulkę, ostudzone pieczarki, sól do smaku i około 4 łyżek bułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszałam. Następnie uformowałam lekko spłaszczone kotleciki. Każdy kotlet opanierowałam w bułce tartej. Smażyłam na średnio rozgrzanym oleju do zrumienienia. Podałam na ciepło z  pieczonymi ziemniaczkami i  domową surówką colesław  Smacznego :) Jeśli lubicie jak ja takie jarskie

Kuchnia z widokiem na ogród
Rolada z mięsa mielonego. 217

Jeżeli znudziły się wam zwykłe mielone kotlety, to możecie zrobić roladę :)  Składniki: mięso 0,5 kg, jajko, trochę włoszczyzny, trochę zielonego-pietruszka-koperek-szpinak, czosnek,  sól, pieprz, papryka, bułka tarta, smalec, folia spożywcza. Jak zrobić: warzywa przesmażamy, mięso-jajko-bułkę i przyprawy wkładamy do miski i wyrabiamy na jedną masę,  po wyrobieniu wykładamy na folię- rozgniatamy dłonią

chleba naszego
Klopsiki z serem w ziołach prowansalskich i sosie pieczarkowym 173

tarta lub mąka do obtoczenia klopsów 15 dag sera ulubionego sera żółtego 20-30 dag pieczarek solidna szczypta ziół prowansalskich Przygotowanie: Mięso mielimy i przygotowujemy tak jak na mielone kotlety (jajko, cebula, bułka namoczona i odsączona).   Przyprawiamy solą i pieprzem. Dobrze wyrabiamy a na koniec dodajemy starty żółty ser i dokładnie mieszamy. Formujemy klopsy i obtaczamy w bułce bądź

Kuchnia po mojemu
Jak upiec buraki 205

świeczniku będzie burak, który zdecydowanie króluje w mojej kuchni. Pieczone buraki to świetny dodatek do sałatek, kanapek czy domowych past. Na jego bazie można zrobić pyszną zupę krem, hummus, kotlety i pasztety warzywne. Ale żeby to wszystko móc zjeść, pierwsze trzeba mieć upieczonego buraka. Jak upiec buraka? Jest to banalnie proste i dowiesz się tego poniżej. Jak smakuje pieczony burak

Blendman
Surówka z jabłek i pora 264

tarce, a pora drobno posiekać, doprawić a obiad będzie zdrowy i urozmaicony w smaku. Taką surówkę przygotowuję przeważnie jako dodatek do mięsnego drugiego dania, tym razem była urozmaiceniem kotletów z siekanej karkówki . Pyszna była. Inne moje propozycje surówek obiadowych: surówka z marchewki Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka z kapusty pekińskiej Surówka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
DIETETYCZNE PULPETY Z DORSZA 180

kostkę, gotujemy w wodzie do miękkości. Odcedzamy, dodajemy 1 łyżkę masła, lekko solimy i mieszamy. Sałatę płuczemy, osuszamy i polewamy oliwą. Na talerz układamy porcje surówki, bataty i kotlety z dorsza.  Danie jest bardzo smaczne, polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
Zupa z soczewicy, z imbirem i cytryną czyli Zupowy Wtorek odc.89 171

mniej jadałam mięsa tym bardziej doceniałam strączki, a od kiedy przestałam je całkiem jeść w strączkach wręcz się zakochałam.  Strączki gotuję, robię z nich kotlety i prowadzę o nich warsztaty np. w piątek w jednej ze szkół podstawowych :) Dzisiaj mam dla Was wspaniałą zupę z czerwonej soczewicy. Jest prosta w przygotowaniu, pełna smaku, imbirowa, zaskakuje obecnością cytryny. Przepis pochodzi

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kotlety z indyka z sosem pieczarkowym i patisonami Orzech. 183

Dzisiaj tak na szybko pyszne kotlety z kurczaka z pieczarkami, serem a do tego sos pieczarkowy i patisony Orzech . Sosy polecam bo są pyszne, można je użyć jako gotowe danie lub z dodatkiem mięsa. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki :   1 mała pierś z indyka 4 średnie pieczarki 1 szklanka sera żółtego startego   3 , 4 jajka

Sama słodycz i szczypta chili
Babcine mielone 202

praskę. Mięso przełożyć do miski. Dodać jajko, przyprawy do smaku, bułkę tartą, cebulę i przeciśnięty czosnek. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Tak aby masa nie była mocno zbita. Formować kotlety. Przed smażeniem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką

Motylkowa Kuchnia