kotlet - 10609 przepisów (strona:426/708)

Ciąg dalszy festiwalu, czyli Qualita – strach się bać ;). 117

Podobnie zresztą smakował. Połączenie nie tylko faktur i konsystencji (idealnie gładziutki krem z lekko porowatym sorbetem), ale i temperatur naprawdę zdało egzamin. Bardzo smaczne danie godne polecenia każdemu. Jagnięcina kotlet, jaglany pasztet, aroniowy demi glace – no i na tym daniu zachwyty się skończyły, a szkoda, bo jagnięcinę uwielbiam, a jaglany pasztet wyglądał bardzo obiecująco. Mięso zdecydowanie przeciągnięte, jestem pewna

Kate's Kitchen
Jajka po szkocku 121

nią jajka. 4 Mięso mielone dzielimy na cztery części. Z każdej części "rozbijamy" placek i na środek każdego kładziemy całe jajko, po czym oblepiamy je mięsem, formując kulki, niczym kotlety mielone. 5 Każdą kulkę obtaczamy w bułce tartej. Pieczemy w 180 stopniach prze 40 minut.   Artykuł Jajka po szkocku pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Marchewka z groszkiem 156

Marchewka z groszkiem idealny dodatek do kotleta mielonego :)  Składniki: marchewka, groszek zielony z puszki, sól, cukier, tłuszcz (olej kokosowy, masło). Przygotowanie: marchewkę pokroić w kostkę przełożyć do garnka, dolać trochę wody, dodać tłuszczu (w naszym przypadku był to olej kokosowy, ale zawsze dodawałam masło) pocukrzyć, posolić do smaku i dusić. Gdy marchewka będzie już lekko miękka dodać groszek

Państwo Wojtczuk gotują
Kremowe placki z batatów 139

Koniec z odgrzewanymi kotletami 😉 Wszem i wobec witam Was po dłuższej przerwie. Z początku niezamierzonej, potem z premedytacją zarządzonej. Można powiedzieć, że wzięłam sobie L4, przynajmniej od bloga 😉 Ale to nie znaczy

gotować!
BURGERY RYBNE ( BEZ GLUTENU I NABIAŁU ) 131

Widoczne na zdjęciu kotlety rybne , są zdecydowanie urozmaiconą wersją tradycyjnej pieczonej ryby :P Bez zbędnego pisania... przejdźmy do przepisu ! : SKŁADNIKI : 200 g białej ryby (dorsz, mintaj)  1 ugotowany batat  1/2 marchewki  1/2 pora  koperek  mieszanka ziół sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Rybę doprawiamy solą ,pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny - gotujemy na parze , lub pieczemy

Marcepanowa kuchnia
Wegański koktajl zimowy, śląskie maszkety 173

kakaowe i kawowe), kopalnioki (cukierki ziołowe barwione węglem, bardzo smaczne, świetny pomysł, aby umieścić je w małym wagonie z kartonu), przyprawa do dań mięsnych (przyda się do różnych, wegetariańskich kotletów).     na odwrocie dekli na odwrocie oblatów Vegan smoothie for the winter A big vitamin bomb. Got the idea from my friend, Agnieszka. Originally, she used spinach, I added

Qlinarnie i Qlinarnie
Cukinie z suszonymi pomidorami, szpinakiem i harrisą 174

Zachęcam Was do eksperymentowania z warzywami, powinny stanowić nasze główne pożywienie, wykorzystaniu warzyw w kuchni nie ma końca, uruchamia się wtedy nasza kreatywność, najprościej przecież położyć na talerz kawałek kotleta i ziemniaki ;) przy warzywach najważniejsze są przyprawy, nigdy o nich nie zapominajcie, tylko wtedy odkryjecie prawdziwą głębię kuchni wegetariańskiej.        Składniki na 4 porcje Czas przygotowania

Słodki Kompromis
ZAPIEKANKA Z MIĘSEM MIELONYM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ (keto, LCHF, optymalna) 354

Kolejny patent na mięso mielone pod inną postacią niż kotlety Tym razem podpowiadam Wam pomysł na smaczny, szybki i pożywny obiad jakim jest zapiekanka z fasolką szparagową. Składniki: 1 kg tłustego mięsa mielonego np z łopatki wieprzowej 60 g smalcu 900 g zielonej fasolki szparagowej (poza sezonem może być mrożona) 1 cebula ok 90 g 2 ząbki czosnku lub czosnek

Ola la LCHF
HRECZNIAKI, czyli kotlety z kaszy gryczanej i twarogu 125

Przygotowanie: 1. Gotujemy kasze zgonie z opakowaniem. 2. Między czasie cebulkę rumienimy na patelni. 3. Czekamy aż kasza ostygnie, dodoajemy twaróg i blendujemy 4. Dodajmy reszte składników i formujemy kotlety, które smażymy na oleju Podajemy z sałatką lub kwaśną śmiataną :) Smacznego

FITBUuK
gołąbki z kaszą... 149

odkładamy łączeniem do dołu... Jeżeli zostanie nam farsz i trochę kapusty, to kroimy drobno kapustę łączymy z farszem... robimy kulki :)otaczamy mąką i na rozgrzanej patelni smażymy gołąbkowe kotlety Dużych liści od kapusty nie wyrzucamy, tylko wykładamy nimi dno garnka... żeby nasze gołąbki podczas gotowania nie przywierały do dna :) Przed włożeniem do gotującego się na małym ogniu bulionu możemy podsmażyć

chleba naszego
Pietruszka pieczona w miodzie, pyszny dodatek do obiadu. 107

Pietruszka pieczona w miodzie idealnie pasuje do pieczonego mięsa na przykład do pieczonej wieprzowiny w marynacie miodowo – musztardowej. Będzie też idealna jako dodatek do dań wegetariańskich np. do kotletów z fasoli. Dosyć słodka na pewno spodoba się dzieciom. Dodatkowo posiada wiele przeciwutleniaczy (monoterny, ftalidy, poliacetyleny) Może dezaktywować karcenogeny zawarte w dymie tytoniowym i ma działanie moczopędne. Składniki: pietruszka (korzeń kilogram

wysmienity
Imbirowo – tymiankowe kotlety z kaszy gryczanej w sosie pomidorowym 101

Lekko pikantne z imbirowym posmakiem kotlety z kaszy gryczanej to wspaniały pomysł na smaczny i zdrowy obiad. Kasza gryczana zawiera bardzo dużo błonnika dzięki czemu po zjedzeniu będziemy czuli się bardziej najedzeni. Składniki na kotleciki (około 20 sztuk) szklanka kaszy gryczanej duża cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej łyżeczka imbiru pół łyżeczki chilli łyżeczka tymianku sól

wysmienity
Dietetyczne burgery z kurczaka z sosem chrzanowym 165

odstaw na 10 minut. Kurczaka pokrój na mniejsze kawałki i zmiksuj w blenderze. Dopraw solą, pieprzem oraz gałka muszkatołową. Następnie wymieszaj z namoczona bułka i uformuj 4 duże płaskie kotlety. Możesz je zgrillować lub usmażyć na patelni teflonowej z małą ilością oleju. Bułkę przekrój na pół i lekko podpiecz w piekarniku, posmaruj z obu stron sosem chrzanowym (jogurt wymieszaj

wysmienity
Najsmaczniejsze burgery – mięsne, soczyste i pełne smaku. 161

większość naszego dania. Następnie formuję kształt mięsa w okrąg a środek lekko wciskam do środka. Dzięki czemu podczas grillowania, kiedy mięso będzie się kurczyć nie zrobi się z niego kotlet mielony a płaski burger. Mojego ulubionego burgera przygotowałam z podpieczonym boczkiem, jajkiem sadzonym oraz karmelizowaną cebulką z whiskey. A wy jakie burgery lubicie najbardziej? Składniki na 4 burgery: 800g mięsa

wysmienity
GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 718

GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Nieco odmienne gołąbki, bo bez zawijania przypominające większe kotlety. Jednak tylko przypominające. Smakują jak tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym, lecz wyglądają inaczej. Ta wersja jest szybsza. Gołąbki są z kapusty pekińskiej. Bardzo smaczne. Wychodzi ich sporo, więc obiad na kilka dni mamy z głowy. Podbijają każde imprezy i święta.  ~~SKŁADNIKI~~ mięso mielone drobiowe

Kuchnia Paulettes