kotlet - 10609 przepisów (strona:415/708)

Rolada z mięsa mielonego. 256

Jeżeli znudziły się wam zwykłe mielone kotlety, to możecie zrobić roladę :)  Składniki: mięso 0,5 kg, jajko, trochę włoszczyzny, trochę zielonego-pietruszka-koperek-szpinak, czosnek,  sól, pieprz, papryka, bułka tarta, smalec, folia spożywcza. Jak zrobić: warzywa przesmażamy, mięso-jajko-bułkę i przyprawy wkładamy do miski i wyrabiamy na jedną masę,  po wyrobieniu wykładamy na folię- rozgniatamy dłonią

chleba naszego
Klopsiki z serem w ziołach prowansalskich i sosie pieczarkowym 222

tarta lub mąka do obtoczenia klopsów 15 dag sera ulubionego sera żółtego 20-30 dag pieczarek solidna szczypta ziół prowansalskich Przygotowanie: Mięso mielimy i przygotowujemy tak jak na mielone kotlety (jajko, cebula, bułka namoczona i odsączona).   Przyprawiamy solą i pieprzem. Dobrze wyrabiamy a na koniec dodajemy starty żółty ser i dokładnie mieszamy. Formujemy klopsy i obtaczamy w bułce bądź

Kuchnia po mojemu
Jak upiec buraki 260

świeczniku będzie burak, który zdecydowanie króluje w mojej kuchni. Pieczone buraki to świetny dodatek do sałatek, kanapek czy domowych past. Na jego bazie można zrobić pyszną zupę krem, hummus, kotlety i pasztety warzywne. Ale żeby to wszystko móc zjeść, pierwsze trzeba mieć upieczonego buraka. Jak upiec buraka? Jest to banalnie proste i dowiesz się tego poniżej. Jak smakuje pieczony burak

Blendman
Surówka z jabłek i pora 312

tarce, a pora drobno posiekać, doprawić a obiad będzie zdrowy i urozmaicony w smaku. Taką surówkę przygotowuję przeważnie jako dodatek do mięsnego drugiego dania, tym razem była urozmaiceniem kotletów z siekanej karkówki . Pyszna była. Inne moje propozycje surówek obiadowych: surówka z marchewki Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka z kapusty pekińskiej Surówka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
DIETETYCZNE PULPETY Z DORSZA 224

kostkę, gotujemy w wodzie do miękkości. Odcedzamy, dodajemy 1 łyżkę masła, lekko solimy i mieszamy. Sałatę płuczemy, osuszamy i polewamy oliwą. Na talerz układamy porcje surówki, bataty i kotlety z dorsza.  Danie jest bardzo smaczne, polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
Zupa z soczewicy, z imbirem i cytryną czyli Zupowy Wtorek odc.89 214

mniej jadałam mięsa tym bardziej doceniałam strączki, a od kiedy przestałam je całkiem jeść w strączkach wręcz się zakochałam.  Strączki gotuję, robię z nich kotlety i prowadzę o nich warsztaty np. w piątek w jednej ze szkół podstawowych :) Dzisiaj mam dla Was wspaniałą zupę z czerwonej soczewicy. Jest prosta w przygotowaniu, pełna smaku, imbirowa, zaskakuje obecnością cytryny. Przepis pochodzi

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kotlety z indyka z sosem pieczarkowym i patisonami Orzech. 226

Dzisiaj tak na szybko pyszne kotlety z kurczaka z pieczarkami, serem a do tego sos pieczarkowy i patisony Orzech . Sosy polecam bo są pyszne, można je użyć jako gotowe danie lub z dodatkiem mięsa. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki :   1 mała pierś z indyka 4 średnie pieczarki 1 szklanka sera żółtego startego   3 , 4 jajka

Sama słodycz i szczypta chili
Babcine mielone 248

praskę. Mięso przełożyć do miski. Dodać jajko, przyprawy do smaku, bułkę tartą, cebulę i przeciśnięty czosnek. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Tak aby masa nie była mocno zbita. Formować kotlety. Przed smażeniem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką

Motylkowa Kuchnia
Ciąg dalszy festiwalu, czyli Qualita – strach się bać ;). 170

Podobnie zresztą smakował. Połączenie nie tylko faktur i konsystencji (idealnie gładziutki krem z lekko porowatym sorbetem), ale i temperatur naprawdę zdało egzamin. Bardzo smaczne danie godne polecenia każdemu. Jagnięcina kotlet, jaglany pasztet, aroniowy demi glace – no i na tym daniu zachwyty się skończyły, a szkoda, bo jagnięcinę uwielbiam, a jaglany pasztet wyglądał bardzo obiecująco. Mięso zdecydowanie przeciągnięte, jestem pewna

Kate's Kitchen
Jajka po szkocku 163

nią jajka. 4 Mięso mielone dzielimy na cztery części. Z każdej części "rozbijamy" placek i na środek każdego kładziemy całe jajko, po czym oblepiamy je mięsem, formując kulki, niczym kotlety mielone. 5 Każdą kulkę obtaczamy w bułce tartej. Pieczemy w 180 stopniach prze 40 minut.   Artykuł Jajka po szkocku pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Marchewka z groszkiem 205

Marchewka z groszkiem idealny dodatek do kotleta mielonego :)  Składniki: marchewka, groszek zielony z puszki, sól, cukier, tłuszcz (olej kokosowy, masło). Przygotowanie: marchewkę pokroić w kostkę przełożyć do garnka, dolać trochę wody, dodać tłuszczu (w naszym przypadku był to olej kokosowy, ale zawsze dodawałam masło) pocukrzyć, posolić do smaku i dusić. Gdy marchewka będzie już lekko miękka dodać groszek

Państwo Wojtczuk gotują
Kremowe placki z batatów 185

Koniec z odgrzewanymi kotletami 😉 Wszem i wobec witam Was po dłuższej przerwie. Z początku niezamierzonej, potem z premedytacją zarządzonej. Można powiedzieć, że wzięłam sobie L4, przynajmniej od bloga 😉 Ale to nie znaczy

gotować!
BURGERY RYBNE ( BEZ GLUTENU I NABIAŁU ) 169

Widoczne na zdjęciu kotlety rybne , są zdecydowanie urozmaiconą wersją tradycyjnej pieczonej ryby :P Bez zbędnego pisania... przejdźmy do przepisu ! : SKŁADNIKI : 200 g białej ryby (dorsz, mintaj)  1 ugotowany batat  1/2 marchewki  1/2 pora  koperek  mieszanka ziół sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Rybę doprawiamy solą ,pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny - gotujemy na parze , lub pieczemy

Marcepanowa kuchnia
Wegański koktajl zimowy, śląskie maszkety 219

kakaowe i kawowe), kopalnioki (cukierki ziołowe barwione węglem, bardzo smaczne, świetny pomysł, aby umieścić je w małym wagonie z kartonu), przyprawa do dań mięsnych (przyda się do różnych, wegetariańskich kotletów).     na odwrocie dekli na odwrocie oblatów Vegan smoothie for the winter A big vitamin bomb. Got the idea from my friend, Agnieszka. Originally, she used spinach, I added

Qlinarnie i Qlinarnie
Cukinie z suszonymi pomidorami, szpinakiem i harrisą 213

Zachęcam Was do eksperymentowania z warzywami, powinny stanowić nasze główne pożywienie, wykorzystaniu warzyw w kuchni nie ma końca, uruchamia się wtedy nasza kreatywność, najprościej przecież położyć na talerz kawałek kotleta i ziemniaki ;) przy warzywach najważniejsze są przyprawy, nigdy o nich nie zapominajcie, tylko wtedy odkryjecie prawdziwą głębię kuchni wegetariańskiej.        Składniki na 4 porcje Czas przygotowania

Słodki Kompromis