kotlet - 10609 przepisów (strona:409/708)

Sałatka ziemniaczana do obiadu 266

Pyszna i prosta do zrobienia sałatka świetnie pasuje do obiadu ,do różnego rodzaju kotletów,jak również do mięs z grilla.Fajna alternatywa jak bierzemy obiad do pracy a ziemniaki odgrzewane nie są najsmaczniejsze -ta sałatka za to sprawdzi się super.Polecam! Składniki: 4-5 ziemniaków 1 cebula 4 korniszony pół puszki kukurydzy 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka musztardy

Swojskie jedzonko
Pęczak z pieczonymi warzywami po włosku 193

składników, podane na ciepło i odpowiednio doprawione sprawdzi się także na chłodniejszą porę, racząc smakiem i ujmując prostotą. Zaserwowane samodzielnie posłuży za lekki lunch lub kolację, dopełnione np. wegańskimi kotletami czy klopsikami będzie wartościowym elementem większego posiłku. Składniki na 2 – 4 porcje: 1/2 szklanki suchej kaszy pęczak 1 nieduży bakłażan 1 czerwona papryka 2 szalotki 1 ząbek czosnku 2 małe

Even Better Food
Burgery z indyka – bo wołowina to nie wszystko! 251

zlepienia. Odważam identyczne porcje mięsa (w tym wypadku cztery o wadze 125-127g, czyli standardowej dla burgerów wielkości). Wycinam z papieru do pieczenia kwadraty na które odłożę uformowane kotlety – inaczej ciężko byłoby je przenieść na patelnię. W dłoniach jeszcze masuję i wyrabiam chwilę każdą porcję, spłaszczam w dłoniach i formuję na papierze.   Mięso to nic innego jak mięśnie

Karo in the Kitchen
makaronowe kotlety z chili i shoarmą... 234

shoarmę, posiekany koperek i cebulę, paprykę chili bez pestek, tartej bułki wsypać tyle, aby masa była zwarta wszystko ręką dokładnie wyrobić na jednolitą masę formować zwolżoną dłonią nie duże kotlety i kłaść na mocno gorący olej rzepakowy smażyć z każdej strony na złocisto, odkładać na ręcznik papierowy - kotleciki smakują z różnymi sosami, bez niczego i na ciepło i na zimno

W Mojej Kuchni Lubię
Błyskawiczne gołąbki z czarną komosą ryżową 147

wszechstronnym produktem, a jej delikatny smak, wspaniale komponuje się z wieloma daniami. Może być spożywana na ciepło, zimno, jako dodatek do dań słonych i słodkich, do sałatek, zup, zapiekanek, kotletów wegetariańskich, a nawet deserów. Błyskawiczne gołąbki z czarną komosą ryżową można jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Z dodatkiem sosów (np. tajski sos chili) lub bez. Sałatę rzymską

mojewypiekiinietylko
de volaille 156

Pyszne i soczyste kotleciki z kurczaka, które swoją soczystość zawdzięczają masłu. Odmiana od tradycyjnych kotletów z piersi kurczaka. 2 piersi z kurczaka trochę ponad pół kostki masła (zimnego) pokrojonego na słupki o szerokości około 1 cm masło roślinne lub klarowane do smażenia papryka słodka i ostra sól jajko i bułka tarta na panierkę 2 piersi delikatnie rozkrój na pół

cukrem pudrem posypane
Sos do hamburgerów – najlepszy! 258

burgera to poważna sprawa. Jedni użyją majonezu, inni sosu tatarskiego. Jeszcze inni lubią musztardę dijon, inni tylko się na nią skrzywią i posmarują kotleta gruboziarnistą francuską/chrzanową/miodową. Jeszcze inni dostaną drgawek na widok majonezu i musztardy, szepcząc wręcz konspiracyjnie „pomidor” i wycisną z butli sporą porcję ketchupu. Ten sos to połączenie tych trzech najpopularniejszych dodatków. Z przyprawami

Karo in the Kitchen
Fitburger z indyka z cukinią 174

jest doskonałą alternatywą dla doskonale nam znanych hamburgerów. Mają znacznie mniej kalorii od tradycyjnych hamburgerów, są lekkie i zdrowe. Fitburger z indyka z cukinią może też funkcjonować jako "zwykły" kotlet:) Możemy je jeść, np. z ziemniakami i sosem tzatziki.   Składniki 0,5 kg piersi z indyka 1 duża cukinia 2 marchewki (opcjonalnie) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku oregano

Kuchnia Pełna Pasji
Paluszki z dorsza w panko 184

dużo mniejszą absorpcją tłuszczu podczas smażenia w głębokim oleju. Potrawy przyrządzone w panko są puszyste, chrupiące oraz mniej kaloryczne. Panko świetnie nadaje się do panierowania ryb, owoców morza, wieprzowych kotletów i innych smażonych potraw. Jest doskonała do smażenia w głębokim oleju, jak i na zwykłej patelni. Można posypywać nią wierzch zapiekanek, pizzy, zapiekanek makaronowych czy stosować jako spoiwo (mielone, pulpety

mojewypiekiinietylko
Bakłażany zapiekane z pomidorami i mozzarellą 171

Bakłażany nadziane pomidorami i mozzarellą ciekawie prezentują się w postaci kolorowego wachlarza. Można je podać jako dodatek np. do pieczonego kurczaka czy kotleta lub po prostu same bo są bardzo sycące. składniki: 2 średnie bakłażany po ok 500 g 3 średnie pomidory 3 kulki mozzarelli olej rzepakowy zioła włoskie olej sezamowy kawałek fety do posypania sól Bakłażany dokładnie umyć

Monia miesza i gotuje
Kotlety mielone 171

tymianek Cykroia Bułkę moczyć w mleku lub bulionie przez około 10–15 min. Do mięsa dodać namoczoną  i odciśniętą bułkę, majonez, posiekaną cebulę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Uformować kotlety i smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Kotlety mielone 171

tymianek Cykroia Bułkę moczyć w mleku lub bulionie przez około 10–15 min. Do mięsa dodać namoczoną  i odciśniętą bułkę, majonez, posiekaną cebulę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Uformować kotlety i smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Karkówka w sosie własnym 399

pół szklanki mąki średnia cebula 2 ząbki czosnku liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego olej do smażenia sól i pieprz do smaku szklanka wody Przepis 1 Karkówkę kroimy na kotlety około 2 cm grubości. Każdy delikatnie rozbijamy tłuczkiem. 2 Oprószamy słodką papryką oraz obtaczamy w mące. 3 Przesmażamy na dużym ogniu z obu stron na oleju, aby karkówka była mocno

Kuchnia Bazylii
Surówka z pora 362

Jest wyśmienita a tak tradycyjna i prosta! Surówka do obiadu. Ostrzejsza w smaku i wyrazista, pasuje do dań z ziemniaków, gulaszy, mięsnych pieczeni, kotletów. Do tego prosta w przygotowaniu, w kilka chwil. Smaczna i lekko ostra, dzięki porowi i soku z cytryny, surówka do obiadu z dodatkiem tartego jabłka i ogórków kiszonych. Musicie jej spróbować! Składniki: 2 duże pory, tylko

Zasmakuj Kuchni
Chrupiące kopytka z papryką 363

sosem lub gulaszem z dodatkiem surówki. Także odsmażone, szczególnie na chrupko i podane z mięsem lub z warzywami. Uwielbiam je z gulaszem, bitkami, pieczoną kaczką lub z kotletem de volaille. Najczęściej podaję z mięsem i ulubionymi dodatkami. Jeśli jest to gulasz lub bitki to najczęściej wybieram mizerię, ostrzejszą surówkę z pora lub z kiszonych ogórków i cebuli. Jeśli

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania