kotlet - 10609 przepisów (strona:407/708)

Tradycyjna Zasmażana Kapusta Kiszona z Boczkiem 38432

Kapusta Kiszona Zasmażana z Boczkiem to idealny dodatek do niemal każdego mięsa jednak w połączeniu z tradycyjnym kotletem schabowym tworzy jedno z najpopularniejszych i najsmaczniejszych polskich dań.  Tradycyjna Kapusta Kiszona Zasmażana z Boczkiem - Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 200 g boczku wędzonego 2 duże cebule 2 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli łyżeczka soli 2 liście laurowe 4 ziela

Słodka Strona
BURACZKI DO KOTLETA 176

BURACZKI DO KOTLETA Jak w domu przygotować przepyszne buraczki do obiadu - najlepszy przepis na buraczki obiadowe na zimę - przepis krok po kroku. Buraczki te można  podawać zarówno schłodzone jak i na ciepło - w obu wariantach buraczki smakują wyśmienicie. Właściwie są gotowe do podania zaraz po przygotowaniu, ja jednak pakuję je do słoików i przechowuję w chłodnym miejscu na zimę

Moja Książka Kucharska
Fasolka po bretońsku z wegańską kiełbasą 182

mięsnej wersji, dlatego zazwyczaj dodaję do tego dania jakiś zamiennik tradycyjnej kiełbasy. Aby przygotować wegańską fasolkę po bretońsku wystarczy użyć tofu (najlepiej się tu sprawdzi wędzone) pokrojone w kostkę, kotlety sojowe lub parówki sojowe. Tym razem  moją fasolkę po bretońsku  zdecydowałam się przygotować  z dodatkiem nowych kiełbas wegańskich, które miałam okazję niedawno przetestować.  Fasolka po bretońsku

wegujemy
Schab z majonezem i marchewką 245

schabu 4-5 średnich marchewek mały słoik majonezu przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka w proszku oliwa/olej   Schab pokroić w plastry i rozbić na dość cienkie kotlety. Każdy kawałek mięsa z obu stron oprószyć solą, pieprzem oraz papryką i odłożyć na natłuszczoną oliwą/olejem blachę lub do naczynia żaroodpornego (ja piekę na dużej, czarnej blasze od piekarnika).    Marchewkę

Simply Food
Mini Klopsiki w Sosie Pomidorowym 316

idealny pomysł na codzienny, pożywny i pyszny obiad.  Sos pomidorowy idealnie komponuje si ę z mięsem t worząc ciekawe i smaczn e danie oraz nową odsłonę klasycznych kotletów mielonych . Mini Klopsiki w Sosie Pomidorowym - Składniki: Klopsiki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego) duża cebula łyżka musztardy duże jajko  bułka namoczona w mleku 2 duże ząbki czosnku

Słodka Strona
Prosty sos pieczarkowy 155

Chcę Wam dziś pokazać jak zrobić w mniej niż kwadrans smaczny sos pieczarkowy. Doskonale nada się do kotletów z jajek Składniki: 250 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki śmietana 18% do zup i sosów sól i pieprz olej do smażenia Przygotowanie: pieczarki umyj, osusz, pokrój w plasterki, przełóż na rozgrzaną patelnię z olejem, podsmaż cebulę pokrój

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Schabowe ruloniki z papryką i bazylią 210

wykonania dania potrzebne będą: Składniki : 6 kotletów schabowych 2 średnie papryki czerwone 20 dag sera typu parmezan 1 strąk papryczki chilli  1 pęczek bazylii 4 łyżki musztardy 1 łyżeczka kminku sól pieprz 1 łyżka oleju kolorowy pieprz   Przygotowanie: Mięso opłucz, osusz i mocno rozbij. Posyp pieprzem i solą. Papryki umyj, rozetnij , wyjmij gniazda nasienne. Strąki papryki pokrój

Różne smaki w kuchni
Kociołek warzywny z mięsem mielonym 150

Namieliłam ostatnio mięsa. Zrobiłam kotlety i zaczęłam swoją przygodę z szynkowarem o czym niebawem napiszę. Zostało mi trochę zmielonej łopatki i szynki więc trzeba było to wykorzystać. Do mięsa dorzuciłam sporo warzyw i tak powstał mi taki pyszny kociołek. Danie można sobie dowolne zmodyfikować, można dodać dowolne warzywa i doprawić ulubionymi przyprawami. Konsystencję dania można sobie regulować ilością wody

Monia miesza i gotuje
Bitki wieprzowe w ciemnym sosie podawane z musem śliwkowym i figami 147

kości mąka pszenna olej rzepakowy 1 słoik sosu ciemnego uniwersalnego Łowicz 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego sól, świeżo mielony pieprz kolorowy WYKONANIE Mięso umyć i pokroić w kotlety. Przyprawić z obu stron świeżo mielonym pieprzem kolorowym i solą, po czym obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i ułożyć na nim mięso. Smażyć z obu stron

Passions hobbies life
Klopsiki w sosie cebulowo - serowym 104

Jeżeli już znudziły ci się kotlety mielone to wrzuć je do sosu cebulowo - serowego. Danie absolutnie pyszne, idealne na obiad. Podane z puree ziemniaczanym .... mmm   Dla 2 osób 200 g mięsa mielonego wieprzowego lub  drobiowego 1 kostka rosołowa 1 serek topiony 2 średnie cebule 1 jajko 1/2 czerstwej bułki 1 łyżka masła natka pietruszki 1 łyżka mąki sól

Jadło i czytadło
Marchewka duszona do obiadu 160

minut dość często mieszając. W razie potrzeby należy dolać troszkę wody, aby marchew się nie przypaliła. Marchewkę serwujemy na ciepło. Mnie chyba najbardziej smakuje z ziemniakami i kotletem sojowym Smacznego!   Artykuł Marchewka duszona do obiadu pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
KOTLETY MIĘSNO RYŻOWE Z KAPUSTĄ KISZONĄ W PIKANTNEJ PANIERCE 105

Danie "Coś z z niczego"-szybkie ,smaczne i z tego co w lodówce znajdziemy. Całość może by była pospolita,ale cały efekt i smak w tych kotletach to pikantna bułka tarta. Mielone są bardzo pikantne,lekko kwaśne i dobre do piwa.Bułka tarta o której  mówimy jest sypka ,bardzo pikantna(ma dodatek ostrej papryki czerwonej) i cudownie się uzupełnia

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Placki drobiowe z cukinią i żółtym serem + film 203

Placki drobiowe z cukinią i żółtym serem to znakomity pomysł na smaczne, szybke i proste danie nie wymagające specjalnych umiejętności kulinarnych, to również ciekawy zamiennik tradycyjnych kotletów z kurczka. Delikatne mięso połączone z cukinią, żółtym serem i szczypiorkiem, tworzą aromatyczne, bogate w różnorodne smaki, danie.     składniki na około 20 sztuk 1 podwójna pierś z kurczaka 1 mała cukinia

Smakowite Dania
Gnocchi jaglane z palonym masłem – bez jajka i bez glutenu 160

dzielimy całość na 4 równe części. Jedną część kaszy wyjmujemy, a w to miejsce wsypujemy skrobię ryżową i ziemniaczaną. Wszystko razem mieszamy widelcem (jak gotowanie ziemniaki na knedle czy kotlety ziemniaczane ), tak żeby fragmenty kaszy równomiernie otoczyły się w mące. Dlaczego w cieście nie ma jajka? W ogóle nie jest tu potrzebne – kasza sama w sobie jest spoista i lepka

Karo in the Kitchen
Smażone kanie (czubajki) 126

wszystkie grzyby zawierają także ciężkostrawną chitynę , dlatego białko w nich zawarte  jest trudno przyswajalne. Kania najlepiej smakuje panierowana w jajku i smażona. W smaku przypomina trochę kotlet schabowy. natomiast ja zrobiłam z niej też pyszną  przyprawą grzybową . ------------------------------------------------------------- Smażone kanie (czubajki) Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 2 kanie 2 jajka sól pieprz klarowane masło do smażenia Wykonanie

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania