kotlet - 10609 przepisów (strona:408/708)

NADZIANA ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO 154

Rolada? Ok!! Co potrzeba??  1 kg mięsa mielonego 2 jajka bułka tarta pietruszka sól, pieprz czosnek cebulka  Z tych składników przygotowujemy masę jak na kotlety  mielone.  Łączymy składniki, doprawiamy do smaku i gotowe :)  Następnie zabieramy się za farsz.  0,5 kg pieczarek cebula ser żółty sól, pieprz, oregano, słodka papryka + plastry boczku Tu sprawa

BezglutenowaIzabela
BEZGLUTENOWE BURGERY Z CZARNEJ FASOLI 135

innej substancji słodzącej  * Najlepiej używać ryżu ugotowanego dzień przed robieniem burgerów.  ** Można użyć innej mąki, zmielonych płatków owsianych lub bułki tartej. Mąkę można również pominąć, ale wtedy kotlety nie będą, aż tak zwięzłe. Przygotowanie: Pokrój drobno cebule, przełóż na patelnie z olejem, posól i podsmaż na patelni, aż się skarmelizuje.  Następnie pokrój drobno pieczarki i dodaj

wegujemy
Sposób na "vege burgera" 148

gotowe burgery we włoskim stylu Hilcona 2 bułki do burgerów liście sałaty lub botwinka pomidor papryka czerwona cebula ogórki korniszony  dowolny sos lub ketchup Przygotowanie burgerów: Gotowe kotlety warzywne odgrzać na suchej patelni. Podgrzewać na małym ogniu, po około 3 minuty z każdej strony. Bułki przekroić na pół. Połówki bułek położyć na suchej patelni i lekko zrumienić. Na połówce

kolorowotorcikowo
Kotleciki marchewkowo - serowe 125

Składniki: marchew 4 szt, ser żółty mozzarella 2 garście, jajko 1 szt, mąka pszenna 1 łyżka, sól, pieprz, papryka słodka do smaku, zioła prowansalskie szczypta, bułka tarta do obtoczenia kotletów, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Marchew obieramy, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i przyprawiamy do smaku

kulinarne odsłony pati
Mizeria 140

Mizeria, to mój ulubiony  letni    dodatek do obiadu. Pasuje niemal do wszystkiego, ale mi najbardziej smakuje z sadzonym jajkiem i kotletem schabowym. Zapraszam dzisiaj na moją jej wersję z odrobiną mięty. Składniki: 500 g ogórków gruntowych 1 mała cebulka kilka listków drobniutko pokrojonej mięty 150 g kwaśnej gęstej śmietany 1 łyżeczka otu 1 łyżeczka cukru sól

Gosia gotuje
Klopsiki ze szpinakiem w sosie śmietankowym 293

kurkumą to nasza propozycja na pyszny, a jednocześnie łatwy i błyskawiczny obiad. Kurkumę dodaję też podczas gotowania kalafiora, aby nadać mu ładny żółty kolor, ostatnio podawałam żółty kalafior do kotletów drobiowych z marchewką. Polecam też inne nasze pomysły na klopsiki: Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym Wieprzowe Klopsiki w sosie koperkowym Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem Klopsiki w pikantnym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety czy też placki warzywne po raz pierwszy i nie ostatni. Cieciorka wlatuje na stół! 129

formować kulki,obtaczać w mące lub bułce tartej i kłaść na mocno rozgrzaną patelnie teflonową. Student kalorii,białek i innych dziwnych rzeczy-nie liczy.Zdecydowanie opiera się na tym,że kotlety są z naturalnych składników nie w proszku i nie na wynos ;) Smacznego

U Fiolki
Schabowe roladki w sosie kurkowo kremowym z kaszą gryczaną 170

rzepakowego, ½ łyżeczki przyprawy grama salama, pęczek świeżego szczypiorku, ponadto: ok. 300 g kaszy gryczanej,  sól i pieprz do smaku. Przygotowanie: roladki Oczyszczony, osuszony schab kroimy na cienkie plastry (kotlety), ok. 10 szt. Każdy plaster rozbijamy jak najcieniej, oprószamy solą i pieprzem. Rada: mięso przykrywamy folią aluminiową i przez nią rozbijamy. Ogórki kroimy w słupki, ser na połowę. Na każdym

Moniki Smakołyki
Lekkie pieczone kotlety mielone z indyka 191

Lubicie czasami ugotować tradycyjnego, jednak nieco zmieniając przepis? Takie właśnie są te kotlety,niby nudnemielone, a jednak w nieco odmienionej wersji. Jeżeli znacie już moje przepisy, to może zauwazyliście, że bardzo lubię kapary, nie zbrakło ich więc i tutaj. Spróbujcie, a potem dajcie znać czy smakowało. 800g filetu z indyka 1 średnia

Polska Zupa
Kotleciki ryżowo-grzybowe z sosem grzybowym 274

oraz rozbełtanymi jajkami (początkowo radzę dodać 2 jajka, a gdyby masa nie chciała się dobrze lepić dodać jeszcze jedno jajo). Doprawiamy solą, pieprzem, posypujemy koperkiem. Dokładnie mieszamy. Formujemy owalne kotlety. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju, z obu stron na złoto. Cebulę drobno siekamy. W dużym rondelku rozgrzewamy masło i wrzucamy cebulę. Chwilę smażymy

Smaki Na Talerzu
Pasta paprykowa do dań i sosów 159

prawdę pysznego i przypomnieć sobie smak lata.  Dziś przygotowałam pastę paprykową, która jest idealna do sosów: Bolognese, Napoli czy wielu innych lub dań: takich jak pieczenie, kotlety mielone, ... Taką pastę możecie użyć jako dodatek do wielu przepisów.  Przygotujcie kilka słoiczków, a na pewno nie pożałujecie :) Składniki:  3 kg papryki czerwonej 15 g świeżej papryczki chilli

Niezły Młynek
Smażone sowy w zalewie octowej 194

głębokiego talerza, przyprawić je solą oraz pieprzem i roztrzepać. Kapelusze obtoczyć w jajku, a następnie bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety przełożyć na papierowy ręcznik, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. W międzyczasie, cebulę obrać i pokroić w piórka. Do garnuszka wlać wodę, zagotować ją i obgotować pokrojoną cebulę (gotować kilka minut). Odcedzić

Ugotować
Duszona Karkówka z Cebulą 365

liście laurowe 4 ziela angielskie kilka kuleczek pieprzu olej do smażenia 2 łyżki mąki na zasmażkę  Duszona Karkówka z Cebulą - Sposób przygotowania: Karkówkę porcjujemy na ok. 1-cm. kotlety. Następnie wcieramy w każdy kawałek mięsa sporą ilość słodkiej papryki oraz po szczypcie pieprzu cayenne, pieprzu czarnego oraz soli. Karkówkę smażymy do mocnego zrumienienia na niewielkiej ilości oleju. Na osobnej

Słodka Strona
Pikantna ciecierzyca ze szpinakiem 104

Obiad ten plątał się za mną już długi czas. Aż koniec końców sąsiad uraczył mnie cukinią-gigant. A ile można jeść kotlety z cukinii? ;-) Wyszperałam więc przepis ponownie z czeluści sterty innych, równie smacznych propozycji. Dokładniej - pochodzi z gazetki 'Przyślij przepis' (jak się okazało - nadesłany przez Pannę Malwinę ), w której to coraz częściej znajduję coś dla siebie. Składniki

Zielona Kuchnia
Burger drobiowy ze szpinakiem z sosem koperkowo-czosnkowym 138

gałką muszkatołową. Dodać szpinak. Całość dobrze wymieszać. Wbić jajko, dodać tartą bułkę. Ponownie dobrze wyrobić. Z masy uformować 2 burgery. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju, najlepiej na patelni grillowej (kotlety można także upiec w piekarniku). Przygotować sos. czosnek przecisnąć przez praskę. Koperek drobno pokroić. Dodać z czosnkiem do jogurtu. Doprawić według uznania solą i pieprzem. Bułki rozkroić, posmarować sosem

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania