kotlet - 10609 przepisów (strona:150/708)

Kotlety z cukinii i pieczarek 162

jestem wegetarianką, ale kotlety w wersji warzywnej smakują mi zdecydowanie bardziej niż mięsne. Moja dzisiejsza propozycja to wegetariańskie kotleciki z cukinii, pieczarek, marchewki i kaszy jaglanej. Są bardzo smaczne, delikatne, wystarczy dodać surówkę i obiad gotowy. Składniki (na 9-10 kotletów): 1 cukinia (około 350-400 g), 120 g pieczarek, 1 marchewka, 1/2 cebuli, 1 ząbek czosnku, 90 g kaszy(...)wody, przełożyć do miski, dodać jajko, pokrojoną natkę pietruszki, 3 łyżki bułki tartej, wystudzoną kaszę z marchewką oraz pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszać. Uformować 9-10 kotletów, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju przez około 5 minut z każdej strony, do uzyskania złotego koloru. Smacznego

Moja kraina smaków
Roladki drobiowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie musztardowym 136

Doprawić solą i pieprzem (raczej samym pieprzem, bo pomidory są słone). Ser zetrzeć na tarce. Pierś oczyść podziel na 6-7 części. Każdą część delikatnie rozbij, aby powstał „kotlet”. Posyp solą i pieprzem z obydwu stron. Przygotować prostokąty z folii aluminiowej troszkę większe od „kotletów” w ilości kotletów. Na każdy kawałek folii kłaść plaster piersi, układać

dom-agi.pl
Kotlety mielone z ryżem 114

Muszę przyznać, że kotlety je zjadłam pierwszy raz w barze studenckim. Nie wiem czy głód ( niekoniecznie wiedzy) to sprawił, czy umiejętności nowego kucharza ale byłam nimi zachwycona. Postanowiłam zrobić je w domu, oczywiście po swojemu. Kotlety są bardzo delikatne i syte. Ważne też, że wychodzi ich dużo więcej, więc są nie tylko smaczne ale i ekonomiczne. Składniki(...)dodaję do mięsa. Cebulę kroję w kosteczkę a czosnek drobno siekam. Podsmażam , trochę studzę i dodaję do mięsa. Dodaję jajka, posiekaną natkę pietruszki i doprawiam do smaku.  Formuję kotlety i na koniec obtaczam  je w bułce tarte, po czym smażę na złoty kolor

Kuchnia Pełna Emocji
Kotlety z piersi kurczaka w jogurcie i panierce z krakersów 104

Kotlety z piersi kurczaka w jogurcie i panierce z krakersów to fajna alternatywa i odmiana od tradycyjnej ich wersji. Kotleciki wychodzą delikatne i mięciutkie. Wręcz rozpływają się w ustach. Moim domownikom smakowały bardziej od tradycyjnych :). Jeszcze nie raz zagoszczą na moim stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka ok 300 ml jogurtu naturalnego 1 duże opakowanie(...)krakersów ok 180 gram przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy w poprzek na płaskie kotlety, które lekko rozbijamy tłuczkiem( staramy się aby wszystkie kawałki były mniej więcej tej samej grubości), mięso obsypujemy z obu stron przyprawami, krakersy rozdrabniamy/ kruszymy w blenderze na pył lub robimy to ręcznie np, wałkiem

Blog kulinarny S9.PL
Rolada z kurczaka z serem i pieczarkami / Chicken Roulade with Cheese and Mushrooms 2088

ząbki czosnku, jajko, łyżka bułki tartej, sól, pieprz, kilka łyżeczek posiekanej natki pietruszki, opcjonalnie Rolada z kurczaka z serem żółtym i pieczarkami, przygotowanie: Kurczaka przeciąć na 4-6 kotletów, rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć przyprawami. Przygotować farsz: pieczarki bardzo drobno pokroić, usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu z drobno pokrojoną cebulą. Pod koniec smażenia dodać drobno posiekany czosnek i posiekane liście(...)zrobiłam i masa bez problemu dała się odkleić od papieru po upieczeniu). Piec w 180 C przez 25 minut. Gorące ciasto serowe odkleić od papieru, ułożyć na nim rozbite kotlety, na kotlety nałożyć farsz pieczarkowy. Zwinąć całość w roladę, zawinąć w papier do pieczenia. Piec w 180C przez 35 minut. Lekko zmodyfikowany przepis ze strony:  blogzapetytem.pl Chcesz być

Lekcje w kuchni
,,Góralski kotlet z oscypkiem i borówką’’ 83

mojej kuchni! Pyszne połączenie kurczaka i oscypka ze słodką borówką. Słony oscypek nadaje potrawie ciekawy, intensywny smak, sprawi, że danie nabierze zupełnie innego charakteru. Zachęcam do spróbowania mojego kotleta z oryginalną, góralską nutą! Składniki: 1 filet 1 oscypek 1 ząbek czosnku 4 łyżki borówki Stovit jajko bułka tarta sól, pieprz Sposób przygotowania przepisu: Filet myjemy, osuszamy kroimy na plastry, delikatnie(...)rozbijamy, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz oprószamy solą i pieprzem. Następnie panierujemy w rozkłóconym jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kotlety z obu stron na jasnozłoty kolor. Na usmażone kotleciki układamy po dwa plasterki oscypka. Tak przygotowane kotlety zapiekamy w piekarniku w 170 stopni, aż ser lekko się roztopi. Podajemy bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika

Podróż w kulinaria
Kotlety mielone z kapustą i marchewką 106

Kotlety mielone to z kapustą i marchewką to przyjemna odmiana od tradycyjnej ich wersji. Przepis przydatny jeśli mamy jakieś resztki warzyw które chcemy wykorzystać aby ich nie wyrzucać :). Smaczny obiad dla całej rodziny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram mięsa mielonego 1/4 małej główki kapusty, może być biała, u mnie czerwona bo taką akurat miałam :), pół większej marchewki, 1 duża(...)cebula 3 ząbki czosnku 2 czubate łyżki bułki tartej bułka tarta do obtoczenia kotletów, sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do mięsa mielonego, smalec/olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: kapustę drobno szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia cebulę z czosnkiem rozdrobniłam w blenderze, marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach do miski

Blog kulinarny S9.PL
Kotlety z farszu na pierogi ruskie 136

bardzo umiem posklejać myśli, bo ciągle krążą wokół filmu ;) Jeśli nie oglądaliście jeszcze filmu opartego na faktach "Cuda z nieba", to szczerze polecam. Najpierw jednak zapraszam na kotlety, które przygotowane są na bazie farszu do pierogów ruskich. Małżonek standardowo już kręcił nosem przed konsumpcją i dopytywał o coś innego, a że nie było, to przystał i na nie. Jak myślicie(...)smakowały mu?! Składniki na ok 15 kotletów (w zależności od tego jakiej wielkości będziemy formować) 900g obranych, ugotowanych w osolonej wodzie ziemniaków 250g białego sera 2 cebule 1 jajko Sól, pieprz do smaku (ja dałam mniej więcej po łyżeczce) 2 łyżki oleju do smażenia cebuli Dodatkowo 2 jajka i bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania: Ugotowane, przestudzone ziemniaki przeciskamy przez

Kuchnia w czekoladzie
Roladki schabowe z pikantnym kąskiem w sosie pomidorowym 113

błonki - wyrzucamy. 2.   Z boku schabu często jest taki ciemniejszy, poprzerastany tłuszczem element - odkrajamy go i odkładamy na bok. 3.   Pozostałe mięso dzielimy na kotlety grubości ok. 2 cm. 4.   Rozbijamy kotlety na grubość ok. 0,5 cm. 5.   Każdy kotlet posypujemy z dwóch stron solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem - odkładamy

Prosto z Kotła
Kotlety siekane z kurczaka 91

przepis jest idealny, gdy mamy niewiele kurczaka, a dużo osób do nakarmienia ;) Po zmieszaniu wszystkich składników "masy kotletowej" robi się dość sporo i kotletów też wychodzi więcej niż gdyby usmażyć filety tradycyjnie w panierce. Gdy przygotowywałam kotlety ostatnim razem, wyszło mi ich ok. 13-15 szt. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 cebula 2 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)Smażyć na rozgrzanym oleju, formując niewielkie płaskie kotleciki (tak, aby                         kurczak nie był surowy) Do kotletów można dodać też inne ulubione składniki: starte na tarce pieczarki, posiekaną paprykę, oliwki, szpinak, natkę pietruszki i wiele wiele innych 😊 Żółty ser można zastąpić mozzarellą lub parmezanem. Smacznego

Prosto z Kotła
Cordon bleu 121

jednej z gazetek reklamowych widzieliśmy gotowe danie o nazwie cordon bleu , które przypomniało nam, że dawno tego rodzaju kotleta nie robiliśmy. Kupiliśmy więc na bazarku schab, dobrą szynkę oraz żółty ser, aby przygotować z tych składników ten kotlet szwajcarski. Przepis na cordon bleu jest bardzo prosty i każdy będzie w stanie zrobić pyszny schab nadziewany szynką i serem, zamknięty(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Schab pokroić na 5 plastrów, każdy z nich rozbić tłuczkiem, uważając, żeby nie porozrywać mięsa. Oprószyć je z obu stron solą oraz pieprzem. Na połówkę każdego kotleta wyłożyć szynkę, ser i ponownie szynkę. Przykryć drugą połówką i zamknąć, tak aby nadzienie nie wystawało – dodatkowo można spiąć wykałaczkami. Jajko rozkłócić na talerzu, na dwa inne wysypać mąkę

niecodziennikpary
Kotlety jajeczne z serem 108

Wspomnienie z przedszkola i… nienudny sposób na pyszne zaserwowanie jajka, czyli kotlety jajeczne z wędzonym serem i brokułami. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute("type", "text/javascript"); script.setAttribute("src", "//partnerzyapi.ceneo.pl/External/ap.js?"+stamp); script.setAttribute("charset", "utf-8"); var head = document.getElementsByTagName("head")[0]; head.appendChild(script); } CeneoAPOptions[CeneoAPOptions.length(...)newpage: false, ad_basket: true, ad_container: 'ceneoaffcontainer321648', ad_formatTypeId: 1, ad_contextual: false, ad_recommended: true, ad_showRank: false }; #wysokobiałkowe #bezglutenu #bezmięsa Składniki na ok. 5 kotletów: – 5 jajek ugotowanych na twardo – 50 g żółtego sera wędzonego – surowe jajko – szczypiorek – 3 łyżki mąki jaglanej + przyprawy (sól, pieprz, natka pietruszki) – olej rzepakowy do smażenia

Mrs. Endorfina
Kotlety z soczewicy 187

Super pyszne i proste do zrobienia kotlety z soczewicy , to świetny pomysł na kotlety bez mięsa. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na warzywne kotleciki, które zrobisz z soczewicy czerwonej, lub też zielonej. - świetne kotlety bezmięsne - dokładny opis wykonania krok po kroku - kilka pomysłów na ciekawe podanie kotlecików

AniaGotuje.pl
Kotlety z gotowanego kurczaka 81

rozwiązaniem są pierogi, ale ile można je jeść ? Można zrobić pasztet, pasztet z makaronem włoskim , pasztet bez pieczenia z kurczaka , kurczaka w galaretce , polskie risotto … Świetnym rozwiązaniem są również kotlety panierowane z kurczaka z rosołu. Kurczak z rosołu, mąka do oprószenia, jajka, bułka tarta, tłuszcz do smażenia (smalec, masło) kurczaka obrać z kości. Podzielić na kawałki – kurczaka rozdzielać wzdłuż włókien(...)spore kawałki (takie na kotlety). Mięso oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej.  Panierkę przycisnąć dłonią i odłożyć kotlety na mniej więcej ½ godziny.  Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Mięso jest gotowane, więc nie trzeba go długo smażyć. zastawa

królestwo garów
Burgery w grzankach 109

Cebulę drobno posiekaj.  5. Do mięsa wbij jajko, dodaj posiekaną cebulę, otręby i przyprawy, po czym dodaj łyżkę wody i dobrze wyrób na jednolitą masę, z której uformuj kotlety. 6. Na patelni rozgrzej olej i usmaż kotlety. 7. Ogórki, paprykę i pomidory umyj i pokrój w plasterki. 8. Grzankę posmaruj ketchupem, połóż na niej plasterki warzyw i kotleta

Z notatnika dietetyka

Proponowane wyszukiwania