kotlet z pieczarkami - 1247 przepisów (strona:55/84)

Kolety z kaszy jaglanej 323

Doskonałe kotlety są dietetyczne. Warto podać na postny piątek  z sosem np. pomidorowym lub z którąś z naszych surówek. Składniki: pół szklanki surowej kaszy jaglanej  6 jajek ugotowanych na twardo  1 jajko  1 średnia cebula  5-6 średniej wielkości pieczarek pół czerwonej papryki  pół pęczka kolendry 2 łyżki płatków owsianych 1 duży ząbek czosnku

kgwjanczewo
Kotleciki kalafiorowo- brokułowe z sosem pieczarkowym 182

Diety cd. ;) Na obiad proponuje Kotlety z kalafiora i brokuł z lekkim sosem pieczarkowym... Składniki: pół główki kalafiora 1 szklanka różyczek brokułów 3 garści otrębów ( około 1 szklanka 200ml.) 2 jajka przyprawy do smaku: sól, pieprz, papryka slodka, papryka chilli czosnek 200 g. pieczarek 2 łyżki gęstego jogurtu Na gotująca się posoloną wodę wrzucamy różyczki kalafiora i brokułów...Gotujemy około

NaKońcuJęzyka
Kotleciki z kaszy jaglanej z ciecierzycą 160

Składniki: 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy 1 torebka (100 g) kaszy jaglanej 1/3 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 1/2 cebuli 4 duże pieczarki pieprz ziołowy sól Sposób przygotowania

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Muffiny z kurczaka z pieczarkami 590

pęczek - sól , pieprz , papryka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cebulę drobno kroimy. Pieczarki myjemy , kroimy w półplasterki. Podsmażamy razem z cebulą do miękkości , doprawiamy do smaku. Dodajemy starty ser żółty i posiekaną natkę pietruszki. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Mięso kroimy na 4 kawałki , cienko rozbijamy ( najlepiej przez folię ) na średniej wielkości kotlety. Doprawiamy solą , pieprzem i papryką Foremki do muffinek ( u mnie niezawodne

Ostra na Słodko
Faszerowane papryki z mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem 238

Faszerowane papryki z mięsem mielonym to bardzo fajne i proste danie. Wystarczy trochę wyobraźni i w kilka chwil można zrobić coś naprawdę pysznego i wykwintnego. Samo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety z fasoli i batata 174

dalej przesmażam. Batata obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Pieczarki, batata przekładam do miski. Fasolę miksuję blenderem i dodaję z jajkiem, natką, bułką tartą do miski. Doprawiam solą , pieprzem, majerankiem, papryką wędzoną i ostrą. Masę mieszam widelcem. Na blaszce układam papier do pieczenia, smaruję go oliwą, i układam uformowane kotlety. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni, wstawiam blachę i piekę

wesoła kuchnia
Sałatka z kurczakiem na słodko 336

Zawsze miałem wrażenie, że sałatka musi być wytrawna. To jest jednak błędne podejście, bo słodkie rodzynki i słodki ananas doskonale będą się komponowały z filetem z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki schabowe z porem w sosie serowo-pieczarkowym 323

Schab kojarzy nam się tylko z kotletami schabowymi a przecież jest wiele sposobów jego przygotowania :) Dzisiaj pokaże Wam jak należy przygotować roladki schabowe z porem w sosie serowo-pieczarkowym. Pycha ;) Składniki - 0,5 kg schabu bez kości - 1 por - 2 ząbki czosnku - ok. 2o dag pieczarek - ok. 15 dag sera żółtego ( najlepiej twardy , długo dojrzewający) - 1 op. serka topionego kremowego

Różne smaki w kuchni
KOTLETY Z KASZY GRYCZANEJ I ZIEMNIAKÓW, BEZGLUTENOWE 200

odstawiamy z palnika. Masę mieszamy i formujemy płaskie kotlety. Smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju kokosowym (u mnie bezzapachowy), po kilka minut, do lekkiego przyrumienienia. Podajemy jako samodzielne danie, np. z sosem pieczarkowym lub jako dodatek do innych dań. U mnie wersja z sosem pieczarkowym, oraz podsmażonymi całymi pieczarkami. Sos przygotowuję z pokrojonych w cienkie paski pieczarek, podsmażonych na oleju

Smaczne Zdrowe
KARKÓWKA Z GRZYBAMI I CEBULKĄ 203

całości, robić w plastrach  panierowaną jak kotlet, zapiekać, smażyć, dusić na wiele sposobów.  Robię ją dość często bo moja gorsza połowa za nią przepada :)  Tym razem wybór padł na karkówkę z grzybami i cebulą, bo takiej nie zamieszczałam jeszcze na blogu:) Składniki: 1 kg karkówki 250g pieczarek 3 cebule sól pieprz majeranek cząber 1 ząbek czosnku olej

Walijskie Pichcenie
Pity z mięsem mielonym na sposób indyjski 164

się zarumieni. Pomidory kroimy w kostkę, sałatę siekamy. Pieczarki obieramy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy. Doprawiamy sola i pieprzem. Pity przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja smaruję je delikatnie woda i wkładam do piekarnika nadzianego do 200 stopni na 4-5 minut.   do środka pit włóż rozdrobnione kotlety, sałatę, pomidora, ogórka, cebulę i polej sosem jogurtowo-czosnkowym. Przygotowujemy

Mania Gotowania
Wegeburgery z zielonej soczewicy 186

Soczewicę po ugotowaniu możecie nie do końca dokładnie rozgnieść widelcem lub zblendować. Ja wolę pierwszą opcję, gdzie wyczuwalne i widoczne są jeszcze kawałki soczewicy.   Smażymy na łyżce oleju pieczarki, dodajemy je do soczewicy. Podsmażamy również cebulkę – należy ją drobniutko pokroić i zeszklić. Pod koniec szklenia cebulki wciśnijcie do niej dwa ząbki czosnku- ich smak nie będzie wtedy taki mocny(...)garnka z soczewicą. Doprawiamy całość pieprzem, solą, imbirem, gałką muszkatołową. Teraz jeszcze możecie próbować masy, zaraz wrzucimy jajko. Dodajemy siemię lniane, które razem z jajkiem będzie stanowiło spoiwo kotletów. Siekamy pietruszkę, ziarna sezamu chwilę podprażamy na patelni bez tłuszczu. Wszystko to razem mieszamy. Najlepiej dłonią. Dosypujemy drobne płatki owsiane i wgniatamy je w masę. Już teraz możecie wsypać odrobinę bułki

Karo in the Kitchen
Środa: Błyskawiczne burgery wegetariańskie 133

danie jest wyjątkowo smaczne: mięta. Nadaje ona kotletom wspaniałego aromatu i sprawia, że… przypominają mięsne burgery. Wegetariańskie burgery najlepiej jest zjeść w domowych bułeczkach z ciemnego pieczywa, np. według tego przepisu na bułki gotowe w 30 minut. Przepis pochodzi z serwisu Besthealthmag.ca Składniki: ½ szklanki soczewicy 250 g grzybów: pieczarek, ciemnych pieczarek, boczniaków 1 starty ząbek czosnku 1 mała szalotka

Niedzielny kucharz
Koszyczki z mielonego mięsa z warzywami 165

Wami przepisem na gniazda z mielonego mięsa z pieczarkami i serem . Tak bardzo mi zasmakowały, że postanowiłam trochę z nimi poeksperymentować Tym razem przygotowałam koszyczki z mielonego mięsa z warzywami. Jest to świetna propozycja na obiad, dzięki temu, że koszyczki pieczemy w piekarniku są one dużo zdrowsze nie tradycyjne kotlety mielone i smakują fenomenalnie Ja przygotowałam je z wieprzowiny

PatiGotuje
Burgery po tajsku 197

czosnek i chilli mielimy na pastę w blenderze. Dodajemy pieczarki i szatkujemy jeszcze chwilę. Do mięsa dodajemy sos sojowy i zblendowaną masę. Mieszamy wszystko dokładnie, doprawiamy solą i pieprzem do smaku (w razie potrzeby możemy dodać trochę bułki tartej, jeśli masa słabo się klei). Dzielimy na 4 porcje i formujemy kotlety. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni 6-8 minut, odwracając

Gotuj z Rumcajsem

Proponowane wyszukiwania