 Kotlety bezmięsne 296
Kotlety bezmięsne 296maszynkę.Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie.Dodać do grzybów,dodać jajko ,przyprawy,trochę bułki tartej i wymieszać.Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. 8 jajek 1 czerstwa bułka mleko pieprz,sól bułka tarta 7 jajek ugotować,obrać i drobno pokroić. Bułkę namoczyć w mleku i odstawić
Moje domowe kucharzenie Schabowy wg Magdy Gessler 291
Schabowy wg Magdy Gessler 291Kotlet schabowy upieczony wg Magdy Gessler to kotlet usmażony z wieprzowiny namoczonej uporzednio w mleku z cebulą. Ten spsób przygotowania schabowego podpatrzyłam w ostatnim odcinku "Kuchennych rewolucji". Czy jest rzeczywiście najlepszy oceń sama. Mi osobiście przeszkadzał posmak cebuli, ponieważ podałam kotleta z młodymi ziemniaki i młoda kapustą, pewnie z innymi dodatkami byłby rewelacyjny. Nie tylko postępowanie z mięsem ma znaczenie(...)olej Wykonanie: mięso pokroić na 4-6 grubych plastrów. Jeśli chcesz kotleta na cały talerz pokrój mięso grubo, dokładnie rozbij, najlepiej pod folią do mleka dodaj pokrojoną cebulę, sól i pieprz, następnie ułóż rozbite kotlety i mocz 2-3 godziny odsączone kotlety panieruj w jajku i bułce tartej, następnie smaż na silnie rozdgrzanym smalcu lub oleju podawaj z puree ziemniaczanym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit! Kotlety z Kurczaka 634
Kotlety z Kurczaka 634czosnek w proszku) słodka papryka w proszku sól pieprz (ewentualnie można użyć gotowej przyprawy do kurczaka) ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka odrobina mleka olej Kotlet y z Kurczaka - Sposób przygotowania: Kurczaka porcjujemy na plastry o grubości 1,5-2 cm, a następnie delikatnie rozbijamy na kotlety. Przyprawiamy rozgniecionym czosnkiem (lub w proszku), słodką(...)mącę, następnie maczamy w rozbełtanych jajkach z ok. 2 łyżkami mleka, a na końcu obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor (niezbyt długo, ponieważ kurczak utraci soczystość, po ok. 3-5 minut z każdej ze stron). Gotowe kotlety z kurczaka podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami
Słodka Strona Kotlety mielone 209
Kotlety mielone 209mnie dzisiaj na obiad sznycelki lub jak kto woli kotlety mielone. Starsza część moich domowników bardzo za nimi przepada- mogliby jeść je na okrągło. Pracy przy nich nie dużo. Sznycelki są bardzo dobre, delikatne, mięciutki i soczyste, wręcz rozpływające się w ustach. Mogą być fajną alternatywą dla wędliny, wystudzone wystarczy położyć na chlebku i pyszna kolacja gotowa. Serdecznie(...)zapraszam ;) Składniki: o,5 kg łopatki 0,5 kg karkówki 4 cebule 5 ząbków czosnku 2 czerstwe bułki mleko 50 ml wody 2 jajka sól do smaku pieprz do smaku domowa wegeta do smaku bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Mięso oczyścić z błon, wymyć, pokroić na kawałki i zmielić w maszynce. Cebulę i czosnek
Krakowskie smaki Ani Kotlety wieprzowe w sosie kokosowym 248
Kotlety wieprzowe w sosie kokosowym 248jajku i bułce tartej. Ponieważ lubię wszelkie kulinarne zmiany, a jeszcze bardziej lubię testować nowe smaki, przygotowałam kotlety wieprzowe w sosie kokosowym. Składniki: - 4 kotlety schabowe (ok. 600g)- 1 puszka mleka kokosowego (400ml)- sól morska- świeżo mielony pieprz (grubo)- papryka wędzona w proszku- chilli w płatkach- trochę świeżego koperku- olej kokosowy- mąka pszenna Umyte mięso ususzyłam(...)koperek i sól morską. Ponownie przykryłam. Co jakiś czas mieszałam sos, który zaczął się redukować. Dolałam pozostałe mleko kokosowe i jeszcze dusiłam mięso przez ok. 30 minut. W międzyczasie obrałam i nastawiłam do gotowania ziemniaki. Mięso i ziemniaki były gotowe jednocześnie. Kotlety wyszły ostre, mięciutkie i baaaardzo kruche, a sos… po-e-zja. Dominował smak kokosu i pieprzu. Podałam
mojewypiekiinietylko Kotlety mielone i ćwikła 238
Kotlety mielone i ćwikła 238spisywał się wspaniale i gotował dla nas tak jak pilnował czy jem. Nauczyłam mojego smakosza przyrządzać kotlety mielone i ćwikłę, więc oto danie w jego wykonaniu - moim sposobem :) Kotlety mielone kojarzą mi się z czasami gimnazjum. Pamiętam jak miałam lekcje do piątej wieczorem i po ciężkim dniu wracałam do domu, a mama robiła mielone, dlatego też jest to jedno(...)mięsa dodaję jajko, cebulę, czosnek, namoczoną i odciśniętą bułkę, przyprawy i dokładnie mieszam, a raczej wyrabiam masę na kotlety (robię to ręcznie, ale można łyżką). Bułka namoczona w mleku sprawia, że kotlety są mięciutkie i ważne jest dobre wyrobienie masy szczególnie przy angielskim mięsie mielonym. Formuję kotlety i obtaczam delikatnie w bułce tartej i smażę na rozgrzanej patelni. Po usmażeniu
NA MOIM TALERZU Kotlety schabowe z karkówki 222
Kotlety schabowe z karkówki 222Czyli coś specjalnego dla naszych facetów :)Składniki:4 plastry karkówkisól, pieprzsłodka mielona paprykaczosnek granulowanyPanierka:jajko + odrobina mlekamąkabułka tartaolej do smażeniaSposób wykonania:1. Umyte i osuszone kotlety
Kuchnia domowa Ani Panierka do schaboszczaków. Mega chrupiąca 163
Panierka do schaboszczaków. Mega chrupiąca 163internacie i oto co z tego wyszło: Składniki (na kotlety z jednej piersi): 1 jajko 3/4 szklanki mleka szklanka mąki bułka tarta Przygotowanie: Zbite i przyprawione kotlety obtaczamy kolejno w: mące, jajku, mleku. Czynność powtarzamy. Na koniec obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Fajny prosty przepis na super chrupiącą panierkę do tradycyjnych kotletów. Polecam
Kuchnia po mojemu Schabowe z serem i pieczerkami 215
Schabowe z serem i pieczerkami 215łyżek bułki tartej 2 jajka 2 łyżki mleka sól pieprz 2 łyżki startego sera cheddar 2-3 łyżki mąki Przygotowanie: Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Oprószamy solą i pieprzem(...)stron i każdy kotlet kroimy na pól. Bierzemy 3 talerze, do jednego dajemy mąkę, do drugiego, bułkę tartą wymieszaną z startym serem a do trzeciego jajko rozbełtane z mlekiem i solą. Kotlety obtaczamy w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej z serem. Smażymy na złoty kolor. Pieczarki obieramy razem z nóżką. Kroimy w grube plasterki
Amatorka kuchenna Pierś z kurczaka w miodzie i czosnku 198
Pierś z kurczaka w miodzie i czosnku 198Składniki: Pierś z kurczaka łyżka miodu sól pieprz czosnek jajko łyżka mleka bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Kotlety z piersi kurczaka rozbić delikatnie tłuczkiem. Czosnek rozgnieść w prasce i wklepać go w mięso(...)następnie je posolić oraz popieprzyć, na koniec polać miodem. Tak przygotowane piersi odstawić na co najmniej 15 minut lub na całą noc do lodówki. Jajko rozmącić z mlekiem, w tym roztworze moczyć kotlety a następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu
Pychotkaaa Kotlety mielone z jajkiem i sosem musztardowym 226
Kotlety mielone z jajkiem i sosem musztardowym 226Idealne połączenie jajka, sosu musztardowego i dodatkowo mięsa mielonego. A podane z surówką z kiszonej kapusty to…pycha. Składniki: Kotlety 500 gram mięsa mielonego 1 jajko Sól vegeta Pieprz 2 łyżki siekanej natki pietruszki ½ szklanki bułki tartej 100 ml mleka 4 jajka(...)ugotowane na twardo olej Sos musztardowy 500 ml bulionu wołowego ( lub innego ) 3 spore łyżeczki musztardy Ok. 100 ml słodkiej śmietany 2 łyżeczki mąki Wykonanie: Bułkę tartą zalewamy mlekiem ( dzięki temu kotlety nie będą suche ).Do mięsa mielonego dodajemy 1 jajko, posiekaną pietruszkę oraz namoczona bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem i vegetą. Ugotowane jajka na twardo, obieramy i przekrawamy
Smaki Ewy Kotlety schabowe w marynacie z miodu i musztardy 362
Kotlety schabowe w marynacie z miodu i musztardy 362Składniki: 3 kotlety schabowe sól pieprz łyżka miodu 2 łyżki musztardy 2 jajka łyżka mleka bułka tarta Wykonanie: Kotlety rozbić na cienkie plastry, posolić i popieprzyć z obu stron. Polać je miodem (ja zanurzyłam widelec w miodzie i cienkimi strumykami polewałam) następnie nasmarować je musztardą. Kotlety najlepiej przyrządzić rano i wstawić do lodówki aby przeszły smakami. Przed smażeniem zanurzyć
Pychotkaaa wegańskie kotlety z bobu z dietetycznym sosem kurkowym 241
wegańskie kotlety z bobu z dietetycznym sosem kurkowym 241rzadka ~sól, pieprz, pieprz cytrynowy, czosnek, szczypta kardamonu, lub inne ulubione przyprawy do smaku Bób blendujemy na gładką masę, dodajemy przyprawy, olej i opcjonalnie mleko lub mąkę, mieszamy. Z masy powinno dać się lepić kotlety rękami. Formujemy z masy 4 kotlety, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 25-30 minut w 180*C. W połowie czasu(...)miękkości. Dodajemy koperek, sól, pieprz i mleko (zostawiamy odrobinę do rozmieszania mąki) i doprowadzamy całość do zagotowania. Następnie ciagle mieszając dodajemy mąkę rozmieszaną w reszcie mleka i gotujemy jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje. Kotlety przekładamy na talerz, polewamy sosem i podajemy. Smacznego! Przepis dodaję do akcji
chili & sugar Kotlety Rybne z Paluszkami Krabowymi - Surimi 237
Kotlety Rybne z Paluszkami Krabowymi - Surimi 237obiadu", a także sposób na wykorzystanie paluszków krabowych. Ryba w takiej postaci świetnie smakuje i do tego atrakcyjnie wygląda.Kotlety Rybne z Paluszkami Krabowymi - Składniki:4 filety z białej rybyopakowanie paluszków surimi (ok. 120 g)mała cebulanieduża bułka + mleko do namoczenia2 ząbki czosnkujajkook. 2 łyżeczki bułki tartejprzyprawy: papryka słodka, gałka muszkatołowa, bazylia, lubczyk, tymianek, koper, sól morska pieprz(...)łyżki mlekamąkabułka tartaolej do smażeniaKotlety Rybne z Paluszkami Krabowymi - Sposób przygotowania:Bułkę namaczamy w mleku - dokładnie odsączamy. Czosnek wraz z cebulą drobno siekamy - przekładamy do miski. Dodajemy zmieloną rybę, bułkę, bułkę tartą, jajko oraz przyprawy (po szczypcie). Wyrabiamy gładką masę. Następnie formujemy kotlety w formie walca, a w środku każdego umieszczamy paluszki krabowe - surimi. Staramy się
Słodka Strona Kotlety mielone z gorgonzolą 177
Kotlety mielone z gorgonzolą 177zrobione kotlety mielone są odmianą dla tych klasycznych - często goszczących na naszych stołach. Mięso mielone daje nam masę fantastycznych pomysłów, wystarczy tylko wyobraźnia . Smak zależeć będzie przede wszystkim od jego jakości. Dlatego przestrzegam przed mięsem "garmażeryjnym" - słonym i nie wiadomo do końca z czego zrobionym. Dla mnie najlepszy jest ładny kawałek łopatki lub szynki zmielony własnoręcznie. Składniki: 500 gram mięsa(...)mleka Sól Pieprz Papryka mielona słodka Olej do smażenia Wykonanie: Do mięsa mielonego dodajemy 2 jajka, sól, pieprz, paprykę oraz bułkę tartą do której wcześniej wlewamy mleko ( mleko wlewamy aby kotlety nie były suche ). Całość mieszamy. Z masy w rękach robimy małe placki. Na środek kładziemy ser gorgonzola ( ok. 2 x 2 cm ), placuszek zamykamy i formujemy kotleta. Obtaczamy
Smaki Ewy