kotlet siekany - 989 przepisów (strona:18/66)

Rolada z piersi indyka w dwóch smakach - z pieczarkami bądź szpinakiem 206

kremowy ser żółty tarty - garść lub dwie 1 cebula 20 dag pieczarek 2 garście świeżego szpinaku baby 1 ząbek czosnku łyżka siekanej wędliny dojrzewającej sól, pieprz przyprawa do indyka po staropolsku Przygotowanie: Indyka kroimy na duże kotlety (najlepiej po szerokości - na 2 lub trzy części w zależności od grubości fileta). Rozklepujemy porządnie - im lepiej to zrobimy tym lepiej zwinie

Kuchnia po mojemu
Ziemniaczane kotlety z sosem pieczarkowym 100

jajo    olej do smażenia    bułka tarta do obtoczenia kotletów Na sos:    300g pieczarek    1 duża cebula    sól    pieprz    łyżka oleju Pieczarki obieramy, myjemy, osuszamy a następnie drobno kroimy. Cebulę oczyszczamy i drobno siekamy - szklimy w niedużym garnuszku na łyżce oleju. Dodajemy pieczarki, przyprawiamy solą i pieprzem

peggiwkuchni
Roladki z indyka z figami w sosie morelowym 213

pieprz do smaku       1. Kotlety lekko rozbiłam, jogurt wymieszałam z solą, olejem, pieprzem ziołowym i płatkami chili. Marynatą natarłam kotlety, odstawiłam do lodówki na całą noc. 2. Figi pokroiłam na niewielkie kawałki, ale nie siekałam. Wymieszałam z tymiankiem, serkiem i białym pieprzem. Farsz powinien być gęsty i zwarty. 3. Na każdym płacie mięsa kładłam łyżkę figowego farszu

Kuchnia Prezydentowej
Kotlet de volaille 192

Klasyk :) Nie trzeba przedstawiać.Składniki:4 piersi z kurczakaolejwykałaczkiMasło ziołowe:60 g masła2 ząbki czosnku, drobno posiekane1 łyżka siekanej pietruszkisok z cytrynysól, pieprzPanierka:mąkabułka tartaroztrzepane

Kuchnia domowa Ani
Kotlety z piersi kurczaka w panierce z sera i płatków miodowych 252

orzeszkami 3 garście płatków Ser cheddar 6 plasterków Sól Pieprz Makaron spaghetti Sos salsa Oliwa z oliwek Wykonanie: Ser siekamy na drobno, dodajemy 3 jajka i 3 garstki rozdrobnionych płatków. Całość mieszamy. Każdą, pojedynczą pierś z kurczaka […] The post Kotlety z piersi kurczaka w panierce z sera i płatków miodowych appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kotlety mielone w sosie bolońskim 139

Przygotowujemy sos: marchew ścieramy na średnich oczkach tarki, cebulę i czosnek drobno siekamy. Marchew, czosnek i cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Podlewamy 1/2 szklanki wody, dusimy do odparowania. Dodajemy pomidory i przyprawy. Gotujemy jeszcze 5 minut.  4. Gotowym sosem polewamy usmażone kotlety

Szefowa kuchni
Prosty przepis na bitki wieprzowe w sosie grzybowo-cebulowym 182

Wartość kaloryczna:    330 kcal przy 3 porcjach Składniki: Ø   5 kotletów schabowych Ø   20g suszonych grzybów Ø   1 duża cebula Ø   2 ząbki czosnku Ø   sól i pieprz Ø   łyżka oliwy Przygotuj: garnuszek sporą patelnię Podaj z: ·          kaszą, np. jaglaną(...)zalewamy 2 szklankami wody i wstawiamy na gaz, żeby się trochę pogotowały. Cebulę kroimy w piórka lub półtalarki, czosnek siekamy. Mięso rozbijamy delikatnie tłuczkiem (ja to zawsze robię przez porządny foliowy woreczek), solimy i pieprzymy z obu stron. Tak przygotowane kotlety smażymy na odrobinie oliwy (1/2 łyżki) z obu stron, a następnie zdejmujemy z ognia. Na tej samej patelni podsmażamy

Bazując na smaku
Wieprzowina w sosie słodko-ostrym 161

zbiorem przepisów na dania z woka i patelni. Porcja na 2 osoby: - 4 kotlety wieprzowe ( schab ) - 1 duża marchewka - 2 średnie cebule - 2 ząbki czosnku przyprawy* - 1 łyżeczka ziaren gorczycy - 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru - 1 łyżeczka sproszkowanego chili** - 2 rozgniecione kulki ziela angielskiego - kilka łyżek siekanego szczypioru * ziarna rozgnieść płaską częścią ostrza noża i przeciekać ( bądź utrzeć w moździerzu(...)ostrości naszych kubków smkowych marynata: - 1/3 szklanki sosu sojowego - 1/3 szklanki octu ryżowego - 1/3 szklanki pikantnego keczupu karmel: - 1/3 szklanki zimnej wody - 1/3 szklanki wrzątku - 1/3 szklanki cukru 1. Kotlety należy pokroić na paseczki, następnie zalać marynatą. Ostawić na 0,5 godziny. 2. Marchewki pokroić w zapałkę, cebulkę w piórka  czosnek w plasterki. 3. Na suchą patelnię wsypać cukier

kawawszklance
Mielone serowo cebulowe 226

jajko Sól Pieprz Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę siekamy w bardzo drobną kosteczkę. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, cebulą i serem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju lub smalcu

VioletoweKucharzenie
Kotlety jaglano-jajeczne 141

wchłonie cały płyn (ok. 15-20 minut). Cebulkę dokładnie siekamy i podsmażamy na łyżce masła. Przekładamy do miski. Dodajemy jedno pozostałe surowe jajko, starte ugotowane jajka, ser, kaszę jaglaną, posiekane zioła, paprykę słodką, ostrą, czosnek w proszku, solidną szczyptę soli i pieprzu. Dokładnie wyrabiamy masę, podobnie jak w przypadku klasycznych kotletów mielonych. Formujemy niewielkie kotleciki, panierujemy w bułce tartej(...)wchłonie cały płyn (ok. 15-20 minut). Cebulkę dokładnie siekamy i podsmażamy na łyżce masła. Przekładamy do miski. Dodajemy jedno pozostałe surowe jajko, starte ugotowane jajka, ser, kaszę jaglaną, posiekane zioła, paprykę słodką, ostrą, czosnek w proszku, solidną szczyptę soli i pieprzu. Dokładnie wyrabiamy masę, podobnie jak w przypadku klasycznych kotletów mielonych. Formujemy niewielkie kotleciki, panierujemy w bułce tartej

Pogotujmy.pl
Niedziela: Hamburger idealny ze stoutem 205

podaliśmy z pieczonymi w piekarniku grubo krojonymi frytkami. Robi się je w mega prosty sposób, a smakują doskonale. Składniki: Na kotleta: 500 g mielonej wołowiny 1 średniej wielkości cebula Szklanka stouta 2 łyżeczki bułki tartej 2 łyżeczki siekanej zieleniny (pietruszki lub kolendry) 1 płaska łyżeczka soli Pieprz Sól 1 łyżka oleju 1 łyżka masła do smażenia Dodatki: 4 bułki(...)szklankę piwa i mieszamy (mieszamy, a nie wyrabiamy – chodzi o to, żeby składniki połączyły się. Masa nie powinna być gładka, ale zachować strukturę mielonego mięsa). Dzielimy masę na kotlety. Liczba zależy od wielkości bułek i Waszych preferencji. Generalnie burgery powinny być nieco grubsze, wówczas będą w środku bardziej soczyste. Najpierw robimy kulę z mięsa, a następnie ją spłaszczamy. Jeśli

Niedzielny kucharz
Pieczone kotlety z piersi kurczaka z cukinią 332

bułki tartej dodajemy mleko i mieszamy. 3. Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo klejące. Dodajemy czubrycę, sól, pieprz, cukinię, jajko, bułkę tartą z mlekiem, kukurydzę. Masa nie jest zwarta, ale po upieczeniu nie powinna się rozpadać. 4. Formujemy kotlety wielkości standardowego mielonego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy

Szefowa kuchni
Kurczak pod marchewkową pierzynką 159

majonezu * 4 łyżki gęstej śmietany * płaska łyżka curry * oliwa do wysmarowania blaszki Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż, tak żeby powstały 4 kotlety. Rozbijamy tłuczkiem. Obsypujemy przyprawą do kurczaka. Marchew trzemy na tarce na grubych oczkach. cebulę drobno siekamy. Mięso wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Wykładamy na nie warzywa. Majonez mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy curry. Wykładamy na warzywa. Posypujemy startym

Pobite gary Barbary
Oszczędnościowe placuszki obiadowe. Mamowa koncepcja na obiad z niczego. Szybko, tanio i z sentymentem 181

wędliny 1/2 dużej cebuli 2 duże łyżki bułki tartej olej do smażenia ulubione dodatki (najlepiej gotowane warzywa) Przygotowanie: Wędlinę i cebulę siekamy drobno. Lekko podsmażamy na oleju. Odcedzamy z tłuszczu. Wystudzamy i dodajemy do roztrzepanych (jak na kotlety) jajek. Dodajemy bułkę tartą do uzyskania odpowiedniej gęstości. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju - po 2-3 minuty z każdej strony. Wykładamy

Kuchnia po mojemu
Kotlety mielone z serkiem topionym 145

małe jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz 1. Cebulę drobno siekamy. Serek topiony kroimy na sporej wielkości kwadraty. 2. Mięso mielone mieszamy wraz z bułką tartą, cebulą, jajkiem i przyprawami.  3. Z mięsa mielonego formujemy kotlety preferowanej wielkości, w środek wkładając po dużym kawałku topionego sera. 4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około

Szefowa kuchni