ilość wedle uznania) 1 cebula (u mnie jedna, nieduża, na dwa kotlety) mąka do posypiania + 1 płaska łyżeczka do zagęszczenia sosu 1 łyżeczka z kopką śmietany łyżka masła sól pieprz 1/2 łyżeczki otartej bazylii Mięso myjemy, czyścimy z ewentualnych błonek i cienko rozbijamy tłuczkiem (jak na schabowe ) Rozbite mięso oprószamy mąką z obu stron Cebulę obieramy i drobno kroimy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.combyście chcieli za ciekawy przepis ujrzeć u mnie? Chętnie wysłucham propozycji.😊 Wracając do dzisiejszego przepisu, te kotleciki to na prawdę niebo w gębie! Są o wiele lepsze od zwykłych schabowych. Ci, co kochają ser żółty, z pewnością nie będą narzekali na jego małą ilość w przepisie. Choć może wydawa ć się, że przyrządzenie jest dość skomplikowane, tak naprawdę jest banalne(...)sera wbijamy jajka, dodajemy mąkę i przyprawy. Mieszamy dokładnie całość. 3. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy po łyżce masy i smażymy rumiane kotleciki. Odsyłam Was również po przepis na GRYCZANE KOTLETY Z ŁOSOSIEM. Danie 2 w 1 a do tego niezwykle smaczne. LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zdrowo i aktywnietrochę słabo pamiętam ten dziwny czas, ale wielu z Was zapewne zna go bardzo dobrze. Mortadela w panierce to też może być pyszne danie. Ja nieco te znane kotlety podrasowałam i napełniłam serem. Zapraszam. Składniki; 70 dag kiełbasy mortadeli 3 łyżki mąki 1 jajko 10 dag żółtego sera kilka łyżek bułki tartej olej do smażenia Przygotowanie(...)cienkim nożem, tworząc sakiewkę, do środka wkładamy plaster sera. Następnie kiełbasę panierujemy tak jak tradycyjnego schabowego, najpierw w jajku, potem w mące, znów w jaku i na końcu w bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony. Lekko dociskając aby rozpuszczony ser skleił kotleta. Podajemy z ulubioną sałatką. U mnie rukola, małe pomidorki i ocet winny. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.dniu też mu więc nie zaserwuję, trudno się mówi. Miało być mięcho, bo jak to mawia "ze słodyczy, to schabowy najlepszy", ale też nie będzie, bo Popielec, a ja z tych, które raczej się stosują i tego przestrzegają. Zaplanowane kotlety zostają przesunięte z publikacją, a na ich miejsce wskakuje przekąska :) Nie wiem czy Jemu posmakuje, bo póki
Kuchnia w czekoladziepoza nią wykracza, ale pozostając przy głównym posiłku dania - tak, to jest właśnie dodatek. Wyobraźcie sobie, ile zyskuje zwykły schabowy, kiedy znajdą się na nim takie duszone pieczarki? A pieczona pierś z kurczaka? Plaster karkówki z grilla? Że o kotlecie z tofu lub sera nie wspomnę? Bardzo zyskują! A jak niewielkim kosztem. Naprawdę - prościzna! ;) Składniki: 250 g pieczarek mini
zadanie-gotowanieDziś zapraszam Was na trochę innego schabowego ;) Mięsko jest delikatne i soczyste, a do tego wspaniale pachnie grzybami ;) Przepis znalazłam na blogu Niezły Młynek . Składniki: 4 kotlety ze schabu 8-10g suszonych grzybów bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia jajko Suszone grzyby mielimy na drobno. Mieszamy je z bułką tarta, tak mniej więcej 1:1. Mięso rozbijamy
Czerwona Porzeczkacienkie kotlety. U mnie po rozklepaniu wyszły ogromne - dlatego tytułowe roladki są mega. Solimy i pieprzymy. Roladki na zrobienie czekały w lodówce do dnia następnego wraz z całą stertą kotletów ;). Roladki powstały z myślą o Teściowej - obecnie dochodzącej do siebie po zabiegu chirurgicznym. Zalecenie: dieta lekkostrawna. Ale przecież z okazji urodzin wstyd robić ryżankę. Pieczone roladki wydały mi się dobrym(...)podgrzewane już na miejscu w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem. Dla Teścia i nas zrobiłam klasyczne schabowe. Oczywiście miał być schab karkowy ale kupił się środkowy ;) Jako, że Teść nie lubi suchych mięs trzeba było dosztukować sosik, który by pasował do kotletów. Choć M. od początku doradzał mi mój sprawdzony czosnkowy, to ja chciałam być mądrzejsza i zrobiłam słodko - kwaśny
Kuchnia po mojemuLżejsza wersja narodowych schabowych, kotleciki z indyka. Kotleciki, którym nikt się nie oprze. Lekkie, wyjątkowo chrupiące i soczyste, po prostu wspaniałe! Tą niezwykłą chrupkość kotlety zawdzięczają panierce panko. Panko to chrupkie pszenno - drożdżowe płatki, japońska wersja bułki tartej popularna w całej Azji. Mniej wchłania tłuszcz niż nasza tradycyjna bułka i to jej druga zaleta. Zapraszam na pyszne kotleciki! Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jedno z ulubionych dań mojej córki. Ona uwielbia schabowe i żółty ser, więc dla niej to idealne połączenie. ;) My też z chęcią zjedliśmy dla odmiany coś niezdrowego i kalorycznego. :) Kotlety szwajcarskie Składniki: 6 plastrów schabu 6 grubych słupków sera żółtego 6 cienkich słupków sera gorgonzola 3-4 ząbki czosnku pieprz ziołowy pieprz czarny, sól słodka papryka jajko, mąka, bułka tarta
Kuchnia Prezydentowejdodatków. Dziś dzielę się z wami przepisem na jedną z nich. Mój mąż ją uwielbia, a i ja chętnie sięgam po takie bagietki Chrupiąca bagietka z domową lutenicą, mozzarellą, schabowym i pomidorami, to idealna propozycja na syte śniadanie (zwłaszcza przed długą podróżą) czy szybki obiad. Sycąca, prosta w przygotowaniu. Do tego ta rozpuszczająca się mozzarella… My to uwielbiamy(...)łyżeczek lutenicy (przepis na domową lutenicę znajdziecie poniżej) 1/4 czerwonej papryki sól i pieprz do smaku pół schabowego w panierce Przygotowanie: Rozgrzewamy opiekacz. Bagietki kroimy wzdłuż na pół. Każdą część smarujemy lutenicą (od wewnątrz, spód smaruje mocniej). Układamy pokrojonego w paski kotleta, pomiędzy kawałki mozzarelli. Na to układamy porwane kawałki strzępiastej sałaty, plasterki pomidora, pokrojoną paprykę i kawałki mozzarelli. Doprawiamy
Słodkie okruszkiPomysł na to danie narodził się ponieważ, ani ja ani moja siostra, nie przepadamy za tradycyjnym schabowym. Potrzebowałam więc zamiennika, który będzie równie szybki w przygotowaniu.Grillowany schab jest bardzo prosty w przygotowaniu i stanowi świetną alternatywę dla „niedzielnego” kotleta. Dodatkowo, jak się okazuje, smak schabu idealnie podkręca delikatnie pikantny i kremowy sos z cukinii. Grillowany schab z sosem z cukinii
PatiGotuje