kotlet mielony - 4506 przepisów (strona:224/301)

Młoda kapusta z koperkiem – lekki wiosenny bigos 97

zeszklić na nim pokrojoną cebulkę. Po chwili dodać poszatkowaną kapustę i pomidory. Przykryć i dusić pod przykryciem 10 minut na średnim ogniu. Wymieszać dokładnie, delikatnie posolić, dodać świeżo mielony pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Przykryć i dusić do miękkości na małym ogniu. Młoda kapusta bardzo szybko będzie miękka (10-15 minut). Pod koniec gotowania dodać posiekany koperek, wyjąć(...)kapusta świetnie się nadaje jako warzywny dodatek obiadowy albo na kolację z niewielką kromeczką chleba. Jeśli lubicie klasykę, to z pewnością uwiedzie Was trio młody ziemniaczek, młoda kapusta i kotlet schabowy albo jajko sadzon e. Przepis na kapustę już macie 1 porcja to ok. 210 kcal , węglowodany: 28g, białko: 7g, tłuszcz: 8g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się

Dietolog
kotlet drobiowy z pieczarkami i kapustą zasmażaną... 220

łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/4 łyżeczki, mąka pszenna 1 łyżka, ziemniaki ugotowane 1 kg, pieczarki 1/2 kg, cebula 1 sztuka, masło 1 łyżka, kucharek - do smaku, pieprz czarny mielony - do smaku, koperek 1 pęczek kapustę białą drobno pokroić-poszatkować, zalać wrzącą wodą na 5 minut, wylać na durszlak, boczek drobno pokroić i zrumienić w garnku, dodać pokrojoną cebulę(...)piersi rozkroić na cztery porcje, delikatnie je rozbić, jajka roztrzepać z kucharkiem, pieprzem i włożyć piersi na 30 minut, piersi obtoczyć w tartej bułce, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety cebulę na maśle zeszklić, dodać pokrojone pieczarki i na większym ogniu smażyć mieszając, na koniec dodać kucharka i pieprz do ugotowanych ziemniaków wsypać posiekany koperek i tłuczkiem ubić, można dodać

W Mojej Kuchni Lubię
Burgery jaglane z burakami 185

drobno posiekaj. Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Z masy burczano jaglanej uformuj kulki po czym je spłaszcz na wzór kotleta do hamburgera :). Burgery możesz oczywiście obtoczyć w płatkach owsianych czy tez amarantusie. Ja zrobiłam je bez tzw. panierki. Piekarnik nagrzałam do 200 stopni. Wegańskie burgery piekłam przez 30 minut(...)Iwonę Zasuwę znaną jako autorkę bloga www.smakoterapia.blogspot.com Przepis pani Iwony jest znacznie bardziej bogatszy :) Składniki: 3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 upieczone buraki  2 cebule 2 kopiaste łyżki mielonego lnu złocistego mąka ryżowa na wypadek, gdyby masa była zbyt rzadka przyprawy: ½ łyżeczki mielonych nasion kolendry 1 łyżka czarnuszki  ½ łyżeczki mielonego kminku 2-3 szczypty mielonej

ClauditteMissCooking
Wciąż mam wyrzuty sumienia. 201

konserwowe 1 ogórek kiszony kilka pieczarek marynowanych pół cebuli trochę octu łyżka cukru sól pieprz toskańskie frytki: ziemniaki szałwia świeża tymianek świeży czosnek 5 ząbków sól morska olej Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą  i przyprawami. Odstawiamy. Przekrawamy bułki i wstawiamy do piekarnika. Kroimy ziemniaki w grube słupki (wcześniej myjemy - zostają w skórce). Osuszamy i wrzucamy(...)jeszcze ok 5-10 min. Na koniec dodajemy świeże zioła.  Odcedzamy frytki, wykładamy na papierowy ręcznik i posypujemy solą morską. W trakcie przygotowywania frytek, robimy hambuksy. Formułujemy 6 kotletów i smażymy. Następnie podsmażamy bekon. Teraz robimy sos. Drobno siekamy cebulę, pieczarki i ogórki i łączymy z resztą składników. Sos gotowy! :) Kroimy na plastry pomidora, czerwoną cebulę, ogórek konserwowy

Brzuszki Łakomczuszki
Gołąbki bez zawijania 764

zawijania w sosie pomidorowym to świetna i szybsza alternatywa dla ich tradycyjnej wersji. Smakują wyśmienicie zarówno z ugotowanymi ziemniakami jak i świeżym pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram mielonego mięsa 400 gram białej kapusty 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 100 gram ugotowanego ryżu ( 1 torebka) 2 jajka 0,5 szklanki kaszy manny 2 kostki bulionowe https://s9.pl/2020/01/02/domowe-bulionetki-kostki-rosolowe/(...)wodzie gotujemy ryż wg instrukcji na opakowaniu, kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach, do dużej miski przekładamy mięso, ryż,jajka, kapustę i kasze manny, całość wyrabiamy jak na kotlety, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, formujemy owalne gołąbki, obtaczamy je w mące i smażymy na rumiano, w garnku rozpuszczamy bulionetki w 1 litrze gorącej wody, dodajemy koncentrat pomidorowy

Blog kulinarny S9.PL
FIT GNIAZDKA Z MIĘSA MIELONEGO ZE SZPINAKIEM 222

pieprz do smaku  🍽 1 łyżeczka papryki czerwonej mielonej  🍽 1 łyżka oleju rzepakowego 🍽 1 ser mozzarella  🍽 3 łyżki ketchupu  Przygotowanie: 1. Do miski przekładam mięso mielone, drobno posiekany koper i szczypiorek,płatki owsiane,ketchup oraz przyprawy.  2. Następnie szpinak myję i drobno siekam (ja siekam w paski).  3. Cebulę kroję w kostkę(...)porcję mięsa. Formuje kulkę. Za pomocą szklanki (dna) robię wgniecenie w kulce (tak by po bokach było więcej mięsa.  6. Do srodka daję plaster mozzarelli  7. Piekę kotlety przez 25 min w 180 stopniach. 8. Podaję z ulubionymi składnikami. Smacznego

Gotowanie Patki
Sałatka z pieczonego buraka, sera feta, na miksie sałat i z prażonymi orzechami 210

danie, które kiedyś było przygotowywane z surowego mięsa, teraz robi się także z warzyw czy ryb. Podobno jest to dopuszczalne. Ja mam mieszane odczucia, bo to trochę jak robić kotlet de volaille z serem czy pieczarkami. Tak, wiele osób to robi, nawet na blogach się z tym spotykam... W każdym razie dzisiaj zapraszam na sałatkę z pieczonego buraka, z fetą(...)średniej wielkości burak 1 łyżka łuskanych orzechów włoskich 50-70 g sera feta  sos (ilość przybliżona) : 1 łyżka oliwy 1 łyżka octu balsamicznego szczypta soli szczypta grubo mielonego pieprzu Buraka wyszorować i osuszyć. Zawinąć szczelnie w papier do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 30-45 minut. Wystudzić, obrać i pokroić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Całkowicie domowe hamburgery 224

garść natki pietruszki 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżka tabasco 1 łyżka sosu chilli 2 łyżeczki musztardy Dijon 2 łyżki sosu Worcester 4 łyżki prażonej cebulki zblendowanej olej świeżo mielony pieprz, sól Dodatkowo 1 czerwona cebula 2 ogórki kiszone kilka plasterków pomidora kilka plasterków sera cheddar   garść rukoli garść roszponki Sos z tego przepisu Składniki na sos łączymy(...)pietruszki i pozostałe składniki. Tak naprawdę jak bym miała wyrabiać mięso do gładkiej masy to bym umarła więc wrzuciłam wszystko do robota kuchennego i dokładnie wymieszałam.- Efekt idealny. Formujemy kotlety pod wielkość naszych bułeczek ale tak by miały min 2 cm grubości. Polewamy olejem i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Odstawiamy. Robimy bułeczki według tego przepisu lub rozcinamy gotowe :) Oraz

Piekielna Kuchnia Pati
Pulpeciki w sosie kurkowym 119

Przepis na smaczne pulpeciki z mięsa mielonego w sosie śmietanowo kurkowym. Czas przygotowania: 45 minut Ilość porcji: 2-4 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 300 g kurek 3 małe cebule 2 ząbki czosnku 300 ml śmietanki 30% 100 ml wody 60 g bułki tartej 1 jajko 1/2 pęczka natki(...)drobno jedną cebulę. Całość dokładnie mieszamy. 2. Z przygotowanego farszu lepimy pulpeciki i smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Usmażone kotleciki wykładamy na talerz. 3. Na tłuszczu po kotletach podsmażamy dwie drobno pokrojone cebule. Solimy i pieprzymy. Następnie dodajemy oczyszczone wcześniej kurki i posiekaną natkę pietruszki. Podsmażamy przez chwilę. 4. Wlewamy śmietankę, zmniejszamy ogień i przykrywamy. Dusimy około

karolgotuje
Jarskie burgery z tofu 162

Smaczne kotleciki z tofu idealnie nadają się do podawania jako burgery w bułce z sałatką, jak i jako samodzielnie do obiadu. Z przepisu wychodzą 4 porcje

Zielona Kuchnia
kotlety z kalafiora z sosem jasnym... 193

Składniki: kalafior 1 sztuka/większy, cebula 1 sztuka, marchew 3 sztuki, jajka 1 sztuka, natka pietruszki 1 pęczek, kucharek 1 łyżka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 1-1,5 szklanki, mąka ziemniaczana 1 łyżka, olej rzepakowy - ile potrzeba, sos do pieczeni jasny 1 opakowanie, śmietana gęsta 1 łyżka w nie osolonej(...)wbić jajko, wsypać tartej bułki (1-1,5 szklanki, tyle,aby masa nie była za luźna), dodać kucharka,paprykę, wymieszać łyżką dodać mąki ziemniaczanej i wymieszać, od razu smażyć kotlety, formować kotlety o 1 cm grubości na gorącym oleju rzepakowym smażyć rumiane z każdej strony kotlety,odkładać na ręcznik papierowy wg opisu na opakowaniu sosu przygotować sos, ja dodatkowo dodałam

W Mojej Kuchni Lubię
Klopsiki w sosie pieczarkowym 171

Kto nie lubi klopsików? My lubimy je bardzo! Zawsze robię większą ilość i jemy je przez 2 dni, o ile jeszcze coś zostanie. Tym razem

To co kocham
Rolady z kurczaka z pistacjami w panierce z płatków owsianych 208

suszone pomidory z zalewy (osączonych) około 50 g pistacji 5-6  plastrów szynki dojrzewającej ½ cebuli czerwonej Panierka: 1 szklanka płatków owsianych  Przygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania mięsa. Kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Przygotowujemy farsz. Pieczarki obieramy. Cebulę, szynkę, pieczarki i pomidory suszone siekamy w drobną kosteczkę. Pistację podpiekamy przez chwilę(...)samej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy i smażymy pozostałe składniki farszu przez około 5 minut. Łączymy składniki farszu. Mięso układamy na lekko wilgotnej dłoni i formujemy płaskiego kotleta. Na wierz układamy porcje farszu, a następnie zawijamy mięso dokładnie do około farszu. Formujemy kształt rolady. Rolady panierujemy w płatkach owsianych. Możemy je usmażyć na patelni albo upiec w piekarniku

Mania Gotowania
Frykadelki w sosie grzybowym 157

Frykadelki w sosie grzybowym Zraziki z mięsa mielonego z aromatyczny boczkiem, zatopione w pachnącym świętami i lasem sosie grzybowym. 9 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 kg mięsa mielonego wieprzowego ·        1 całe jajko ·        1 cebula(...)wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką. Następnie dodajemy obrana i drobno pokrojona cebulę, wcześnie namoczoną w mleku bułkę. 3.    Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i robimy duże podłużne kotlety. W środek każdego kotleta wkładamy pokrojony drobno boczek i drobno pokrojone ogórki. 4.    Każdy kotlet obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju

Kulinarna Chwila
Kotlety mielone Magdy Gessler 134

tylko posiekaną, świeżą, a tu okazuje się, że podsmażona zmienia smak i to bardzo. Są one delikatne i soczyste. Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: 400 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko M 1/2  kajzerki mleko do namoczenia bułki 1 cebula bułka tarta do obtoczenia 20-30 g masła sól pieprz 1. Bułkę moczymy w mleku. Cebulę(...)przepuścić przez maszynkę, ja ją posiekałam nożem na malutkie kawałki., dodajemy sól, pieprz. Mieszamy dokładnie do połączenia się składników. 3. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nabieramy porcje mięsa, formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z obu stron. Smacznego

kruche babeczki
Rolada z kurczaka z serem i pieczarkami / Chicken Roulade with Cheese and Mushrooms 2115

sosy: pomidorowy, czosnkowy, koperkowy i chrzanowy. Jeśli nie macie pomysłu jak przygotować pierś z kurczaka, koniecznie wypróbujcie. Smacznego:) Jeśli szukacie ciekawego przepisu na obiad, polecam również moją pieczeń z mięsa mielonego z serem: Rolada z kurczaka z serem żółtym i pieczarkami, składniki: 500 g piersi z kurczaka, przyprawy do oprószenia mięsa: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, granulowany czosnek, zioła(...)ząbki czosnku, jajko, łyżka bułki tartej, sól, pieprz, kilka łyżeczek posiekanej natki pietruszki, opcjonalnie Rolada z kurczaka z serem żółtym i pieczarkami, przygotowanie: Kurczaka przeciąć na 4-6 kotletów, rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć przyprawami. Przygotować farsz: pieczarki bardzo drobno pokroić, usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu z drobno pokrojoną cebulą. Pod koniec smażenia dodać drobno posiekany czosnek i posiekane liście

Lekcje w kuchni
Schabowy na chrupko 118

jakości mąka pszenna do obtoczenia ciasto : 3-4 strąki świeżego chilli , jeśli nie lubisz ostrości, pomiń 2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżka słodkiej, mielonej papryki 1 łyżeczka nasion, mielonej kolendry 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka soli 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia woda mineralna, mocno gazowana olej do smażenia Mięso rozbij tłuczkiem(...)minut. Po tym czasie zanurzaj w cieście mięso i wykładaj na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smaż do czasu aż ciasto porządnie się zrumieni z obu stron kotletów. Wyłóż na chwilę na drewnianą deskę do krojenia i pozwól, żeby mięso odpoczęło minutkę. Serwuj na gorąco z dowolnymi dodatkami. Kotlety są niezwykle soczyste i chrupiące Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Schabowy

Ogrodnik w podróży
Kotlety z kaszy jaglanej i czerwonej soczewicy 141

podaje je na warzywnym spaghetti z fetą. 80 g kaszy jaglanej 80 g czerwonej soczewicy 80 g bułki tartej średnia cebula łyżka posiekanej bazylii łyżka posiekanej natki pietruszki łyżeczka mielonej papryki spora szczypta soli i pieprzu łyżka oleju do posmarowania Kaszę jaglaną i soczewicę przekładamy na sitko (razem), płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Następnie zalewamy podwójną ilością wody i zagotowujemy(...)bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Zwilżonymi dłońmi, formujemy kotleciki. Smarujemy je olejem z obu stron i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut. Smacznego :) Artykuł Kotlety z kaszy jaglanej i czerwonej soczewicy pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Mega kotlety a’la gołąbki 123

czasami farsz zostaje, jedzenia nie wyrzuca się Składniki 1 cebula 100 g wędzonego boczku 300 g karkówki 250 g boczniaków 250 g kapust włoskiej 300 g ryżu 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki cząbru 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki tymianku 2 jajka 100 g bułki tartej 100 ml oleju SOS: 4 cebule 800 ml bulionu wołowego(...)ugotowanym ryżem i mięsem, doprawiamy farsz papryką, majerankiem, tymiankiem, cząbrem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki przekładamy do miski, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tarką i dokładnie wyrabiamy. Z farszu formujemy kotlety, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Sos: Posiekaną cebulę szklimy na oleju, zalewamy bulionem i dusimy przez kilkanaście minut na wolnym ogniu. Zestawiamy

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone z jabłkiem 145

kuchniapepin.blogspot.com/2014/09/kotlety-mielone-z-jabkiem_11.html Składniki: pół szklanki otrąb orkiszowych(jeśli trzeba więcej to dosypujemy w trakcie mieszania) 1 starte obrane jabłko 1/2 kg mięsa mielonego 1 średnia cebula pokrojona w kostkę 1 jajko 1 łyżeczka soli + 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu zmielonego około 50 ml  zimnej wody zielona pietruszka otręby do obtaczania  olej do podsmażenia   masło(...)trakcie wyrabiania mięsa należy dodawać po troszku zimnej wody i wyrabiać tak długo aż mięso wodę wchłonie i nie będzie przywierać do dłoni. Im dłuższe wyrabianie,, tym lepsze kotlety. Formować kotlety, obtoczyć w otrębach i smażyć  na dobrze rozgrzanym  oleju .Po obsmażeniu z dwóch stron przekładamy kotlety do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika

w mojej kuchni