Meksykański Raj Malutkie kotleciki zatopione w sosie meksykańskim z aromatycznymi warzywami, podane z makaronem idealnie pasuje na danie obiadowe. Składniki na kotlety: · ½ kg mięsa mielonego z łopatki · Cebula · jajko · 2 łyżki bułki tartej
Kulinarna ChwilaKotlety z kalafiora, to bardzo przyjemna alternatywa dla mięsnych mielonych. Jak na warzywne kotlety przystało są miękkie i mają delikatny smak. Wiele osób nie przepada za zapachem lub smakiem kalafiora, a w tej wersji to warzywo jest naprawdę neutralne zapachowo i nie ma smaku typowo kalafiorowego. Te kotleciki bardzo smakują dzieciom nawet tym, które nie lubią warzyw. Bardzo
Codziennik KuchennySkładniki: 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej+ troszkę do obtoczenia kotletów 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku Natka pietruszki Koperek Sól i pieprz Kawałek żółtego sera Przygotowanie: Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, 2 łyżki bułki tartej, drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki oraz koperek. Następnie(...)dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę do mięsa mielonego oraz doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Lepiąc kotlety włożyć do środka kawałek żółtego sera, dokładnie zalepić, uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Ułożyć na blaszce, skropić delikatnie olejem i piec w temperaturze ok. 200*C przez ok. 30-40 minut
The Sweet DamselWaszych upodobań smakowych :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety schabowe po zbójnicku z boczkiem – Składniki: 6 plastrów schabu (ja kupiłam dość małe i cienkie kotlety, ale Wy oczywiście możecie użyć grubszych plastrów schabu) mielona słodka papryka do smaku szczypta mielonej ostrej papryki do smaku suszony czosnek do smaku mąka(...)pszenna do panierowania kotletów 2 jajka do panierowania kotletów bułka tarta do panierowania kotletów 1 kulka mozzarelli (ok. 125 g po odsączeniu) 150 g wędzonego boczku surowego lub parzonego (wedle uznania) 1 średnia cebula – ok. 100 g ok. 240 g pieczarek 1 czubata łyżeczka musztardy sarepskiej olej rzepakowy lub oliwa do smażenia sól i świeżo mielony pieprz
Kulinarne PrzebojeWyszły bardzo smaczne, a w dodatku w tym dniu nie miałam ochoty na zbyt dużą ilość mięsa więc brukselka idealnie zastąpiła mięsny środek kotleta na warzywny ;) Składniki na około 10-12 kotletów 500 g mięsa mielonego np. z łopatki 1/2 cebulki startej na tarce na najmniejszych oczkach 1 całe jajko 1 mała bułka kajzerka namoczona i odciśnięta(...)dłoni. 3. Odrywamy po kawałku mięsa i rozpłaszczamy na dłoni, nakładamy po jednej brukselce i zalepiamy w kulkę obtaczając w bułce tartej. Tak postępujemy do wykończę mięska. Gotowe kotlety obsmażamy na oleju na rumiano z każdej strony
Gotowanie...to proste !Osobiście nie znam nikogo kto wzgardziłby prawdziwym domowym wołowym burgerem, świetny przepis na szybką i prostą kolacje lub obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kotlety: 400 gram mielonego mięsa wołowego 1 średnia cebula 1 jajko 1 łyżeczka soli,pieprzu i słodkiej papryki Składniki: 4 bułki do hamburgerów pomidor 2 ogórki konserwowe kilka plastrów cebuli sałata bądź mix sałat majonez(...)ketchup 4 plastry sera chedar bądź innego ulubionego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie kotletów: Do miski przekładamy zmielone mięso wraz z tartą bądź poszatkowaną cebulą. Dodajemy jajko oraz sól, pieprz i paprykę, całość dobrze wyrabiamy. Mięso dzielimy na 4 kawałki tej samej wielkości, formujemy kule i rozpłaszczamy je na placki o grubości ok 2 cm. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni
Studencka Michawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Prosta i smaczna propozycja na szybki obiad. Kotlety: 400g mięsa mielonego 1 cebula 1 sucha bułka namoczona w mleku 1 jajko 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka majeranku przyprawa do mięsa mielonego (od Rafex ) sól, pieprz do smaku Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania olej(...)śmietanie (na ciepło) : 200g pieczarek 1 cebula 200 ml śmietanki 1 łyżeczka mąki (opcjonalnie) 1-2 łyżki masła posiekany koperek i natka pietruszki (opcjonalnie) sól, pieprz Przygotować kotlety. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić. Uformowane kotlety obtoczyć w bułce tartej. Smażyć (na rozgrzanym oleju) z obu stron (na rumiano). W międzyczasie przygotować pieczarki w śmietanie . Cebulę pokroić w pół plasterki
Di gotujesłodka papryka oliwa z oliwek - 1 łyżeczka PRZYGOTOWANIE Każdą pierś przekrawamy w poprzek na 2 cieńsze kotlety. Lekko rozbijamy, doprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i mieloną słodką papryką. Na każdym kotlecie układamy po 2 suszone pomidory, plasterki mozzarelli i listki bazylii. Zwijamy ciasno roladki - spinamy wykałaczkami. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy oliwą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Moje Kuchenne RewelacjeSekretem domowego burgera jest wg mnie dobrze zrobiony kotlet. Proponuję Ci dziś domowego burgera z frytkami. Co Ty na to? Składniki: Na kotleta: mięso wołowe mielone sól, pieprz, musztarda Bułka: przepis na bułki, które robię możesz znaleźć ………………. i …………………, ale równie dobrze możesz użyć dobrej, kupionej bułki(...)Reszta składników domowego burgera to tak naprawdę już Twoja inwencja, co lubisz, co Ci smakuje, ja dodaję sałatę, cebulkę, sosy, czasem ogórka czy pomidora Przygotowanie: składniki na kotlety mieszamy dokładnie, formujemy kotlety i smażymy z obu stron na rumiano Frytki: umyte i pokrojone ziemniaki włóż do wody z lodem na 20 minut następnie rozgrzej olej do 110 stopni i smaż
Oka w rosole czyli KaFka gotujedobrym rozwiązaniem zarówno dla osób dorosłych jak i dzieci. Nie zawierają ości, a dobrze przyprawione przyćmią dominujący zapach i smak ryby, który nie wszyscy lubią. Składniki (9 kotletów): - 500 g mielonych filetów rybnych (u mnie płotki) - 1 jajko - 1 białko - 1 łyżka siekanej natki pietruszki - przyprawy: sól himalajska , pieprz ziołowy, prawdziwy, cayenne, curry , zioła prowansalskie , kminek, estragon . Przygotowanie: Wszystkie(...)składniki włożyć do miski. Wyrabiać masę do momentu, kiedy będzie zwarta i jednolita. Formować pulpeciki, następnie je spłaszczyć, tak aby powstał kotlet. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć kotleciki i wstawić do nagrzanego na 180*C piekarnika i piec 20-25 minut
Zdrowie na języku :PKolejny ze sposobów na odchudzenie kotleta - tym razem mielonego:). Zamiast usmażyć, upiekłam je a do mięsa dodałam warzywa - marchew, cukinię i cebulę a do tego natkę pietruszki. Wyszło naprawdę smacznie. 500g mięsa mielonego 1 duża cukinia 2-3 marchewki 2 cebule 1 jajko L 5 łyżek posiekanej natki pietruszki 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka(...)ostra, czosnek granulowany 1. Cukinię i marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą do uzyskania gładkiej masy. 2. Z masy formujemy kotlety, dość mocno je spłaszczając. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni
Szefowa kuchniSKŁADNIKI : 6-8 kotletów schabowych bez kości 500 g mięsa mielonego 1 jajko 1 mała czerstwa bułka 3 ogórki kiszone lub małosolne, przekrojone wzdłuż 1 mały słoik papryki konserwowej sól, pieprz, słodka papryka do smaku 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 liść laurowy, 2 ziela angielski, kilka kulek pieprzu odrobina majeranku do smaku 1 łyżka posiekanej natki(...)wyciśniętą bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, paprykę, majeranek oraz natkę pietruszki. Wszystko dokładnie mieszamy. Kotlety rozbijamy, doprawiamy solą, papryką i pieprzem z każdej strony. Na każdy kotlet kładziemy po łyżce farszu z mięsa mielonego oraz po kawałku ogórka i papryki. Zwijamy roladkę i spinamy ją wykałaczką. Każdą roladkę obtaczamy w mące
Kulinarne Fantazje Mariolirazem z obraną cebulą drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce i dodajemy do mięsa. Jajka wraz z pozostałymi składnikami dołączamy do farszu i dokładnie wszystko mieszamy. Formujemy kotlety (jak spłaszczone mielone) i wykładamy na rozgrzaną patelnię (smażymy z każdej strony) lub do piekarnika na około 25-30 minut w 180 stopniach. Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy(...)razem z frytkami delikatnie smarujemy oliwą i wkładamy d o rozgrzanego d o 220 stopni piekarnika na 15-20 minut. Super chrupiące frytki o aromacie pieczonej papryki oraz kotlety wykładamy na talerz. Smacznego
ChilliJemyskładniki, szybko uwiniemy się z mieleniem, doprawieniem, uformowaniem i usmażeniem kotlecików. Kotlety ziemniaczane nadziewane mięsem z rosołu są nie tylko proste w wykonaniu, ale także przyczyniają się do niemarnowania jedzenia i wykorzystywania tego, co zostało z poprzedniego obiadu oraz tego, co mamy zawsze w kuchni. Udostępnij Składniki na kotlety ziemniaczane nadziewane mięsem z rosołu Kotlety ziemniaczane: 1 kg ugotowanych ziemniaków(...)się studzą, oddzielić mięso z rosołu od kości i chrząstek, zmielić wraz z warzywami z rosołu i połową podsmażonej cebuli w maszynce do mielenia mięsa, używając najmniejszego sitka. Do mięsa dodać połowę posiekanej natki pietruszki, mieloną czerwoną paprykę, chili oraz pieprz, wsypać sól. Wymieszać składniki, aby powstała zwarta masa i ewentualnie doprawić do smaku. Wykonanie Na dłoni rozpłaszczyć porcję
niecodziennikparyświeżych warzyw m. in. pomidorów, ogórków kiszonych, czerwonej cebuli, sałaty bądź innych ulubionych warzyw, ulubionych sosów oraz świeżej bułki posypanej sezamem. Domowe burgery – Składniki Składniki na kotlety 800 gram mielonej wołowiny 1 cebula płaska łyżeczka pieprzu i soli 1 łyżeczka ostrej musztardy Pozostałe składniki 4 bułki do burgerów czerwona cebula 3 ogórki kiszone sałata lodowa bądź mieszanka sałat(...)ketchup majonez (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe burgery – Wykonanie Przygotowanie mięsa do domowych burgerów Do burgerów najlepsze mięso to mielone mięso wieprzowe, najlepiej wykorzystać mięso mieszane „gulaszowe”, lepiej nie korzystać z mięsa z szybki ani polędwicy, ponieważ jest zbyt chude. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Do wołowiny dodaj cebulę, sól, pieprz oraz musztardę. Całość
To Musisz Wiedzieć