Parę dni temu otrzymałam przesyłkę z przyprawami od Kociołka Smaków. Przypraw dostałam dość sporo i będzie wiele przepisów z ich wykorzystanie... Sklep ten oferuje duży wybór
Moje domowe kucharzenieTakie schabowe często goszczą w moim domu, zwłaszcza w święta..wystarczy wyjąć zamarynowane kotleciki i usmażyć i gotowe...nie trzeba bawić się w panierowanie itd..można
Moje domowe kucharzenieZapomniałam wstawić przepis wcześniej..Była sałatka makaronowa do której zużyłam połowę puszki kukurydzy ..no a drugą połowę wykorzystałam do zrobienia kotlecików ..pomysł podpatrzyłam tutaj
Moje domowe kucharzeniePyszne kotlety schabowe..ciut inaczej niż zawsze..Do bułki tartej dodałam zioła Ojca Mateusza i lubczyk suszony..zioła te nadały specyficznego smaku i zapachu
Moje domowe kucharzeniePrzepis na te kotleciki moja mama dostała od swojej koleżanki- pani Jadzi. W zasadzie niewiele się różnią od tradycyjnych kotletów z tym, że są delikatniejsze i
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaBrokułowe burgery powstały z pomysłu Kasi z bloga Bake&Taste. Nie była bym sobą gdybym trochę nie pokombinowała i czegoś nie pozmieniała, ale inspiracja była
Magiczne Życie MartyObtaczamy je w bułce tartej i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Ot i cała filozofia i metodologia eksperymentu. Efekt? Smaczne, kształtne kotlety mielone nie będące jednak wiernym odzwierciedleniem oryginału. Wniosek? To jednak lata praktyki i doświadczenia dobrej gospodyni domowej tworzą niepowtarzalny smak mielonych mojej Mamy. Użycie takich samych składników i sprzętów przybliżyło moje wyroby do ideału, ale tylko o krok
Kuchnia po mojemuplastry pomidora;2 pokrojone w plasterki ogórki konserwowe;1/4 główki, pokrojonej w paski sałaty lodowej.Sposób przygotowania:Link do przepisu na domowe bułki hamburgerowe.Filety z kurczaka przeciąć w poprzek na pół, uzyskując w ten sposób 4 cienkie kotlety. Każdy plaster mięsa natrzeć przyprawą do kurczaka.Płatki kukurydziane drobno pokruszyć. Ja używam do tego celu specjalnej nakładki do blendera (rozdrabniacza). Dodać
Gospodyni Miejskamożna tradycyjnie z kaszą, czy warzywami, a można wsadzić je do jeszcze ciepłej domowej bułki i zjeść w formie burgera, tak ten sposób jest chyba najlepszy :) bo kto ich nie lubi, szczególnie gdy są do tego jeszcze zdrowe, ktoś się nie skusi? Nie sądzę :-) Przepis: na kotlety (4 sztuki) 80g zielonej soczewicy średnia pietruszka duża cebula olej/oliwa do smażenia
More food, love and dreamsPierogi z kaszą jaglaną 6) Recenzja macy 7) Orzeszki sojowe 8) Kotlety z soczewicą 9) Recenzja granoli 10) Owsiany blok czekoladowy 11) Recenzja musli 12) Recenzja paprykarza warzywnego 13) Domowy ser ala feta 14) Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym 15) Recenzja crunchy 16) Kebab w sałacie
Magiczne Życie Martynieoceniona pierś z kurczaka - a'la schabowy konkretnie. A do tego domowe frytki dla poprawy humoru, bo na pewno nie dla poprawy sylwetki ;) Przepisu podawać nie będę bo nie znam osoby, która by go nie znała. Jedyne urozmaicenie, na które sobie pozwoliłam to zapieczenie kotleta z żołtym serem i startą pieczarką. Uwielbiam to połączenie. Bez fantazji, bez udziwnień, ale smacznie
Kuchnia po mojemuieczone burgery z dorsza i batatów to nasza ulubiona wersja kotletów. Są pyszne, proste i same się pieką :). Do podania w bułce, z ziemniakami, frytkami, jak to lubi. Znakomicie smakują z domowym pesto pietruszkowym . Czas przygotowania: 60 minut Porcje: 10 Składniki: 1 batat (ok. 400 g), 500 g płatów z dorsza, 80 g wędzonego boczku, 1 jajko, 1 szklanka ugotowanej(...)nadmiaru tłuszczu na sitku. Dorsza oczyścić, usunąć skórę i ości, mięso posiekać nożem lub rozdrobnić mikserem. Kaszę zmiksować, dodać pozostałe składniki, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Uformować kotlety, wyłożyć na papier do pieczenia posmarowany oliwą. Piec 30-40 minut w 200 stopniach, 10 minut przed końcem ostrożnie przekręcić na drugą stronę. Podać z pesto pietruszkowym
SzczyptaSmaQ(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 350 g kalafiora gotowanego 150 g cebuli 20 g masła klarowanego 125 ml mleka 75 g bułki dodatkowo: bułka tartya tłuszcz do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 200 g fileta z kurczaka 100 g sera żółtego 1 jajko 1 ząbek czosnku 50 g cebuli szczypta ostrej papryki szczypta ziół prowansalskich szczypta bazylii
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 200 g mięsa rosołowego 200 g ugotowanej kaszy jaglanej 20 g cebuli białej 1 jajo 1 czerwona papryka 1 pęczek zielonej cebulki 1 łyżeczka cząbru
Domowy Smak JedzeniaPomysł na takie zrazy powstał tak ot ..podczas robienia kotletów schabowych...zrobiłam tylko kilka takich zrazów na spróbowanie..no i...zrazy okazały się smaczne... 50-60
Moje domowe kucharzenieBardzo smaczna marchewka, troszkę inny smak niz tradycyjna, bo z dodatkiem czosnku. Doskonała do ryby, kotletów czy mielonych. Składniki - marchewka 0,5 kg - czosnek granulowany - koperek świeży lub suszony - łyżka masła, - pół łyżeczki mąki - domowa wegeta Wykonanie Marchewkę myję, obieram i szatkuję na grubej tarce, wkładam do rondelka i podlewam wodą tak aby tylko przykryła marchewkę. Gotuję na wolnym ogniu.Kiedy
Kuchnia z widokiem na ogróddoprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i, po usmażeniu, delektować się smakiem :) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka masło pietruszkowe domowego wykonania - przepis tutaj sól pieprz przyprawa do kurczaka jajko mąka bułka tarta Pierś oczyszczamy, myjemy, ubijamy jak na kotlety Środek smarujemy sporą ilością masła. Ja dałam trochę za mało, więc nawet jeśli ilość, którą nałożycie będzie się Wam wydawać
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com