korzeń - 500 przepisów (strona:7/34)

Najlepsze pomysły na dodatki do sushi 215

dodatki mogą być dodane na górę sushi, aby poprawić zarówno smak, jak i atrakcyjność wizualną. Niektóre typowe opcje obejmują wasabi, sos sojowy i marynowany imbir. Można nawet dodać korzeń lotosu lub czerwoną - ostrą paprykę. Białe nasiona sezamu są również powszechną dekoracją. Istnieje wiele różnych składników, jakich można używać do sushi. Można nawet wybrać egzotyczne, takie jak mango, węgorze

Kuchcik gotuje
ŁOSOŚ TERIYAKI , KREM SEROWO-CEBULOWY + TEST SPRZĘTU MONSIEUR CUISINE PLUS 222

posiekanym koperkiem i podprażonymi orzechami. Pycha! Smacznego! ŁOSOŚ TERIYAKI Z TABBOULEH I WARZYWAMI SKŁADNIKI: ( 1 porcja ) * filet z łososia – 200 g * mała pomarańcza – 1 szt * świeży korzeń imbiru – 1 cm * brązowy cukier – 1 łyżka * czerwona cebula – 1 szt * papryczka chili – 1 szt * czosnek – 2 ząbki * sos sojowy – 3 łyżki TABBOULEH

Ostra na Słodko
Pomidorów czas. 180

przywiózł na działkę twardą zieloną folię. Tę folię pocięliśmy na kawałki i wbiliśmy ją w ziemię wokół każdego pomidora. Dzięki temu, kiedy podlewaliśmy pomidory, woda szła prosto w korzeń i nie rozlewała się na boki. Pomidory rosły w oczach, a ja za każdym razem nie mogłam się nadziwić i cieszyłam się jak dziecko z tej mojej namiastki

bistro mama
Makaron po chińsku z wieprzowiną 330

średnie cebule 1/2 szklanki zielonego groszku 1 puszka ananasa 1 polędwiczka wieprzowa 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki sosu teriyaki 2 łyżki słodkiego sosu chili mały korzeń imbiru (ok 8 cm) 3 ząbki czosnku 3 łyżki octu ryżowego 2 łyżki cukru kokosowego lub brązowego 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Makaron przygotowujemy

W kuchennej krainie
Bulionetka warzywna domowa 437

kolor (poniżej zdjęcie - 1 łyżeczka rozpuszczona w szklance). Przepis inspirowany znalezionym u Olgi Smile (zmodyfikowany pod stan posiadania).  Składniki: 1 kg marchewki 300 g pietruszki 1 seler (korzeń) 2 duże cebule 5 dużych ząbków czosnku nać z 1 selera 4-5 gałązek świeżego lubczyku (koniecznie świeże zioło!) 230-250 g soli (najlepiej kamiennej) 4-5 liści laurowych

Kolorowy Przepisownik
Botwinka z mlekiem kokosowym 202

smak tej zupy budzi chęć na dokładkę, a to chyba najlepsza rekomendacja. Składniki: 2 pęczki botwinki 2 szalotki 3 cm świeżego imbiru 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 2 łodygi selera naciowego 200 ml koncentratu barszczu 200  ml mleka kokosowego liść laurowy szczypta kuminu szczypta ziaren kolendry sól pieprz sos sojowy olej Do podania: makaron

Smakowity Blog Kulinarny
Produkty dobre dla dzieci 184

pożywieniu kwasów tłuszczowych DHA, które wspomagają rozwój intelektualny. To również białko. – Jajko po benedyktyńsko z ziemniakami i fasolką szparagową Warzywa zielone – rośliny, takie jak por, korzeń pietruszki, burak, rzepa, są to pokarmy pełne witamin – dzięki ich użyciu dziecko będzie zdrowe. – Krem z buraka z makaronem   Post Produkty dobre dla dzieci pojawił się poraz pierwszy

Codogara
134. Indyk, koperek, boczniak, ryż i sezam - czyli proste, wiosenne risotto. 277

zamrażarki i pozostawiamy do rozmrożenia. Zamarynowane piersi indycze kroimy na średniej wielkości, dość równą kostkę i odstawiamy na bok. Główki czosnku obieramy i siekamy bardzo drobno, świeży korzeń imbiru (opcjonalnie) ścieramy na drobnych oczkach i przekładamy do czosnku. Ryż gotujemy wedle przepisu na opakowaniu - na półtwardo, 3/4 okres preferowanego czasu. Namoczone grzyby przepłukujemy i osuszamy ręcznikiem. Na patelni

Symfonia Smaków
Świąteczny rosół z kaczki 285

zimnej wody. Gdy się gotuje, zbieramy małym sitkiem szumowiny, które pływają na powierzchni. Po 10 minutach od zagotowania wody zmniejszamy gaz i dodajemy włoszczyznę. Ja dodaję marchew, pietruszkę korzeń i natkę, pęczek lubczyku, seler, cebulę (konieczne opaloną na gazie) i kawałek sałaty. Takie gotowe zestawy z włoszczyzny znajdziecie w każdym sklepie. Na taki garnek dodaję jedno duże opakowanie

MarcinChef
Sałatka jarzynowa 216

sałatkę zrobię i żurek ugotuję. I mam nadzieję, że prognoza pogody się sprawdzi :) Zdrowych, pogodnych i smacznych Świąt!   Składniki: 3 średnie marchewki 2 ziemniaki 1 średnia pietruszka, korzeń 1/2 średniego selera korzeniowego 3 jajka 1 jabłko 1 puszka groszku konserwowego (400 g) 5 ogórków kiszonych  1 średnia cebula 2-4 łyżki majonezu sól, pieprz czarny mielony

bistro mama
ZAKWAS NA ŻUR 207

idealny do Żurku, aromatyczny przygotowany własnoręcznie smakuje rewelacyjnie podczas śniadania Wielkanocnego. SKŁADNIKI: 8 łyżek mąki żytniej 2 ząbki czosnku (obrane) 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego nieduży korzeń chrzanu (obrać następnie zetrzeć na tarce) kilka ziaren pieprzu kromka razowego chleba 1 l.  przegotowanej letniej wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Do słoika lub glinianego naczynia wsypać mąkę, wlać wodę

RAROSSA
Mintaj w warzywnym sosie 246

tego chrupiący ogórek kiszony i konserwowa papryka. Idealna na ciepło lub zimno. Ok. 1 kg mintaja 1 jajko Bułka tarta do panierki 4 marchewki 1/4 selera 1 korzeń pietruszki 2 cebule 0,5 szklanki wody 3 kiszone ogórki 2 papryki konserwowe marynowane Orzech  (klik) 1 łyżka koncentratu pomidorowego Przyprawy: Sól, pieprz, cukier, lubczyk Rybę rozmrażamy. Kroimy

VioletoweKucharzenie
Pasztet z królikiem. 215

wątróbki drobiowe lub wieprzowe - 0,5 kg (drobiowe są słodsze więc lepiej skłonić się w ich stronę) 2 czerstwe duże bułki 0,7 kg marchwi 1 korzeń selera średniej wielkości 0,3 kg pietruszki 3 ząbki czosnku 2 cebule 2 jajka łyżka smalcu do posmarowania formy przyprawy do wywaru: 5 liści laurowych, 10 ziaren ziela angielskiego, 10 ziaren

Poezja Smaków - blog kulinarny
Chińska zupa Funghi ze strzępielem 211

kilka są małe, ale bardzo puchną po zalaniu woda ) 2 korpusy drobiowe 3-4 papryczki birds eys – malutkie bardzo ostre (suszone w całości ) 2 średnie marchewki 1 korzeń pietruszki 1 gałązka selera naciowego 2 ząbki czosnku kawałek ( 2 cm ) świeżego imbiru sól do smaku szczypta mielonej kolendry ( ziaren mielonych ) 1 opakowanie makaronu chińskiego, taki jak do zupek

Ogrodnik w podróży
Chutney śliwkowy- ze śliwek kalifornijskich 147

szalotki, 500 g suszonych śliwek kalifornijskich, olej słonecznikowy, 2 liście laurowe, laska cynamonu, 2 ząbki czosnku, 4 ziarenka świeżego pieprzu, korzeń imbiru (ok 3 cm), 300 g ciemnego cukru, skórka otarta z 1 pomarańczy, 200 ml octu balsamicznego kremowego, 1 łyżeczka kminu mielonego, pół pęczka świeżej kolendry, sól Śliwki kalifornijskie pokroić w cienie paski. Zalać wodą

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania