Chleb wieloziarnisty piekę już od wielu, wielu lat. Zazwyczaj była to obowiązkowa pozycja z okazji wszelakich świąt, jednak ostatnio wypiekam go coraz częściej. Wszyscy go uwielbiamy
Pieguskowa KuchniaDorsz w warzywach to danie nie tylko na święta i imprezy. Sprawdza się wyśmienicie na piątkowe, bezmięsne kolacje czy śniadania. Właśnie sobie uzmysłowiłam, że dawno na blogu nie było rybki. Trzeba było to naprawić, więc dzisiaj zapraszam na pysznego dorsza w warzywach. Danie swego czasu bardzo popularne na imprezach ale ja lubię je przygotować ot tak bez szczególnej okazji. Najsmaczniejsze
Pieguskowa KuchniaW tym roku zdecydowanie śmielej sobie poczynam z dynią z czego jestem bardzo zadowolona. Urzekł mnie wspaniały kolor ciasta drożdżowego z którego piekłam maślane bułeczki dyniowe
Pieguskowa KuchniaJakoś tak się złożyło, że ostatnio ciągle mam ochotę na śledzie. W różnej postaci, bo przecież można je podawać na tysiące sposobów. Niestety ostatnio nie mogę
Pieguskowa KuchniaSałatka warstwowa z wędzonym łososiem chodziła za mną od dawna. Nastał taki czas, że na okrągło jadłabym sałatki. Dzisiejsza smakuje mi bardzo. Sałatka z wędzonym łososiem
Pieguskowa KuchniaBardzo lubię chlebek pizza i gdy zobaczyłam ten przepis w internecie wiedziałam, że długo nie będę zwlekać z wypróbowaniem go w zaciszu mojej kuchni. Podoba
Pieguskowa KuchniaLubicie śniadania na słodko? ja bardzo i zazwyczaj robię takie w weekendy, kiedy mam nieco więcej czasu. Dzisiejsza propozycja to placuszki z ricotty, które można zrobić
Pieguskowa KuchniaOdrywany chlebek to moja kolejna propozycja śniadaniowa na słodko. Chlebek smakuje fantastycznie na ciepło. Jest miękki i puszysty, a dodatek prozdrowotnego dżemu z rokitnika dodatkowo wspomaga
Pieguskowa KuchniaPasta z makreli i twarogu to świetna propozycja na pyszne i zdrowe śniadanie. U mnie w domu takie pasty kanapkowe budzą zawsze zadowolenie. Lubimy każdą odmianę
Pieguskowa KuchniaPasta jajeczna z awokado to moja propozycja na wiosenne śniadanie. Zielona, lekka i bardzo zdrowa pasta kanapkowa. Coś jak guacamole. Szybko się ją robi, więc nie
Pieguskowa KuchniaBób z masłem i pietruszką to danie kultowe w mojej rodzinie. Jak tylko pojawi sie na działce młody bób, to właśnie w tej sposób go zajadamy
Pieguskowa Kuchniapropozycja dla tych osób, które nie boją się łączyć mięsa z aromatycznymi przyprawami. „Świeże, ostre i bardzo, bardzo smaczne-te klopsy to nasz pomysł na idealna wiosenną kolację”. Zupełnie się zgadzam z autorami książki kucharskiej „Jerozolima”. Danie jest bardzo syte i zarazem lekkie. Dodatek soku z cytryny świetnie ożywił i odświeżył całą potrawę. Moje smaki-zupełnie
Pieguskowa Kuchniawiecie bardzo lubimy faszerowane warzywa. Dziś polecam cukinię ale żółtą. Zawsze robiłam zielona a tym razem upiekłam żółtą. Danie idealne na obiad lub ciepłą kolację. Upały, upałami ale coś trzeba jeść. Do farszu użyłam pysznego sera korycińskiego z czosnkiem od Agnieszki i Marcina Bielec Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnipowodu upałów i zajętego weekendu dawno nic nie wrzuciłam. Danie, które przedstawiam robię dosyć często zarówno na obiad jak i na kolacje. Najlepiej smakuje od razu po ugotowaniu, ale na dobrą sprawę można też odgrzać na drugi dzień w pracy. Składniki: 1 filet podwójny z kurczaka 1 cebula 2 woreczki ryżu ( po 100 gram) bulion ( tyle ile wchłonie ryż
la cucharaziołowa 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, jogurt naturalny 300 ml jeden z ulubionych moich warzywnych koktajli, jak najbardziej nadaje się jako posiłek na drugie śniadanie lub na kolację = bardzo miękkie, dojrzałe pomidory sparzyć wrzątkiem na sitku, ogórek, marchew, ząbki czosnku obrać pokroić na kawałki i włożyć do blendera razem umytą natką pietruszki wlać jogurt, wsypać sól i pieprz
W Mojej Kuchni Lubię