kolacja - 33757 przepisów (strona:837/2251)

Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami w sosie maślano śmietankowym 114

Kruche i soczyste płaty z kurczaka wypełnione aromatycznym suszonymi pomidorami, serami i natką pietruszki są świetnym pomysłem na obiad jak i kolację. Atutem tego dania jest maślano śmietankowy sos oraz pieczone ziemniaczki. Danie wyszło rewelacyjne w smaku! 1 podwójny filet z kurczaka Przyprawa do mięsa 4 łyżki natki pietruszki 6 suszonych pomidorów z oleju 100 g sera feta 2 plastry

VioletoweKucharzenie
Tatar wołowy 175

wychodzi z łask. Tatar jako danie kojarzy mi się ze spotkaniami ze znajomymi i dlatego właśnie idealnie może się wpasować w karnawałowe szaleństwo, imprezową sobotę lub też pyszną kolację. Składniki: 300g mięsa z polędwicy wołowej pęczek natki pietruszki łyżka oliwy łyżka soku z cytryny ząbek czosnku ćwiartka cytryny 1/2 cebuli 2 ogórki kiszone ćwiartka cytryny żółtko Przygotowanie: Mięso drobno siekamy

ChilliJemy
Portobello burgery z pieczonymi batatami 120

proste w przyrządzeniu. Wystarczy je upiec i nadziać czym popadnie, usmażyć frytki lub upiec bataty. Jeśli jesteście bardzo głodni do burgera można włożyć w hamburgerowe brioche . Super danie na kolację! Podoba Wam się? Portobello burgery Składniki: na 2 burgery 4 portobello, średniej wielkości 1 łyżka oliwy gałązka świeżego tymianku 1 awokado 1 ząbek czosnku 20 g sera feta

codojedzenia
Portabello burgery z pieczonymi batatami 114

proste w przyrządzeniu. Wystarczy je upiec i nadziać czym popadnie, usmażyć frytki lub upiec bataty. Jeśli jesteście bardzo głodni do burgera można włożyć w hamburgerowe brioche . Super danie na kolację! Podoba Wam się? Portabello burgery Składniki: na 2 burgery 4 portabello, średniej wielkości 1 łyżka oliwy gałązka świeżego tymianku 1 awokado 1 ząbek czosnku 20 g sera feta

codojedzenia
Wieprzowina w sosie z pieczarkami 142

Proponuję coś dobrego na pyszny obiad lub na smaczną kolację. Mięso ~500 g, pieczarki 500 g, śmietana 12%-18% kwaśna 200 -300 g, musztarda 1 łyżka, cebula 3 szt., czosnek 5 ząbków, smalec pół kostki 100 g, przyprawa do mięsa 1 płaska łyżka. Mięso kroimy w kostkę 1x1cm, pieczarki na 4, cebulę w piórka, a czosnek drobno... Mięso przyprawiamy

chleba naszego
Sałatka śledziowa z jajkiem i serem 142

Sałatka na sobotnie wieczory ze znajomymi, lub jako smaczna kolacja po ciężkim dniu pracy. Z racji tego, że ryby warto jeść, a dodatkowo śledzie uwielbiam w wersji z olejem i ziołami to taki połączenie jest dla mnie idealne.  I Ty "WYHACZ RYBKĘ" i spróbuj swoich ulubionych połączeń smakowych :) Składniki (1 porcja): 2 filety śledzia z suszonymi ziołami 4 pomidorki

ChilliJemy
Ciasteczka Z Polenty Jamiego Oliviera / Recenzja Książki "5 Składników" 148

książkę, ponieważ zawarte w niej przepisy na pewno ułatwią wam przygotowanie codziennych posiłków, a przejrzystość przepisów zachęca aby ciągle do niej zaglądać i poszukiwać inspiracji na jutrzejszy obiad, kolacje czy deser ;) Jak mówi sam Jamie "te dania możesz postawić na stole w 30 minut lub szybciej; są też takie, które przygotujesz w śmiesznie krótkim czasie 10 minut, a piekarnik

Gotowanie...to proste !
Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem w jogurcie 131

tygodniu często gościła na moim stole kapusta pekińska . Uwielbiam sałatki i surówki z pekinką. Są pyszne, bardzo syte i kolorowe. W sam raz na śniadanie, obiad czy kolację. Dzisiaj, na śniadanie przygotowałam prostą i smaczną sałatkę z jogurtem naturalnym. Pomidor, ogórek zielony i cebulą bardzo pasują do kapusty pekińskiej. Jogurt to wersja light sosu do sałatki. Można przygotować bardziej

Moja smaczna kuchnia
Kokosowo-bananowy budyń jaglany z karmelizowanym ananasem 165

samopoczucia. Dzień możemy rozpoczynać owocową jaglanką przygotowaną na płatkach jaglanych lub dorzucić nieco kaszy do koktajlu. W porze obiadowej kaszę dodajemy do zupy lub przygotowujemy z niej kotlety. Na kolację proponuję wegetariański pasztet z kaszą jaglaną (przepis podam wam wkrótce), a na deser kremowy budyń jaglany, który poza tym że zdrowy, ma jeszcze kilka zalet. Przede wszystkim jest bardzo prosty

Smakowity Blog Kulinarny
,,Kurczak pieczony z ziemniakami i pistacjami w sosie śmietankowo-musztardowym’’ 124

śmietanki i musztardy. To wszystko posypane pistacjami. Pyszne, łatwe i szybkie do przygotowania Tak upieczony kurczak z ziemniakami w sosie śmietankowo musztardowym sprawdzi się na obiad oraz kolację.Do przygotowania dania wykorzystałam produkty HELIO Natura Pistacje ePrezenty oraz Stovit Składniki: 1 kg kawałków kurczaka podudzia 5 małych ziemniaków 1 i 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 30% 3 czubate łyżeczki musztardy miodowej

Podróż w kulinaria
PLACUSZKI DYNIOWE 123

Lubicie placki z dyni? Takie placuszki dyniowe to szybki i pyszny pomysł lub kolację na słodko. Możecie po prostu posypać je cukrem pudrem lub zjeść z konfiturą lub owocami. Do przygotowania placków będziemy potrzebować puree z dyni, aby je przygotować należy upiec dynię i zmiksować jej miąższ. Składniki: – 200g puree z dyni – 3/4 Czytaj więcej → Artykuł PLACUSZKI DYNIOWE

greengoodies
Sałatka z melonem, suszonymi pomidorami i fetą na rukoli z dressingiem miodowo- musztardowym 138

Uwielbiam połączenie owoców z suszonymi pomidorami i dressingiem słodko- kwaśnym w sałatce. Kolejna prosta propozycja na lekką kolację lub lunch.  Składniki (na kilka porcji): rukola  1/2 melona żółtego miodowego  czerwona cebula  suszone pomidory  świeży tymianke  feta  dressing: miód, musztarda i oliwa w proporcjach 1:1:1, szczypta soli i pieprzu  Pomidory pokrój

Mango Papaja
Domowa wędlina drobiowa z żurawiną 189

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Taka drobiowa wędlina to świetna alternatywa dla kupnej wędliny lub pasztetu ze sklepu. Smakuje wyśmienicie na kromce świeżego pieczywa

Marta Gotuje
Leczo z cukinią i kiełbasą 97

Leczo z cukinią i kiełbasą to danie jednogarnkowe i zdecydowanie kojarzące się ze zbliżającą się jesienią. To danie pełne kolorowych, dojrzałych warzyw, które o tej porze

Pieguskowa Kuchnia
Chleb na zakwasie z dynią i figami 114

Zorry . Upiekłam go w standardowej foremce gdyż jeszcze nie dorobiłam się koszyka do wyrastania chleba. Chleb upiekł się doskonale i smakował na tyle, że w zasadzie zjedliśmy cały na kolację. Nie dodałam fig, bo moje dziecko za nimi nie przepada, ale za to dosypałam więcej pestek dyni. Wspaniały wypiek, który powtórzę jeszcze nie raz! Dziękuję wszystkim biorącym udział w październikowym

Pieguskowa Kuchnia