kolacja - 33757 przepisów (strona:838/2251)

Budyń jaglany z bananem i brzoskwiniami 2872

Budyń jaglany z bananem i brzoskwiniami – to propozycja na zdrowe, dietetyczne śniadanie lub podwieczorek :) Można go również zabrać w pudełeczku do pracy, ponieważ smakuje równie

Kulinarne Przeboje
ZAPIEKANY WARKOCZ Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SEREM I WARZYWAMI 313

odrazu pojawiło się szaleństwo na facebooku! I słuszne – bo zapiekanka wyszła genialna! Ciasto francuskie wypełnione farszem serowym z warzywami jest świetnym pomysłem zarowno na obiad, jak i kolacje na ciepło. Sprawdzi się rownież jako imprezowa przekąska! Ps. fajnym dodatkiem jak np. sos czosnkowy. SKŁADNIKI : * ciasto francuskie – 1 op / 300 g * ser żółty – ok. 250 g * papryka czerwona

Ostra na Słodko
DROŻDŻOWE ŚLIMACZKI (BUŁKI) Z PASTĄ WARZYWNĄ 181

dzisiejszą kolację przygotowałam bułeczki- ślimaczki z pastą warzywną o smaku grillowanego kurczaka. Bułki wyszły miękkie, pulchne i bardzo smaczne. Do bułek wykorzystałam  pastę warzywną o smaku grillowanego kurczaka   Rolnik . Pasta idealnie nadała się do bułek nadając im lekko pikantnego smaku. Myślę, że takie ślimaczki idealnie nadały by się jako mała przekąska na różnych imprezach. Można je także zapakować

Zrób to smacznie
Serdelki z serem i boczkiem w cieście francuskim. 253

pomysł na całkiem ciekawą i naprawdę bardzo smaczną przekąskę. Przekąskę sporządzoną z bardzo prostych i dostępnych pod ręką składników. Właściwie - jaką przekąskę? Taka jedna paróweczka, to całe śniadanie lub kolacja! :) Składniki: 1 paczka ciasta francuskiego 6 serdelków (grubych parówek) 6 plastrów żółtego sera 6 plastrów boczku sos pomidorowy lub keczup 1 jajko Wykonanie: Ciasto podzielić na 6 prostokątów i każdy

zadanie-gotowanie
Zapiekanka ziemniaczano-pomidorowa z kapustą 184

Zapiekanka , którą zrobisz szybko, a smakuje doskonale. Ziemniaki w lekko kwaskowym sosie, całość łączy przyjemnie ciągnący się ser... Sprawdzi się na obiad, ale i na kolację - wegetariańska wersja zapiekanki. Kapustę kupiłam z zamiarem robienia gołąbków, ale z braku czasu uprościłam działania, a reszta poszła na bigos :) W przepisie trudno mi podać ilości składników (głównie przypraw), bo nigdzie ich nie zapisywałam

Kolorowy Przepisownik
Sałatka z fasolką szparagową + film 228

kolorowa przekąska z dodatkiem wędliny, cebuli i papryki na bazie majonezu i musztardy. Jest to bardzo oryginalne i sycące danie idealne na różnego rodzaju domowe przyjęcia, na śniadanie lub kolację. Nie wymaga specjalnych umiejętności, może ją bez większych problemów przygotować nawet kulinarny laik, szczególnie polecam ją miłośnikom fasolki szparagowej.   składniki na 4 porcje 500 g fasolki szparagowej

Smakowite Dania
sałatka owocowa z makaronem i jogurtem... 205

pokroić na mniejsze kawałki z truskawkami, winogrona przekroić na połowę, skropić sokiem z cytryny wsypać do makaronu połowę i przemieszać, resztę rozsypać na wierzchu - pyszna, lekka, zdrowa sałatka na kolację.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kotleciki z ryżu i cukinii 266

niestrudzenie obdarowuje nas swoimi owocami i bardzo dobrze, bo jest niezwykle zdrowa i super łatwa do zagospodarowania w kuchni. Przygotowując cukinię faszerowaną specjalnie ugotowałam więcej ryżu, bo wymyśłam na kolację właśnie kotleciki ryżowo-cukiniowe. Bardzo nam smakowały, dlatego polecam i zapraszam do przepisu! Składniki: 1 szklanka ugotowanego ryżu 1 szklanka startej cukinii 1 jajko 2-3 łyżki tartej bułki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sos kurkowy z makaronem, prosty sos z kurek 182

czary-mary A do podania, jak to zwykle w daniach z grzybami natka. Ale koperek się też świetnie sprawdzi. A ja dzisiaj kultywuję ciąg dalszy sezonu kurkowego i na kolację głodne misie dzisiaj zjedzą zupę krem z kurek {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/sos-kurkowy2.jpg","recipeIngredient":["250 g kurek\r","1 du\u017ca cebula

Mieszam w Garnku
BEZGLUTENOWE NALEŚNIKI MARCHEWKOWE Z WIŚNIAMI NA GORĄCO ( bez laktozy! ) 163

cholera znów się powtarzam! :D ). Mówiłam to już chyba z milion razy, ale na prawdę tak jest! Naleśniki są takim daniem, które mogłabym jeść codziennie na śniadanie, obiad i kolację. Chyba nigdy mi się nie znudzą. Dziś ma dla Was przepis na pyszne, bezglutenowe i bezlaktozowe naleśniki marchewkowe, ktore ostatnio totalnie podbiły moje serce! Świetne zarówno w wersji na słodko

Ostra na Słodko
Sałatka makaronowa "po grecku" 238

grecka wymaga podania jej z czymś sytym, zwykle jest to bagietka lub grzanka. Tu mamy makaron...i nic więcej już nie potrzeba. Sałatka taka świetnie sprawdza się zarówno na kolację, jak i na lekki obiad. Śmiało możecie ją też zabrać do swojego lunch boxa. PRZEPIS NA SAŁATKĘ MAKARONOWĄ "PO GRECKU" Składniki: 100 g makaronu świdry Lubella 100 g sera feta

kolorowotorcikowo
Śliwkowy deser jaglany 231

typu Light oraz płatki owsiane. Proste, szybkie, pożywne i smaczne. W zasadzie piszę, że przepis sprawdza się jako deser, ale sprawdzi się również dobrze na śniadanie czy też nawet kolację. To kolejny przepis bez udziału białego cukru, więc spokojnie możecie go jeść nawet jeśli chwilowo jesteście na diecie. Zaraz pojawi się pytanie o smak, skoro nie ma tam cukru

vaniliowoczekoladowa
Jajka w pomidorach - Szakszuka(Shakshouka) 391

Jestem ogromną fanką pomidorów, które jadam pod wieloma postaciami. Z jajkami w formie szakszuki tworzą duet idealny. Podana koniecznie z kromką świeżego chleba lub bagietki jest dla mnie pyszną kolacją lub śniadaniem. W sezonie możecie użyć świeżych pomidorów, a poza - tych z puszki. Składniki na 1 porcję: 2 pomidory lub pół puszki krojonych pomidorów 2 jajka 1 ząbek czosnku ½ małej

Fabryka pomysłów
Dalekowschodnia sałatka z kuskusem i granatem! 197

arabskiej, tam poszukuję inspiracji i sporej dawki nowych smaków i zapachów. I są to pyszne podróże! Nietuzinkowe połączenia! Sałatka idealna do pudełeczka do pracy, uczelni czy jako posiłek na kolację. Lubię ją za bardzo aromatyczne połączenie smaków, ale również za to, że ma w sobie wszystko to co lubię, jest lekko słodka, sycąca i robi się w kilka chwil

SMYKWKUCHNI
Marynowany ser 201

owczy podpuszczkowy, który przypomina trochę twaróg a trochę mozzarelle. Bardzo lubię zamarynować go w ziołach i oliwie, nabiera wtedy dodatkowego smaku i charakteru. Powstaje idealna przekąska, dodatek do kolacji czy na wieczór z filmem. Ja wykorzystałam tym razem tylko zioła, ale do marynowania można dodać czy to plasterki czosnku, kawałki suszonych pomidorów czy chilli. Wszystko zależy od waszej pomysłowości

Bernika - moj kulinarny pamietnik