propozycję na wykorzystanie mięsa z rosołu. Bo czasami tak się składa, że po ugotowaniu smacznego rosołu nie mamy ochoty na mięso. W tej wersji nic się nie zmarnuje i kolację mamy z głowy. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieJajka na zielono czyli z cytrynowo-czosnkową pastą z awokado i żółtek. Bardzo smaczne na kolację lub imprezkę. Składniki: – 5 jajek – 1 awokado – sok z 1 cytryny – 2 ząbki czosnku – sól, pieprz do smaku – papryka do dekoracji Wykonanie: – Jajka ugotować na twardo, obrać
To co kochamkorzystać! Ja na diecie jestem ale mężowi nie zabronię ;) Danie przygotujesz maksymalnie w 30 minut, a jeśli masz już ugotowaną wcześniej kaszę zaledwie w 10 minut! Idealne na obiad, kolację i do pracy! Składniki (1 porcja): 70 g kaszy pęczak 200 g grzybów leśnych mały ząbek czosnku sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek cebulka dymka 2 łyżki płatków parmezanu
coolinarnyCzas na potrawę, którą przygotujemy szybko, bez zbędnego krojenia i przy tym jest pyszna. Zobaczcie jak powstaje biała kiełbasa w piwie. Potrawa to idealna propozycja do obiadu lub kolacji. Świetnie sprawdzi się też podczas imprezy, czy też przyjęcia. Jej zalet jest mnóstwo, nie pomijając przy tym nietuzinkowego smaku piwa przełamanego miodem. Umyślnie pomijam proces przygotowywania białej kiełbasy, i tak większość
Kuchennyviral.plmnie w kuchni to mój ulubiony sposób na smażenie grzybów – zarówno pieczarek, jak i boczniaków. Boczniaki sauté, koniecznie podane z gremolatą, to prosty sposób na pyszną przystawkę lub weekendową kolację – obowiązkowo z kieliszkiem wina! Boczniaki i pieczarki to grzyby hodowlane – bez problemu możemy się nimi cieszyć przez cały rok, niezależnie od sezonu. Smak pieczarek warto wykorzystać do innych przepisów (koniecznie
Karo in the Kitchenczego nie. Z truskawek zrodziły się pięknie i stąd powstał chleb z czipsami. Jak zrobić czipsy znajdziecie na blogu. Chleb jest pyszny i aromatyczny, idealny na śniadanie czy kolację a także na kanapki do pracy czy szkoły. Dzieciaki będą zachwycone. Chleb na dzikich drożdżach z truskawek z czipsami truskawkowymi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemożna przygotować je praktycznie ze wszystkiego. Świetnie smakują zarówno w wersji wegetariańskiej jak i mięsnej, z dodatkiem ryżu, makaronu czy kaszy. Stanowią znakomitą propozycję na lunch do pracy, ciepłą kolację czy obiad. Dzięki dodatkom rozgrzewających przypraw są niezastąpione kiedy nastanie jesienna słota. Mamy wrzesień a to oznacza, że sezon na dynię w pełni. Nie można przeoczyć tego okresu i dlatego
Życie ze smakiemPyszny, lekki, w sam raz na kolację. Do podania zarówno na ciepło, jak i zimno ;-) Składniki -12 jajek -300 g pieczarek -1 duża cebula -4 łyżki startego żółtego sera -1 pęczek posiekanego szczypiorku -3/4 szkl. bułki tartej -4 łyżki gęstej śmietany -olej do smażenia -1-2 łyżki majonezu -sól -pieprz Przygotowanie 10 jajek ugotować na twardo. Pieczarki oczyścić
Zielona KuchniaZamarzyła mi się dziś ciepła i lekka kolacja. Delikatne cukinie prosto z piekarnika były idealnym pomysłem. Składniki (4 porcje) -4 cukinie -mała cebula -4 ząbki czosnku -25-30 dag półtłustego twarogu -2 jajka -1-2 łyżki jogurtu naturalnego -łyżka posiekanego szczypiorku -sól, pieprz Przygotowanie Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Oprószyć solą, ułożyć przecięciem do dołu
Zielona KuchniaBardzo szybkie w przygotowaniu, smaczne i ze składników które przeważnie masz w domu. Idealne na kolację ale i na imprezę. Polecam! Składniki : * 200g mąki pszennej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * łyżeczka suszonej bazylii * łyżeczka suszonego oregano * łyżeczka soli himalajskiej * pół szklanki mleka * pół szklanki oleju * 2 jajka * pomidor * kilka plasterków salami
Magiczne Życie Martywięc na czasie- z rukolą, kuleczkami mozzarelli, garścią orzechów włoskich, doprawiona banalnym dressingiem miodowym. Obowiązkowy dodatek stanowi jeszcze grzanka czosnkowa z ulubionego chleba + czerwone wino i pomysł na wyborną kolację jak znalazł! 😊 2 porcje: * rukola- 2x spora garść * mini mozarella- 18 kuleczek * orzechy włoskie- 6 szt. * świeża figa- 3 szt. * grzanki czosnkowe- dodatkowo Dressing: * miód- 1 łyżka * sok z cytryny
Kraina Miodem Płynącasobie kilka wychładzających składników, podane na ciepło i odpowiednio doprawione sprawdzi się także na chłodniejszą porę, racząc smakiem i ujmując prostotą. Zaserwowane samodzielnie posłuży za lekki lunch lub kolację, dopełnione np. wegańskimi kotletami czy klopsikami będzie wartościowym elementem większego posiłku. Składniki na 2 – 4 porcje: 1/2 szklanki suchej kaszy pęczak 1 nieduży bakłażan 1 czerwona papryka 2 szalotki 1 ząbek
Even Better Foodcholera znów się powtarzam! :D ). Mówiłam to już chyba z milion razy, ale na prawdę tak jest! Naleśniki są takim daniem, które mogłabym jeść codziennie na śniadanie, obiad i kolację. Chyba nigdy mi się nie znudzą. Dziś ma dla Was przepis na pyszne, bezglutenowe i bezlaktozowe naleśniki marchewkowe, ktore ostatnio totalnie podbiły moje serce! Świetne zarówno w wersji na słodko
Ostra na Słodkoustach! Poezja! Ja swoją wieprzowinę w ciemnym sosie Łowicza podałam z gotowanymi ziemniaczkami i duszoną czerwoną kapustą. Miałam nadzieję, że zostanie mi jej trochę do bułek na kolację ale nie było szans. Zniknęła w zastraszającym tempie. Następnym razem na pewno upiekę jej więcej :) Warto pamiętać, że przygotowanie szarpanej wieprzowiny wymaga czasu i cierpliwości ;) Dzień wcześniej marynujemy mięso a następnie
Smakołyki Asiplacki. I takie na słodko, z owocami, warzywami, ziemniaczane.... Dzisiaj mam dla Was placki z tartymi jabłkami. Szybkie do zrobienia, mało składników i bardzo smaczne. Idealne na śniadanie lub kolację. Można podawać posypane cukrem pudrem, ze słodką śmietaną lub samodzielnie. Na blogu znajdziecie jeszcze więcej pomysłów na placki. Zapraszam. Składniki: 2 szklanki mleka 3 jajka 5 łyżek cukru (lub według
O kuchni z uczuciem