DZIEŃ DOBRY ☀ Przepisów na sałatki nigdy za wiele :) Lekka i sycąca , bogata w antyoksydanty i błonnik - wspaniała zarówno na lunch czy kolację ! Zachęcam też to przeczytania kilku ciekawostek, które warto wiedzieć ! ~ ZDROWOTNE CIEKAWOSTKI ~ Pestki granata są źródłem polifenoli, które wykazują działanie przeciwzapalne dlatego sięga po nie powinny osoby chorujące na artretyzm, reumatyzm
Marcepanowa kuchniakajzerki, każdą pokroić na 3 kromki, posmarować masłem, nałożyć porcję tatara, ułożyć połowę jajka, dodać plastry pomidora, ogórka zielonego, koperek, pieprz mielony posypać kanapki na przystawkę, przekąskę czy na kolację smakują wybornie...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięzupełnie inna niż te które znamy min, "gyros". Dziś chcę Wam przedstawić sałatkę lekką , łatwą do zrobienia a zarazem pyszną. Idealna na spotkania rodzinne, z przyjaciółmi czy kolację. Smacznego :) SKŁADNIKI: Sałatka ✔ 1 upieczony filet z kurczaka ✔ 1 czerwona papryka ✔ 5 ogórków konserwowych ✔ 5 plastrów sera żółtego np. Gouda Sos ✔2 łyżki jogurtu naturalnego 0% ✔1 łyżka
Gotowanie Patkiniż zatykać uszy. Przybiega i niesie ze sobą podnóżek. Uwielbia pomagać mi w kuchni. Wczoraj sam przyniósł książkę kucharską dla dzieci i pokazał co chce zrobić dla Hani na kolację. I uwinęliśmy się z tym ciastem raz dwa, bo ono ani wiele pracy, ani większego zaangażowania nie wymaga. W sumie to mogę nawet powiedzieć, że Franek przygotował je sam! Sami
bistro mamaUwielbiam! Lekkostrawne i niskokaloryczne! Możesz jeść n śniadanie, obiad i kolacje! Składniki: 500g zielonych szparagów 3 jajka 1 cukinia 10 dag oscypka przyprawy 2 łyżki oliwy oliwy Przygotowanie: 1. Szparagi oczyścić, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować w wysokim naczyniu 5-7min najlepiej na stojąco (główki powinny wystawać ponad powierzchnie wody). 2. Odcedzamy i hartujemy w zimne wodzie
FITBUuKsię długo, ale kupiłam i ugotowałam zupę, na którą miałam nieodpartą chętkę 😋 Pora roku na taką zupę jest może mało odpowiednia, ale wbrew pozorem świetnie nadaje się na lekką kolację w chłodny wiosenny (jeszcze) wieczór. Mojemu żarłoczkowi również smakowała 😀 SKŁADNIKI na 3-4 porcje: 45 dag mrożonej brukselki 0,5 korzenia pietruszki 1 mała marchew kawałek bulwy selera mała czerwona
Kuchenne zapiski EdytyBudyń z kaszy jaglanej to prosty sposób na bardzo smaczny, zdrowy podwieczorek, kolację lub śniadanie. Dzisiejsza sezonowa wersja jest kremowa, aksamitna i mocno truskawkowa… myślę, że w takim wydaniu jest w stanie przekonać nawet najbardziej zatwardziałych przeciwników kulinarnych eksperymentów. A czy wy już próbowaliście? Smakuje Wam? Składniki (2 porcje): 0,5 szklanki (100 g) suchej kaszy jaglanej
Fitsweet.mekorzeniowych, czerwonej fasoli i odrobiny pieczonej dyni. Dynia nie jest konieczna, ja użyłam jej wyłącznie do nadania koloru. Do tego ulubione przyprawy i mamy gotowy pomysł na śniadania lub kolacje. Pasztet warzywny jest znakomity na zimno z dodatkiem ostrej musztardy, chrzanu lub domowego keczupu . 4 duże marchewki 1 pietruszka 0,5 selera 1 puszka czerwonej fasoli pół szklanki pieczonej dyni
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniedelikatnym smakiem kapusty. Bigos z młodej kapusty robi się niesamowicie szybko. Możemy wykorzystać go jako wiosenne danie obiadowe, a ja mogłabym go jeść równie dobrze na śniadanie i kolację bo ... uwielbiam 💗 Zachęcam do przejrzenia moich poprzednich wersji takiego bigosu, bo jest ich już na blogu naprawdę sporo 😉 Składniki: 1 główka młodej kapusty 4 szt. pora (biała część
Walijskie Pichceniejuż koniec! Zapasy zeszłorocznych, zamrożonych owoców skończyły się! Pozostały jedynie żółtciutkie mirabelki. Ostatnie mrożone jeżyny wykorzystałam rozsądnie. Zrobiłam koktajl jeżynowy i ten mrożony jogurt, w sam raz na kolację w duszny dzień. Nic trudnego, a buzia sama sie uśmiecha! Jogurt zmiksowałam z jeżynami, zamroziłam na kilka minut i gotowe. Żeby ładnie wyglądał podałam go w słoiczku z jogurtem naturalnym
Moja smaczna kuchniajuż koniec! Zapasy zeszłorocznych, zamrożonych owoców skończyły się! Pozostały jedynie żółtciutkie mirabelki. Ostatnie mrożone jeżyny wykorzystałam rozsądnie. Zrobiłam koktajl jeżynowy i ten mrożony jogurt, w sam raz na kolację w duszny dzień. Nic trudnego, a buzia sama sie uśmiecha! Jogurt zmiksowałam z jeżynami, zamroziłam na kilka minut i gotowe. Żeby ładnie wyglądał podałam go w słoiczku z jogurtem naturalnym
Moja smaczna kuchniaSałata lodowa z rzodkiewką, przyrumienionymi płatkami migdałowymi, jajkiem i sosem koperkowym to pomysł na śniadanie lub późną kolację. Poniższa sałatka idealnie smakuje i uwierzcie mi na słowo, że czasami najprostsze połączenie smaków potrafi zaskoczyć :) Składniki na 2 duże porcje: 4 jajka ugotowane na twardo 1 pęczek rzodkiewki 1/2 główki małej sałaty lodowej sos koperkowy 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka
Ugotowaćnajważniejsze bardzo tania. Wystarczą cztery składniki i gotowe:) Króluje ona na moim stole, kiedy w ostatniej chwili dowiaduję się że ktoś mnie odwiedzi. Stanowi także świetną propozycję na piątkową kolację. Jajka w majonezie Składniki: 6 – 8 jajek puszka groszku konserwowego 6 – 8 średniej wielkości ogórków kiszonych 15 dag sera żółtego 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego
PatiGotujewszystko to polane ketchupem. No kto z nas ich nie próbował. Ja osobiście je uwielbiam, są tanie, sycące i szybkie w przygotowaniu, idealnie nadają się na szybki obiad lub kolację. Zamiast kupować je w barach lub mrożone spróbujcie przygotować je sami. Są niepowtarzalnie lepsze:) Zapiekanki „krakowskie” Składniki: (4 sztuki) duża bagietka ok 500 g pieczarek 1 łyżka masła
PatiGotujeMoja dzisiejsza propozycja to sałatka, która sprawdza się idealnie jako danie na kolację jeśli mają do Was wpaść goście. Składniki są proste i powszechnie dostępne. Dodatkowo generalnie większość z nas je lubi. Całość dopełnia lekko słodki sos. Sałatka jest sycąca, zdrowa i niedroga. Spróbujcie koniecznie Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym Składniki: podwójna pierś z kurczaka opakowanie mixu sałat
PatiGotuje