kolacja - 33757 przepisów (strona:859/2251)

ZAWIJANA PIZZA – CHLEBEK PIZZA 155

  Bardzo lubię chlebek pizza i gdy zobaczyłam ten przepis w internecie wiedziałam, że długo nie będę zwlekać z wypróbowaniem go w zaciszu mojej kuchni. Podoba

Pieguskowa Kuchnia
PLACKI Z RICOTTY 111

Lubicie śniadania na słodko? ja bardzo i zazwyczaj robię takie w weekendy, kiedy mam nieco więcej czasu. Dzisiejsza propozycja to placuszki z ricotty, które można zrobić

Pieguskowa Kuchnia
ODRYWANY CHLEBEK Z DŻEMEM Z ROKITNIKA 119

Odrywany chlebek to moja kolejna propozycja śniadaniowa na słodko. Chlebek smakuje fantastycznie na ciepło. Jest miękki i puszysty, a dodatek prozdrowotnego dżemu z rokitnika dodatkowo wspomaga

Pieguskowa Kuchnia
PASTA Z MAKRELI I TWAROGU 126

Pasta z makreli i twarogu to świetna propozycja na pyszne i zdrowe śniadanie. U mnie w domu takie pasty kanapkowe budzą zawsze zadowolenie. Lubimy każdą odmianę

Pieguskowa Kuchnia
PASTA JAJECZNA Z AWOKADO 116

Pasta jajeczna z awokado to moja propozycja na wiosenne śniadanie. Zielona, lekka i bardzo zdrowa pasta kanapkowa. Coś jak guacamole. Szybko się ją robi, więc nie

Pieguskowa Kuchnia
Bób z masłem i pietruszką 138

Bób z masłem i pietruszką to danie kultowe w mojej rodzinie. Jak tylko pojawi sie na działce młody bób, to właśnie w tej sposób go zajadamy

Pieguskowa Kuchnia
Klopsy z bobem i cytryną 119

propozycja dla tych osób, które nie boją się łączyć mięsa z aromatycznymi przyprawami. „Świeże, ostre i bardzo, bardzo smaczne-te klopsy to nasz pomysł na idealna wiosenną kolację”. Zupełnie się zgadzam z autorami książki kucharskiej „Jerozolima”. Danie jest bardzo syte i zarazem lekkie. Dodatek soku z cytryny świetnie ożywił i odświeżył całą potrawę. Moje smaki-zupełnie

Pieguskowa Kuchnia
Żółta cukinia nadziewana 162

wiecie bardzo lubimy faszerowane warzywa. Dziś polecam cukinię ale żółtą. Zawsze robiłam zielona a tym razem upiekłam żółtą. Danie idealne na obiad lub ciepłą kolację. Upały, upałami ale coś trzeba jeść. Do farszu użyłam pysznego sera korycińskiego z czosnkiem od Agnieszki i Marcina Bielec Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Risotto z kurczakiem i curry 140

powodu upałów i zajętego weekendu dawno nic nie wrzuciłam. Danie, które przedstawiam robię dosyć często zarówno na obiad jak i na kolacje.  Najlepiej smakuje od razu po ugotowaniu, ale na dobrą sprawę można też odgrzać na drugi dzień w pracy. Składniki: 1 filet podwójny z kurczaka 1 cebula 2 woreczki ryżu ( po 100 gram) bulion ( tyle ile wchłonie ryż

la cuchara
warzywny koktajl... 119

ziołowa 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, jogurt naturalny 300 ml jeden z ulubionych moich warzywnych koktajli, jak najbardziej nadaje się jako posiłek na drugie śniadanie lub na kolację = bardzo miękkie, dojrzałe pomidory sparzyć wrzątkiem na sitku, ogórek, marchew, ząbki czosnku obrać pokroić na kawałki i włożyć do blendera razem umytą natką pietruszki wlać jogurt, wsypać sól i pieprz

W Mojej Kuchni Lubię
PEŁNOZIARNISTE BUŁECZKI ZIEMNIACZANE ORKISZOWE LUB PSZENNE 213

dół, bez termoob iegu. Pod koniec można włączyć termoobieg (na ostatnie 2-3 minuty).  Bułki wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. Pyszne zarówno na śniadanie, obiad (burgery) jak i kolację. Te bułki bardzo długo pozostają świeże i wilgotne. Podaję także wersję pszenną. Choć sama jej nigdy nie testowałam, to myślę, że może się komuś przydać. Składniki: - 250g mąki pszennej chlebowej

Smaczne Zdrowe
Restauracja Blue Cactus w Warszawie 158

powiązane. Dodatkowo w drugiej części znajduje się klimatyczna Sala Iguana, w której organizowane są imprezy okolicznościowe, wystrój również jest zjawiskowy i bardzo spójny z całym miejscem.  Na kolację wybrałam się w gronie najbliższych mi osób. Blue Cactus na miłe przywitanie swoich gości zawsze serwuje karafkę wody i nie jest to wyjątek. A na lepszy strat aperitif przed posiłkiem. Taka

Niezły Młynek
Tarta z marchewką i sezamem 123

Tarta z młodą marchewką i sezamem to pomysł na prosty obiad lub letnią, wykwintną kolację na werandzie, koniecznie z lampką białego wina. Tarta jest dość nietypowa, bo część masła zastąpił biały serek. Jest lżejsza, a ciasto delikatne i chrupiące, w smaku przypominające ciasto francuskie. Przed nałożeniem farszu można ciasto wcześniej podpiec przez około 10-15 minut, choć nie jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
chłodnik z arbuza (paleo, bez glutenu) 115

też tak gorąco? Tutaj za oknem wreszcie słońce i 30 stopni. Przy takiej pogodzie czasami mamy ochotę na jakiś lekki, nie rozgrzewający obiad, lunch, czy nawet kolację. A chłodnik z arbuza fajnie się wpasowuje w taki klimat za oknem. Samo połączenie smaków jest zaskakująco odświeżające. Ciekawa inspiracja na letni upalny dzień. Chłodnik z arbuza jest mega szybki w przygotowaniu

PaleoLife
Polenta na słodko, czyli kukurydzianka z brzoskwiniami 145

się polentą, i ma ona swoje korzenie we Włoszech. Przygotowałam słodką wersję tej potrawy, ale taką delikatnie słodką, idealną na śniadanie lub jak to się kategorycznie moja Miśka domagała kolację, bo przygotowywałam tą polentę wieczorem (stąd ta niebieska poświata na zdjęciach), i piękny zapach rozniósł się po domu. Zdziwiłam się, że mój prawie 8letni berbeć chciał to jeść

greenscarf