kolacja - 33757 przepisów (strona:683/2251)

Jesienny Weekend na Podlasiu – Borsuki – Dwór Zaścianek 70

znajduje się studzienka ze źródlaną wodą, która ma podobno uzdrawiającą moc. Wycieczkę zakończyliśmy w Stadninie Koni w Janowie Podlaskim. Późnym popołudniem wróciliśmy do Borsuk, gdzie czekała na nas przepyszna kolacja. Poczęstowano nas między innymi zupą dyniową z dodatkiem pomarańczy i dostaliśmy przepis! Zupa krem z dyni Serdeczne podziękowania dla Eli i Zbyszka, za gościnę, za atmosferę, za poznanie

Tajemnice Smaku
Risotto z grzybami 59

risotto z grzybami! OK! Ale skąd grzyby? No, jak skąd? A rozejrzyj się! Okazało się, że w pół godziny można obejść posiadłość gospodarzy (nie wychodząc za ogrodzenie!) i mamy kolację!   Szefem kuchni był dziś Witek, który z naszymi grzybami stworzył…… sami zobaczcie… to są właśnie te TAJEMNICE SMAKU … Przepis na risotto, którego Witek nauczył się

Tajemnice Smaku
Smaki Gdańska w jeden dzień 77

zakątki. Ale nawet w tak krótkim czasie miasto może dostarczyć mnóstwo wrażeń, zarówno wzrokowych, jak i smakowych. Przewodnik kulinarny SMAKI GDAŃSKA pomógł nam w wyborze miejsca na obiad i kolację. Wybór restauracji dostosowaliśmy do naszych preferencji smakowych, ale również do usytuowania ich na szlaku naszego zwiedzania. Pierwsza restauracja, którą odwiedziliśmy to ZAFISHOWANI , ryby, ryby i jeszcze raz ryby. Szef kuchni

Tajemnice Smaku
Szpinakowe babeczki bezglutenowe z boczkiem i pomidorkami 64

Bezglutenowe, zielone i wytrawne babeczki świetnie sprawdzą się jako przystawka, przekąska, drugie śniadanie lub kolacja. Możemy również zapakować je do pudełka i zabrać ze sobą w świat, do szkoły, lub do pracy. Dodatek boczku nie jest obowiązkowy. Jeżeli pominiecie boczek dodajcie jeszcze jedną cebulę i 3 łyżeczki oleju kokosowego do smażenia. Składniki 200 g liści szpinaku 1 cebula 1 ząbek

Tajemnice Smaku
Frittata ze szparagami, pomidorkami i wędzonym serem 61

Frittata jest potrawą uniwersalną, to pomysł na proste, szybkie i sycące śniadanie, na obiad, jaki i na kolację. Podstawą dania są jaja, dodatkiem mogą być dowolne składniki, które akurat mamy w lodówce. Przy okazji możemy przygotować danie w duchu zero waste i nic się nie zmarnuje! Frittatę możemy przygotować na żeliwnej patelni lub innej, którą można włożyć w całości

Tajemnice Smaku
Groszkowe placuszki z wędzonym łososiem i sosem jogurtowo chrzanowym 63

Placuszki z zielonego groszku z łososiem i sosem jogurtowo chrzanowym to pomysł na smakowite i bardzo uniwersalne danie. Placki możemy podać na obiad, na kolację lub na przekąskę dla niespodziewanych gości. Lubię te placki, ponieważ składniki zawsze mam w domu pod ręką. W zamrażarce zielony groszek, w lodówce zapakowany wędzony łosoś. Jogurt i chrzan też jest pozycją obowiązkową w mojej

Tajemnice Smaku
Mini kanapeczki z bagietki 1521

kanapeczki z bagietki, nadziewane serkiem kanapkowym, z szynką, żółtym serem, ogórkiem konserwowym i papryką? Moim zdaniem to fajna opcja na przekąskę, gdy odwiedzą Was znajomi, czy pomysł na niebanalną kolację. Proste składniki, które każdy lubi, podane w formie do zjedzenia na dwa kęsy. Ja miałam do dyspozycji 1 op. serka kanapkowego i stwierdzam, że to stanowczo za mało;) 1 bagietka

Smaki Na Talerzu
Kanapka idealna #1 – bagietka z pastą z sardynek, rzodkiewką i sezamem 103

Kanapki przygotowujemy bardzo często – na śniadanie, na kolację, jako przekąska do pracy, na piknik, na wyjazd. Najczęściej ląduje w nich jakiś zagubiony liść sałaty, szynka, ser żółty, ewentualnie pomidor czy ogórek. Prawda jest niestety taka, że taki zestaw może nam się szybko znudzić, staje się zbyt powszechny i w pewnym momencie tracimy radość z jedzenia. Prawdziwa kanapka idealna powinna

Życie ze smakiem
E -BOOK - WYPRZEDAŻ! TYLKO DO 31 STYCZNIA! 86

FLEXI JESIEŃ w wyjątkowej i cenie 35zł! Jeśli jeszcze nie miałeś okazji zakupić ebook to polecam! Znajdziesz tam wiele ciekawych i sprawdzonych przepisów na pyszne śniadania, obiady, sałatki i kolacje. SKLEP  i więcej informacji

SMYKWKUCHNI
Serowe kotlety 72

sosów, dipów. Ja u siebie podałam jako danie obiadowe z dodatkiem pieczonych ziemniaków i ukochaną przez wszystkich surówką z kapusty pekińskiej. Kilka zostało i zostały zjedzone jako przystawka na kolację. I jako przystawkę na różne okazje śmiało możemy serwować. Doskonale będzie smakować w towarzystwie czerwonego wina, winogron z półmiskiem różnych serów pleśniowych. Szczerze polecam:) Składniki 2 serki pleśniowe camembert

gotuj ze mną
Naleśniki cynamonowe z prażonymi jabłkami 116

Niebo w gębie! Śniadanie, obiad,deser czy kolacja te naleśniki smakują o każdej porze dnia. Zwykle składniki które zazwyczaj mamy w domu i pyszny posiłek gotowy.  Naleśniki 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jajka ok. 80 ml oleju 1 łyżeczka cynamonu  pół łyżeczki cukru szczypta soli Prażone jabłka

Andzia Pichci
Conchiglioni (muszle) nadziewane szpinakiem i fetą 73

danie, którego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Całość dopełniona smakiem śmietany, przypraw oraz mozzarelli. Połączenie dwóch rodzajów sosów powoduje, że zapiekanka jest wyjątkowa. Jest to świetna propozycja na obiad, kolację lub na spotkanie w większym gronie. Z podanych składników otrzymałam 2 zapiekanki w naczyniu ze zdjęć. Conchiglioni (muszle) nadziewane szpinakiem i fetą 300 g makaronu muszle 600 g mrożonego szpinaku

Przepisy na widelcu
Pałac Romantyczny - wspaniałe miejsce na relaks i wykwintne jedzenie 98

ogromny park ze stawami, który został  zaprojektowany w stylu angielskim, romantyczny zameczek i klimatyczny amfiteatr. Pałac Romantyczny, bo o nim mowa, to wspaniale miejsce na ślub, romantyczną kolację, czy biznesowe spotkanie. Można się tutaj też relaksować w strefie spa i zewnętrznym basenie. Spróbujecie tu także pysznego menu opartego na sezonowych produktach i dziczyźnie, a przygotowanego zgodnie z zasadami slow

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z jarmużu na ciepło 104

Sałatka z jarmużu na ciepło z kurczakiem i pomidorami – prosta i smaczna poleca się na lekką kolację lub lunch. Lubicie jarmuż? Warto go jeść, bo to bogactwo witamin i minerałów, które oferują nam zielone warzywa liściaste. Moim ulubionym daniem z jarmużu są chipsy jarmużowe , które notorycznie sobie suszę – kiedyś robiłam to w piekarniku, teraz ustawiam suszarkę spożywczą i „zapominam

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania