kolacja - 33757 przepisów (strona:690/2251)

Pierogi z truskawkami 74

Cześć! Sezon truskawkowy zaczyna się i nie ma innego wyjścia jak na śniadanie, obiad i kolację wcinać truskawki…Tak jest teraz u mnie w domu. No może czasami jakąś kanapeczkę się zje albo jajeczko dla odmiany. Dostałam mąkę od koleżanki, prosto z młyna. Jakościowo taka mąka to rewelacja. Dużo lepiej wyrabia się, ciasto jest jasne a nie ciemne

Pieprzyć z Fantazją
Burgery domowe 76

spędzają czas poza domem, ale ja jak zwykle siedzę w domowych pieleszach i doglądam garnków co by się zbyt nie zakurzyły. Było ciasto, był obiad  a na kolację hamburgery. Z racji tej, że jestem miłośniczką fast foodów, chińczyków i różnych „zdrowych” kuchni świata, postanowiłam jakoś sięgnąć smakiem poza dalekie wody. No troszkę przesadzam, wystarczyłoby zahaczyć przydrożną budkę

Pieprzyć z Fantazją
11 najlepszych wysokobiałkowych posiłków do dodania do diety 83

jajka dadzą ci 6 gramów białka i mniej niż 1 gram węglowodanów. Liczone jak na 1 jajko. Pójdziesz po jajka, które dadzą ci bogate w białko śniadanie lub kolację . Idź z Milk, ta kombinacja również stanowi dobre źródło białka, oferując 8,4 grama na 8-uncję szklanki. 3. Fasola Ziarna są naprawdę możliwe do osiągnięcia zalecanej ilości codziennego białka

jakszef.pl
Jak zrównoważona dieta pomaga w leczeniu uzależnień 68

pamiętać o tym, co jesz i częstotliwości jedzenia. Przeznacz jeden dzień w tygodniu na przygotowanie posiłków, abyś miał łatwy dostęp do zdrowej żywności na śniadanie, lunch, kolację i przekąski. Wyznaczaj cele –  Cele są bardzo ważne we wszystkim, co robimy. Dotyczy to również żywienia. Jeśli masz cele żywieniowe i zdrowotne, będziesz odpowiedzialny i zmotywowany

jakszef.pl
Racuchy z jabłkami i cynamonem 79

Racuchy z jabłkami i cynamonem są pyszne, puszyste i delikatne. Najlepsze danie mojego dzieciństwa. Jedząc racuchy posypane cukrem pudrem przypomina mi się dzieciństwo.Mama podawała na kolacje a cała rodzinka jadła ze smakiem aż nam się uszy trzęsły Składniki: 1/2 l mleka 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka stołowa cukru 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 1/2 łyżeczki sody

Smaczne Potrawy
Pierniki kokosowe 86

temperatura bardziej przypomina jeszcze jesień, to z pewnością w Waszych domach odczuwa się świąteczny nastrój. Choinki ubrane, domy przystrojone, teraz czas na szykowanie stołu i przyjęcie gości do Wigilijnej kolacji. Jeśli jeszcze na ostatnią chwilę czekaliście z wypiekami, mam nadzieję, ze mój przepis na pierniki Wam przypadnie do gustu i zdążycie je jeszcze wykonać. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie

zdrowo i aktywnie
Pierniki kokosowe 96

temperatura bardziej przypomina jeszcze jesień, to z pewnością w Waszych domach odczuwa się świąteczny nastrój. Choinki ubrane, domy przystrojone, teraz czas na szykowanie stołu i przyjęcie gości do Wigilijnej kolacji. Jeśli jeszcze na ostatnią chwilę czekaliście z wypiekami, mam nadzieję, ze mój przepis na pierniki Wam przypadnie do gustu i zdążycie je jeszcze wykonać. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie

Zdrowie i pysznie na talerzu
MARRAKESZ – gdy marzenie stało się rzeczywistością / WSZYSTKO CO MUSISZ WIEDZIEĆ PRZED WYJAZDEM DO MARRAKESZU 93

uchnia marokańska jest ważnym elementem kultury. J ednak tam, kulinarne życie rozpoczyna się wieczorem. W ciągu dnia jest bardzo gorąco, dlatego najlepiej siada się do jedzenia wieczorem i kolacja jest darzona największą czcią. Jest to posiłek, który spożywa się wspólnie, czas rodzinnego biesiadowania. Dania są niezwykle barwne i aromatyczne. Miejscowi co krok proponują, by zatrzymać się obok ich straganu

Ostra na Słodko
Sałatka z kurczakiem i sosem czosnkowym 161

Sałatka z kurczakiem i sosem czosnkowym – szybka, prosta i dość delikatna w smaku, z dodatkiem sosu czosnkowego. Idealnie sprawdzi się na kolację lub jako sałatka na imprezę. Jeśli chcecie, by była nieco intensywniejsza, bogatsza w smaku, to mo The post Sałatka z kurczakiem i sosem czosnkowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kutia w babeczkach 159

Kutia to potrawa, która od zawsze zajmuje kluczowe miejsce na wigilijnym stole w moim rodzinnym domu na wsi. To od niej nawet zaczyna się kolację – zjedzenie pszenicy ma przynieść bogate plony w kolejnych żniwach i dlatego każdy domownik nakłada na talerz po łyżce kutii. Jest to danie, które też darzę miłością od najmłodszych lat – słodkie, z chrupiącymi orzechami

Eat me! Fit me!
Fit przepisy od baletnicy, czyli książka Svetlany Ovsyankiny - recenzja 79

kuchni. Książka od razu mi się spodobała ze względu na różnorodność dań, które wyglądają apetycznie, są zdrowe i proste w przygotowaniu. Znajdują się w niej pomysły na śniadania, obiady, kolacje, desery oraz inne ciekawe propozycje. Właśnie takie receptury bardzo lubię oraz również umieszczam na swoim blogu. Zaprezentowane potrway nie wymagają dużych nakładów finansowych i jestem pewna, że posmakują nawet osobom

Di gotuje
Godnie Święta - o tym, jak przed stu laty świętowali Lasowiacy 98

niej przez 2 kolejne noce spała cała rodzina, gdyż nie godziło się spać na miękkich posłaniach pod ciepłymi pierzynami kiedy Pan Jezus spał w żłóbku na sianie. Na kolację wigilijną u Mazurów podawano wiele postnych potraw, które maszczono olejem. Obowiązkowo musiała być wśród nich zupa grzybowa, dania z kaszy, kapusta i kompot z suszonych owoców. W tym regionie początkiem ubiegłego

Trzeci talerz
Pieczone pierożki z kapustą i grzybami 108

Pierogi to tradycyjne świąteczna potrawa, której nie może zabraknąć podczas wigilijnej kolacji. Kruche, nadziane grzybami z lasu i kiszoną kapustą są idealne do świątecznego czerwonego barszczu lub zupy grzybowej. Składniki: Ciasto: 500g mąki 30g świeżych drożdży 250ml mleka 65g  masła extra 2 jajka 1  łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Farsz: 50g suszonych grzybów 600g kapusty kiszonej 2 cebule

Szalona Kuchnia Eweliny
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami 115

Paszteciki to tradycyjna świąteczna potrawa, której nie może zabraknąć podczas wigilijnej kolacji. Drożdżowe, mięciutkie, nadziane pachnącymi grzybami, które idealnie komponują się z wyrazistą kiszoną kapustą są świetnym uzupełnieniem świątecznego czerwonego barszczu. Składniki: Ciasto: 300g mąki pszennej 125ml mleka 13g świeżych drożdży  30g masła 1 jajko 1/2 łyżeczka soli szczypta cukru Farsz: 60g suszonych leśnych grzybów 270g kapusty kiszonej

Szalona Kuchnia Eweliny
Schab pieczony z papryką 111

warzywa zmiksować dodając  szklankę przegotowanej wody i tak powstanie pyszny sos... Schabik w sosie nie wyschnie, chowamy do lodówki i odgrzewamy sobie na obiad czy też do kolacji.  -- -- -- -- -- -- -- Smacznego

chleba naszego

Proponowane wyszukiwania