przygotować w dwóch wersjach, w zależności od jego przeznaczenia: bardziej tłuste (przepis I) - do gotowania np. potraw kuchni tajskiej, do ciast i deserów itp. mniej tłuste (przepis II) - do koktajli, do kawy, do płatków z mlekiem Mleko roślinne ma jeszcze jedną ważną zaletę. Jest dużo zdrowsze od mleka pochodzenia zwierzęcego. Człowiek jako jedyny ssak pije mleko innych zwierząt, nasze organizmy
Piąty grzech głównywody A jak to zrobić: Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji (około 2-3 minuty). W razie potrzeby można dodać odrobinę miodu, jeśli uznamy koktajl za mało słodki
Kuchnia w opałachDziś przedstawiam przepis na koktajl, który nie tylko doda Wam mnóstwo energii, ale także pomoże w walce z żylakami i niedoskonałościami na skórze, odmłodzi jej wygląd, oczyści wątrobę i narządy trawienne. Regularne spożywanie tego napoju przywróci Wam siły do życia, zmniejszy ryzyko zachorowań na zatory żylne i niedokrwistość, odświeży całe ciało. Napój ten ma również działanie bakteriobójcze i antyseptyczne
My Culinary Artprzepis na fantastyczne naleśniki z kremem budyniowym o smaku kokosowym z dodatkiem soczystych truskawek , którymi już zaczęliśmy się rozkoszować! Takie naleśniki zrumienione na prawdziwym maśle, oblane koktajlem czy też odrobiną greckiego jogurtu i obsypane prażonym kokosem zachwycą nie tylko podniebienie, ale i oczy! Są świetnym pomysłem zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Słodki podwieczorek czy też obiad zabierze
Ostra na Słodkoroku jarmuż króluje w mojej kuchni. Najczęściej dodaję go do koktajli, ale próbuję przygotowywać go też w innej formie np. jak te roladki . Tym razem drobiowe kotleciki z jarmużem. Łatwe, szybkie, a jakie pyszne. Oczywiście jarmuż można zastąpić szpinakiem, świetny sposób na przemycenie zdrowego składnika do obiadu. Polecam! Przepis z tej strony. Składniki: podwójna pierś z kurczaka cebula
NA MOIM TALERZUKoktajl na bazie awokado? Teoretycznie nie brzmi to może zachęcająco, ale dzięki dodatkom (głównie banana) stworzymy pyszny, gęsty deser stanowiący zdrową i dodającą energii przekąskę w ciągu dnia
Milion SmakówPyszny, letni koktajl z truskawek, czerwonych porzeczek oraz arbuza tworzący oryginalne połączenie smakowe. Dodatek jagód goji i zmielonego siemienia lnianego polepsza walory zdrowotne napoju. Natomiast kwaskowaty posmak kefiru osłodzi ksylitol zamiast cukru
Milion Smakówprzy najbliższej okazji, bo dzięki dodatkowi limonek, alkohol ten świetnie nadaje się do przygotowywania letnich drinków! Z warsztatów przywiozłam dla Was sporo zdjęć, solidną dawkę wiedzy na temat tworzenia koktajli oraz kilka pomysłów na naprawdę smaczne drinki, którymi dzielę się z Wami poniżej. . Więcej
Okolice Palnikadłuższych namysłach postanowiłam nagrodzić dwie osoby, nie wskazując konkretnych przepisów. Produkty Sante otrzymują: - Małgorzata Śmiechowicz, która dodała przepisy na: babeczki orkiszowo-lniane babeczki pełnoziarniste z lnem ciastka len koktajl z owocami goji i figami - Iwona Chmiel , która dodała przepisy na: 1. Babeczki marchewkowo - cukiniowe z orzechową kruszonką 2. Komosianka z owocami 3. Placuszki z quinoa i zielonymi warzywami
Kulinarne przygody Gatityprzedszkolach. Teraz szpinak bardzo lubię i staram się go od czasu do czasu przemycać w domu. Można z niego wyczarować naprawdę super rzeczy - na blogu znajdziecie m.in. przepis na koktajl z tych zielonych liści i tartę z szynka prosciutto . Dziś zapraszam na makaron :) Składniki: ulubiony makaron 200 g liści szpinaku 1 średnia cebula 100 g boczku - ja kupuję w plastrach
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!aptekach, bez receptry, w formie tabletek. Dostaniemy ją również w sklepach ze zdrową żywnością - np. TUTAJ w formie sproszkowanej, którą możemy zastosować w kuchni na kilka sposobów. Można spożywać koktajle owocowe z jej dodatkiem, a także dodawać ją do sosów i dipów na zimno. Podobno bardzo dobrze komponuje się z ryżem, pesto, a nawet z... popcornem! Należy mieć umiar
KatsuumiPrzepis ze zdjęciami krok po kroku . Bellini to bardzo prosty, a zarazm elegancki koktajl. Zasmakuje wszystkim, którzy lubią wytrawne drinki. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandryniej ulepić kulki), ale bez dodatku oleju, otrzymując pyszne gęste i naturalnie tłuste masło orzechowo - kakaowe z figowym posmakiem. Pyszne do wyjadania łyżką, albo na chleb lub do koktajlu! Trzeba pamiętać żeby najpierw wsypywać niewielkie ilości (nie tak żeby był wypełniony po brzegi otwór) orzechów (nie trzeba ich dopychać i ładnie się mielą, a później gdy już mamy kleistą masę
Co na wege obiad?czasie zrobić przerwę i ponownie można powtórzyć kurację. Aby poprawić smak można go rozcieńczyć niewielką ilością wody. Pulpę można zamrozić i przygotować tak samo jak szpinak lub dodawać do koktajli albo ugotować zupę. Nie podałam ilości pokrzywy, ponieważ różna ilość soku wychodzi, nie jest zbyt soczysta. Ale żeby mieć butelkę takiego soku sporo trzeba narwać tych pokrzyw :-). Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnych