koktajle - 10322 przepisów (strona:453/689)

Ziemniaki na miętowo - koperkową nutę 122

lubimy. Aby nie było nudno i monotonnie wymyślamy różne dania z nimi i formy ich podania. Kiedyś naszła mnie ochota na wszystko co miętowe. Dodawałam miętę do deserów, koktajli czy napojów i pomyślałam, że zjadłabym ziemniaki z miętowym dodatkiem. Wymieszałam miętę z koperkiem, dodałam nieco ulubionej musztardy i dobrej oliwy. Bardzo smakowało mi to połączenie Ziemniaki na miętowo - koperkową nutę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kluski leniwe z miętą 106

prawda jest posiekana dość drobno, ale jak tylko otwarłam torebkę po samym zapachu nie miałam żadnych wątpliwości że to właśnie mięta. Męta jest świetnym dodatkiem do sałatek, deserów czy koktajli, ja wykorzystałam ją dziś do innej potrawy i też się sprawdziła. Kluski wszystkim smakowały

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka ze szpinaku z wątrobką i pomarańczami 234

bajka. Są soczyste i wcale nie smakują jak szpinak. Nawet uduszone w dużych kawałkach już mnie nie przerażają, pod warunkiem, że dobrze je doprawię. Świetnie nadają się też do koktajli warzywno owocowych . Też macie swoje zmory kulinarne tak jak ja? Może udało Wam się jakąś już pokonać? Zobacz jak przygotować makaron ze szpinakiem ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Koktajl kawowo-bananowy 314

zagotować z kardamonem, po czym usunąć ziarna, a płyn ostudzić. Banany obrać, pokroić, zalać kawą, dodać cynamon (lub proponowane przyprawy) i zmiksować. Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Koktajl rozlać do szklanek i posypać startą czekoladą

Konrad Gotuje
Turcja - BELEK - Güral Premier Resorts & Spa 104

płatków śniadaniowych, jajka na twardo i miękko, jajecznice, zapiekanki warzywne z jajkiem, wołowina i wieprzowina w warzywach z jajkiem, jajka sadzone, smażone na boczku i warzywach, zupy mleczne, kakao, koktajle mleczne a smakach kakao, truskawka i wanilia, świeże soki oraz z kartonika, kawa i herbata, dla małych dzieci mleko hipp 1,2,3, liczne deserki w słoiczkach, jogurty danon

ClauditteMissCooking
Puma Time To Play Woman- Zapachy dla kobiet | klub ekspertki www.ofeminin.pl 129

zapach marki PUMA.   Lekki i radosny, idealny na wiosnę i lato. Stworzony z myślą o kobietach, które lubią się zrelaksować i dobrze bawić. PUMA Time To Play oferuje koktajl radosnych owoców i żywiołowych kwiatów. Podkreślają go kobiece, trwałe nuty głębi. Świeży, żywy i wielobarwny zapach inspiruje do poszukiwania radości w każdej chwili życia. Nuty Głowy: Soczyste, czerwone owoce

ClauditteMissCooking
Nie..Zwykła Kuchnia, bo każdy jest inny. Kinga Paruzel- RECENZJA !!! 141

Konkretnie – czyli treściwy obiad, ciepła kolacja… Coś słodkiego – zdrowe słodycze, nietypowe lody czyli najlepsza cukiernia świata w Twojej kuchni Na zdrowie – wypijmy za kolejne spotkanie przepisy na zdrowe napoje, koktajle itd… Źródło:  http://fotozakupy.pl/kinga-paruzel-nie-zwykla-kuchnia-bo-kazdy-jest-inny-z-autografem/40125s Książkę Kingi zamówiłam ze strony fotozakupy.pl zaraz po tym, jak Kinga ogłosiła wiadomość o tym, że można kupić książkę z jej autografem. 10 minut

ClauditteMissCooking
Smoothie z mango, tuskawek i banana 109

Smoothie, to wspaniała bomba witaminowa. Ten orzeźwiający koktajl jest dla mnie idealnym rozpoczęciem dnia. Polecam go również na spotkania towarzyskie, itp. Dziś wersja łącząca mango, truskawki i banana. Czyli jedne z moich ukochanych owoców. Ich słodycz doskonale się uzupełnia. Zdrowo, smacznie i pięknie, bo kolor smoothie cieszy oczy. Składniki: 1 mango około 10 truskawek (mrożonych) 1 średni banan Przygotowanie: Truskawki

Słodkie okruszki
Miksowanie na śniadanie czyli pożywny koktajl owocowy z otrębami 195

młodości... Nie dość, że złapałam paskudną infekcję i wywaliło mi migdały to dodatkowo jestem w trakcie leczenia stomatologicznego - stąd całkiem spore problemy z dziobem i gardłem. Zobacz jaki pyszny koktajl może zrobić ze szpinaku! Niestety, mój strach przed wizytą u dentysty wcale z wiekiem nie osłabł chociaż staram się pilnować tych spraw. Jednak nie zawsze to się udaje a poza

Smaczna Pyza
Jeśli spotkacie Kiwaczka.... Arbuz z patelni. 167

łatwo stracić przy tym głowę;) Wersja w sałatce z fetą i miętą, wspaniałomyślnie rozpowszechniona przez Nigellę, to już klasyka w naszym letnim menu.  Nie licząc drinków, koktajli i chłodnika, arbuz jawi się jako dość mało użyteczny w kuchni. Wiem, wiem, że najchętniej wszyscy zjadają go "na golasa", ale przyszła mi ochota na jakąś nową, ciekawą kreację. Sauteed watermelon brzmiało

KUCHARNIA
Na jeżyny! TU I TAM nr 26 w trzech odsłonach - creme caramel, crostini i galaretka. 146

dopiero ma przyjść. Obejmują tu i teraz - dojrzały smak lata zapisany jeżynowym atramentem. Pierwsze zbiory wprost ze splątanych krzaków trafiają wprost do buzi. Druga porcja obowiązkowo zawiruje w koktajlu.  Trzecia popłynie kroplami jeżynowego soku.  Cała reszta czeka na to, co przyjdzie mi do głowy. A przyszła mi parę lat temu chęć na jeżynową galaretkę . Odtąd ma stałe miejsce

KUCHARNIA
TU I TAM nr 30. Czas na toast! Wpadniecie na drinka? 131

Zdjąć z ognia i dodać 1,5 szklanki białego rumu. Od razu studzić syrop z żurawinami zanurzając rondel w zimnej kąpieli (misce z zimną wodą i lodem).   KOKTAJL KLEMENTYNA  /nazwa i pomysł własny, proporcje na 1 osobę/  60 ml soku ze świeżo wyciśniętych klementynek 60 ml syropu żurawinowy  50 ml białego rumu /lód opcjonalnie

KUCHARNIA
Miłosne wspomnienia i szczypta kobiecości 173

bakłażan z czosnkiem,  granatem i sosem jogurtowym 2. Krem malinowo-buraczany z miętą 3. Risotto milanese 4. Szafranowo-kardamonowa panna cotta z pistacjowym krokantem i karmelizowanym mango 5. Koktajl miłości „Love potion” 6. Pieczone gruszki z gorgonzolą, miodem i orzechami 7. Lody z kolorowym pieprzem (klik) 8. Trufle w hibiskusowym, różanym i truskawkowym pudrze (klik) 9. Czekoladowe serca

KUCHARNIA
Kasza i spółka, warsztaty bezglutenowe. I dla kogo Toskania? 131

dwóch odsłonach: SŁODKO – 21.09. o godz. 10.00 WYTRAWNIE – 20.09 o godz. 15.00 Podczas warsztatów uczestnicy przygotują m.in. : SŁODKO * ciasto gryczane z owocami jaglaną tartę owocowo-ziołową budyń owsiany koktajl amarantusowy batony pełne ziaren trufle z białej kaszy * w zależności od dostępności składników menu może ulec zmianie WYTRAWNIE * polentę w w dwóch odsłonach sałatka z kaszy z pomarańczami w szalotkowym vinaigrette

KUCHARNIA
Guacamole czyli pasta z awokado 195

Uwielbiam awokado- jego smak i kolor  - w pastach, sałatkach, koktajlach albo pokrojone z innymi dodatkami na kanapkach. Najprostszą pastą jest guacamole  - tu moja jej wersja podstawowa :)   SKŁADNIKI 1 dojrzałe awokado 1 łyżka oliwy 2 łyżeczki soku z limonki (lub cytryny) 1 ząbek czosnku sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Awokado obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,oliwę

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania