herbat. Lubię wymyślne herbatki, dlatego współpraca, choć nie produktami pełnowartościowymi - cieszy mnie bardzo :) Są tu, herbata: - czarna - chińska róża - owocowa - owocowe niebo - pu-ery - wiśnie/porzeczka - zielona - kaktusowa - owocowa - koktajl owocowy - owocowa - wiśnia/rum - owocowa - ice tea - lawenda Wybór do kosztowania duży :) O firmie: Stworzyliśmy naszą sklep z herbatą z miłości do szlachetnej herbaty, jej rozmaitych smaków i odmian. Możesz
kolorowotorcikowosilny, wyrazisty i bogaty, pełny, czysty, cielisty, zharmonizowany, delikatnie „przyprawowy” smak. Cena: 21zł/ 250 g Kupicie tutaj Napój Alpro - smak migdałowy - to dokonały dodatek do wielu deserów, koktajli i napojów. Delikatny migdałowy smak, podkreśli walory kawy lub owoców. O produktach Alpro poczytacie tu. Znajdziecie tu także świetne, sprawdzone przepisy
kolorowotorcikowotrudne. Co należy zrobić: 1. Przyślij przepis na letni napój z wykorzystaniem produktu Premium Rosa. Tu daję Wam wolną rękę, czy to będzie kawa mrożona, herbata, lemoniada czy koktajl - szalejcie :) Swoje propozycje wraz ze zdjęciem i karteczką "konkurs Premium Rosa" przesyłajcie na kolorowotorcikowo@gmail.com lub zamieszczajcie na moim fan pagu TU **************************************************************************** Będzie mi miło jeśli polubisz także
kolorowotorcikowochłodnik, czy może buraczkowy koktajl ? Nie ważne ! Ważne, że idealnie chłodzi podczas upałów. A te mają powrócić, prawda ? MUSZĄ ! Jak jadacie chłodniki ? Ja zwykle z młodymi ziemniaczkami, ale ten botwinkowy zagryzałam krakersikami - kupionymi - nie robiłam ... Składniki: * pęczek botwiny ( około 250 g ) * 500-600 ml kefiru * ząbek czosnku * szczypiorek * koperek * sól Wykonanie: Botwinkę umyć, osuszyć. Małe buraczki odciąć od łodyg, jeśli
kolorowotorcikowopokroić w kostkę, włożyć do osobnych woreczków i schładzać pół godziny w zamrażarce. Ananas, połowę kiwi, sok z pomarańczy i miód przekładamy do blendera lub pojemnika na koktajle i całość dokładnie miksujemy. Rozlewamy do szklanek. Drugą połowę kiwi miksujemy i wylewamy łyżeczką na górę. Smoothie powinno być zimne dlatego podajemy je bezpośrednio po przygotowaniu. W kwietniowym wyzwaniu blogerów
Ala piecze i gotujeznam nikogo, kto nie lubiłby owocowych sałatek. W przygotowaniu pysznego, owocowego miksu ograniczać nas może jedynie wyobraźnia:) A taką sałatkę można również przerobić na owocowy koktajl! Poniżej eksperyment Mojego Mężczyzny, który porcję sałatki zmiksował z naturalną maślanką
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałajogurcie i kwaśniej śmietanie jest idealny nie tylko na upały. A jutro wysyłam Piotra po szczaw, będzie chłodnik ze szczawiu. Polecam również: Chłodnik z avocado Zielony chłodnik z grzankami Koktajl warzywny ze szpinakiem Składniki: 1 pęczek botwinki 5 rzodkiewek 2 łyżko siekanego młodego koperku 2 łyżki siekanego szczypiorku 400 ml jogurtu greckiego 200 ml kwaśniej śmietany 12 % sól morska
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętatę, teraz muszę się zadowolić kupnymi ogórkami, ale już niedługo i będą nasze własne ogórki. Sporo będzie zakiszonych na zimę, ale na bieżąco będę z nich robić mizerię lub koktajle warzywne , czy też chłodniki. Ja nigdy nie lubiłam słodko-kwaśnej, więc moja mizeria jest bez cukru i octu, tylko z kwaśną śmietaną, solą, pieprzem i szczypiorkiem. Mizeria najlepiej smakuje schłodzona
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępieprzem. Chłodnik ze szczawiu z rzodkiewką i ogórkiem na jogurcie i kwaśniej śmietanie jest idealny nie tylko na upały. Polecam również: Chłodnik z avocado Zielony chłodnik z grzankami Koktajl warzywny ze szpinakiem Składniki: 1 miska szczawiu leśnego 200 ml wody 2 łyżki siekanego młodego koperku 2 łyżki siekanego szczypiorku 250 ml domowego kefiru 250 ml jogurtu naturalnego 250 ml kwaśniej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzypadku przemęczenia, zapracowania, stresu czy dużego wysiłku fizycznego. Przy tylu dobrodziejstwach, aż grzechem byłoby nie włączyć go naszej diety w okresie zimy. Kaki doskonale nadaje się na wszelkiego rodzaju koktajle, jego galaretowata struktura, po rozdrobnieniu blenderem, nadaje smoothie absolutną aksamitność i zarazem odpowiednią konsystencję. Zapraszam na energetyzujący smoothie z kaki, wanilii i soku z noni. Smootie z kaki, na smutki
Mia Cucina Sofietatruskawkami póki są. Bo te przetworzone lub zamrożone, to już nie to samo( Dlatego staramy się jeść świeże, aromatyczne truskawki pod każdą postacią: jako musy, dodatek do orzeźwiających koktajli, w owocowej sałatce, z galaretką, czy po prostu ze śmietaną i cukrem. Dziś zapraszam na fantastycznie orzeźwiajacy torcik, któremu trudno się oprzeć: soczyste truskawki z bitą śmietaną i kakaowy biszkopt
Mia Cucina SofietaBananowego tygodnia ". Przepisu na ta okazje szukalam w sieci, bo przyznam szczerze do tej pory banany albo jadalo sie u nas w naturalnej postaci albo byl to ewentualnie jakis koktajl mleczny z bananami. Tak wiec przeszukujac internet natknelam sie na taki oto przepis . Poniewaz wygladal na dosc interesujacy postanowilam ten cudny chlebek zrobic samodzielnie. Chlebek okazal sie pysznym ciastem bananowym
Przysmaki Karolkiżeby nie było, że wrzuciłam do truskawkowej galaretki kilka owoców, nie, nie. Poszłam o krok dalej i truskawki zmiksowałam. W sumie i tak miksuje je codziennie na pyszne koktajle, więc to nic odkrywczego. Taką galaretkę wykorzystywałam już do deseru kilka lat temu, ale nigdy nie robiłam jej jako samodzielnego dania i to był błąd, bo wszyscy się nią zachwycają
Przysmaki KarolkiSezon truskawkowy w pełni. Oprócz koktajli, lodów, czy truskawek ze śmietaną warto upiec z nimi proste, szybkie ciasto budyniowe, które nie może się nie udać. Zresztą do tego ciasta można użyć każde owoce nawet mrożone, z każdym będzie smakowało wybornie. Zapewniam i polecam. Źródło babeczka Zuzka . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmalakserze na ,, puch ,, serek , jogurt , połowę borówki i cukier do smaku . Wymieszać z resztą borówek. Nałożyć do pucharków i wstawić do lodówki by się schłodził . Jeśli chcemy mieć koktajl zamiast deseru proponuję dodać jeszcze szklankę zimnej wody mineralnej gazowanej i wrzucić kilka kostek lodu do każdej porcji
Buniabaje w kuchni