Składniki: 1 mała dynia 1 ananas 2 szklanki soku z pomarańczy 3 łyżki miodu lipowego 1 łyżeczka kardamonu Sposób wykonania: Dynię myjemy, kroimy na ćwiartki i układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 45 minut (tak aby dynia zmiękła a skórka z łatwością odchodziła od miąższu). Studzimy. Dynię obieramy ze skórki, usuwamy z niej pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Ananasa obieramy, wycinamy twardą, środkową ego części i kroimy w kostkę. P... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...