naszej kuchni już powoli zaczyna brakować miejsca na sezonowe owoce. Zaopatrujemy się w nie tonami, a jemy codziennie kilogramami. ;-) Dziś postanowiłam podać je w ciekawej formie. Sałatka owocowa, koktajl to już nuda, czas więc na ... brzoskwiniowe łódeczki z karobowym wnętrzem. Wyglądały super, smakowały jeszcze lepiej. W sam raz na poczęstunek dla gości. Rarytas!!! Składniki na 4 porcje: 2 brzoskwinie
Jeść, by żyć w zdrowiuleczy choroby skóry. Prawie wszyscy dookoła - na placach zabaw, w autobusie, w sklepach - smarkają i kasłają, dlatego z użyciem tych owoców długo nie zwlekałam. Wykorzystuje je jako składnik koktajlu, dodaję do jogurtu, jaglanki lub owych batoników. Polecam! Te słodkie pyszności ucieszą Twoje podniebienie, poprawią nastrój, dodadzą energii i "naładują" witaminami. Składniki na 12 kostek o wymiarach
Jeść, by żyć w zdrowiunaprawdę zjawiskowo. Nagietek (którego zdjęć nie mam..) okazał się bardzo delikatny w smaku, prawie niewyczuwalny. Spróbowałam również ziaren konopi w wersji "solo". Można je dodać do owsianki, sałatek, mięsa, koktajli itd. Na pewno niedługo znajdziecie u mnie na blogu masę przepisów z ich wykorzystaniem. Kwasy zawarte w konopiach wpływają świetnie na obniżenie cholesterolu i ciśnienia krwi. Zawierają masę witamin
CzarnawisienkaPiecz 25 minut. Odstaw do przestygnięcia. Oczaruj rodzinę i znajomych ! Ps. Ślimaczki wyszły pyszne, mega puszyste. Warto upiec ! Ps. Blender również przetestowałam. W kilka sekund zrobiłam pyszny i zdrowy koktajl. Doceniłam taki blender, mój stary ręczny – chowam do szafki
Moja pasja smakujeden raz. A ile te słomki wytrzymają? Zobaczymy :) Na etykiecie dodatkowo są dołączone przepisy na dwa drinki. Ciekawe jakby się piło drinka z takiej szklanki, ja bardziej myślałam o koktajlach :) Żałuję, że jestem ograniczona miejscem w kuchni, gdyż z pewnością kupiłabym ich więcej. Naczynie żaroodporne o średnicy 23cm. Mam w swojej kuchni kilka naczyń żaroodpornych, ale takiego jeszcze
W kuchni u Monikiwarto wykorzystać syrop klonowy. Pochodzi z Kanady i także od wielu lat jest popularny i dostępny w naszym kraju. Dodawany nie tylko jako “zdrowy cukier” do placków, naleśników, ale koktajli i słodkich musów, posmakuje nie tylko najmłodszym.Lody tradycyjnie przygotowywane na kremówce, zamienić można na zdrowsze, owocowe sorbety. Mniej kalorii mają także te robione na jogurcie naturalnym. Jak się
Moja smaczna kuchniaskładnikach, a do tego skomponowane tak, by miały wysoką wartość odżywczą i w każdym daniu znalazły się elementy korzystnie wpływające na układ krwionośny. Przepisy są podzielone: na odżywcze koktajle, śniadania, zupy, dania główne oraz desery. Jest kolorowo, lekko, sycąco i smacznie. Nie znajdziecie tutaj kaloryczności dań, autorzy mówią, że jeśli zastąpicie dietę tradycyjną, na pewno stracicie zbędne
Cynamonowe szczęścieposiłków. Dania są ciekawe, zachęcające, niekiedy obrazują je zdjęcia, które dodatkowo przekonują do ich przygotowania. W diecie znajdziesz przepisy między innymi na jaglanki, dania z jajek, soki, koktajle i oczywiście zupy. Jeżeli chodzi o dobór ilości składników to mam wrażenie, że są niekiedy bardzo zaniżone. Co mam na myśli - niskokaloryczne, ubogie w węglowodany, dostarczające małą porcję pożywienia. Mam też pewne
Zdrowie na języku :Pjeść końcówek banana, ponieważ zawiera składniki chorobotwórcze (a nawet rakowe). To mit, naukowcy uspokajają - tam nie ma nic niepokojącego. Z bananów można robić pyszne desery (np. bananowiec), musy, koktajle lub możemy je po prostu usmażyć, ewentualnie zapiec w piekarniku. Jedzmy banany, bardzo często. Banany chronią przed depresją
Gotuję Testujęogrodzie :) -TRUDNOŚĆ: łatwe -CZAS: 1-30 min -PORCJI: 3-4 Koktajl z malin, bananów i mrożonych lodów 20 dag malin 2 banany 3 łyżki cukru 450 ml jogurtu naturalnego 200 ml lodów waniliowych Do blendera wkładamy maliny i jogurt naturalny
Gotuję TestujęKoktajl z dwóch składników. Ale za to jaki pyszny. Dodatkowo podczas miksowania tworzy się lekka pianka mmm pychotka ;) <3 Składniki: dla 2 osób 2 banany szklanka jagód (u mnie mrożone) szklanka mleka Wszystko razem miksujemy/blendujemy. Smacznego
Gotuj z AgnesSezon truskawkowy w pełni, ogromna ilość gatunków, rozmiarów tego owocu zaspokaja najwybredniejszych klientów. Koktajle, ciasta, desery to norma, ale może tak warto się przełamać i sięgnąć po coś z truskawką w wersji wytrawnej? Jestem przekonana, że to czerwone maleństwo na pewno się sprawdzi. 300 g piersi z kurczaka garść sałaty 1/2 ogórka szklanka truskawek łyżka sezamu Marynata: 1/4 łyżeczki soli
Dieta moja pasjaznane są ze swoich właściwości leczniczych. Jeśli nie macie na nie pomysłu to polecam tą książkę, która zawiera wiele propozycji na dania główne, zupy, przystawki, przekąski, desery, czy odżywcze koktajle. Nawet zwolennicy dań wegetariańskich znajdą ciekawe i zdrowe inspiracje! Korzystając z przepisów dr Fife'a można odżywić i wzmocnić swoje ciało, poprawić pamięć, zyskać energię, uregulować metabolizm, nadać blasku skórze
Di gotujeŚwiąteczna mikstura pełna żurawiny, czarnej porzeczki i cytrusów. Wzbogacona o oryginalne nuty świeżo ściętej sosny i wanilii. Czy to będzie świąteczny koktajl? Lekki, słodki zapach, który od razu roznosi się po całym domu. Tylko kolor wosku skojarzył mi się ze świętami. Wosk przyjemnie pachnie, ale nie jest moim ulubieńcem z tej kolekcji. Wosk znajdziecie tutaj . W sklepie goodies.pl
Magiczne Życie Martywyparzonego, suchego słoiczka. Pestka z awokado ma bardzo wiele zastosowań. Można ją wykorzystać w postaci wiórków… i nie tylko. Powstały proszek to świetny dodatek do musli, sałatek czy koktajli na bazie owoców, warzyw i jogurtów. Można nim posypać kanapki, zupę albo twarożek. Wzbogaci każdy posiłek o witaminy, minerały, przeciwutleniacze oraz zdrowe tłuszcze. Z dodatkiem pestki z awokado można skomponować również
mojewypiekiinietylko