domownicy na hasło „chłodnik” kręcą nosem. Niby próbują, niby smakuje, ale bez entuzjazmu, no chyba, że jest na słodko, bo wtedy smakuje jak koktajl. Ja uwielbiam i mogę jeść codziennie, a nawet dwa razy dziennie. Składniki: • 4 ogórki średnie • 1 awokado • 1 duży jogurt • sok z 1 cytryny • sól
To co kochamtruskawki się kończą, więc do dzieła, bo ten chłodnik jest niepowtarzalny. Jeśli ktoś czuje awersję do samego słowa „chłodnik”, to niech go nazwie gęsty koktajl lub deser! Składniki: • ok. 500 g truskawek • 1 mały jogurt naturalny • 10-15 listków mięty • 3 łyżki wiórków kokosowych Wykonanie: • Umyte i pokrojone truskawki zmiksować z jogurtem
To co kochamChyba nie tylko ja ubolewam, że sezon truskawkowy kończy się nieodwołalnie. Na pożegnanie tego pysznego owocu zrobiłam koktajl truskawkowy z nutką czekolady. Bardzo zdrowo, bo naturalnie i bez cukru. Najlepiej smakuje rano, na powitanie dnia. Osobom, które lubią na słodko, polecam dodanie 2 łyżek miodu. Składniki: • 1 duży jogurt • 2 szklanki truskawek • 1 czubata
To co kochamJagody goji, o których rozpisałam się przy okazji poprzedniego deseru, są bohaterem dzisiejszego deseru-koktajlu. Bardzo zdrowy, bardzo odżywczy, bardzo smaczny i bardzo łatwy. Jedyny minus to wysoka cena tych superjagód, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na superjedzenie. Ja osobiście nie dodaję miodu ale superrodzina owszem słodzi. Składniki : • 1 duży
To co kochamZauważyliście, że kasza jaglana zawojowała w ostatnim czasie nasze kuchnie? Ja osobiście używam jej bardzo często, jako dodatek do obiadu, do zup, do deserów, koktajli i ciast. Jest to praktycznie uniwersalny składnik, który można łączyć ze wszystkim, na słono, słodko czy kwaśno. O tym, że jest zdrowa wiedzą
To co kochamkomórek w nowotworowe. Jarmuż jest również doskonałym źródłem żelaza, wapnia, fosforu i magnezu. Można go zjadać na surowo, smażyć, gotować, dodawać do zup i koktajli. Składniki: • kilka liści jarmużu • oliwa do skropienia • po szczypcie soli i pieprzu • skórka z połowy cytryny Wykonanie: • Umyte i osuszone liście jarmużu podzielić
To co kochamwiem jak Wy, ale ja i moja rodzina jesteśmy bardzo przejedzeni po tym krótkim świątecznym weekendzie. Dlatego też proponuję energetyczny i oczyszczający koktajl zielony. Trochę zdrowia po kalorycznym jedzeniu nikomu nie zaszkodzi. Składniki: • 1 mały jogurt naturalny • 1 banan • garść jarmużu • 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: • Zmiksować jogurt z bananem
To co kochamjedzenia. Ostatnio kupiłam nawet takie małe i brzydkie licząc, że będą lepsze. Owszem, były słodkie ale nadawały się tylko do zmiksowania. Tak też powstał ten koktajl, orzeźwiający dzięki mięcie i bardzo zimny dzięki mrożonej borówce. Jak dla mnie dość słodki, więc nie dosładzałam, ale można dodać łyżkę miodu lub jak kto woli cukru
To co kochamofertę) Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji - Joanna Furgalińska W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków - Susan Herrmann Loomis Smaki Izraela - Nida Degutiene Zielone koktajle. 365 przepisów Zdaję sobie sprawę, że w poście ba blogu nie da się dogłębnie przeanalizować tematu gwiazdkowych prezentów. Mam jednak nadzieję, że moje podpowiedzi podsuną Wam kolejne pomysły na świąteczne
Kulinaria - potrawy z różnych stron światausuwamy końcówki i rozgniatamy na jednolitą masę. 4. Wszystkie składniki łączymy i zalewamy w szklance kawą. 5. Według preferencji koktajl można dodatkowo podgrzać. 6. GOTOWE! Kulinarne NowInki – PRZEPIS KAWOWY NR 2 Wielkość porcji oraz waga użytych składników w większości przepisów zależą
SMYKWKUCHNIWeź do domu dowolny produkt Fit&Easy i polub za wartość. A zaraz później wykorzystaj go do jakiegoś pysznego dania bo może być bazą sałatek, surówką czy składnikiem koktajlu albo dania głównego . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzakości i krwinki czerwone. Substancje zawarte w jarmużu spełniają znaczącą rolę w leczeniu chorób układu pokarmowego. (źródło: J. Wignall, Na surowo , Mszczonów 2011). Z jarmużu można zrobić zielony sok, koktajl lub przepyszne, chrupiące CHIPSY! Suszenie w temperaturze do 43 stopni powoduje, że warzywo zachowuje wszystkie walory odżywcze. Takie chipsy to pełnowartościowy pokarm za sprawą, wychwalanego już tu jarmużu, i dodatków
Jeść, by żyć w zdrowiuwersji z kaszy. O właściwościach zdrowotnych kaszy jaglanej już kiedyś pisałam i możecie to przeczytać w poście o jaglanym kremie czekoladowym , a o bananach w poście o zielonym koktajlu oczyszczającym . Składniki (2-3 porcje): pół szklanki suchej kaszy jaglanej 1,25 szklanki mleka (roślinne lub krowie) do gotowania + ok. 1 szklanka mleka do blendowania 1 banan pół laski
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńdesign robota. Wygląda świetnie i łatwo komponuje się w kuchennej przestrzeni. Robot jest rewelacyjny i naprawdę godny polecenia! . DANIA Z WYKORZYSTANIEM ROBOTA KREM OWSIANO-BANANOWY - http://tetiisheri.blogspot.com/2016/10/krem-owsiano-bananowy.html ZIELONY KOKTAJL http://tetiisheri.blogspot.com/2016/10/zielony-koktajl.html DYNIOWE GOFRY http://tetiisheri.blogspot.com/2016/11/dyniowe-gofry.html
Tetiisheripietruszka zielona ma wiele witaminy "C" która uodparnia i chroni przed przeziębieniem. Wystarczy zajadać ją regularnie i żadne pastylki, których jestem przeciwniczką nie będą potrzebne. Orzeźwiający koktajl z jarmużu i pietruszki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie