mineralne gdyż po prostu więcej się pocimy i musimy uzupełnić niedobory. Doskonałą "kroplówką" jest woda kokosowa którą warto popijać bo zawiera wszystko co nam trzeba. Dziś w koktajlu z melonem który doskonale zaspokoi nasze pragnienie. Zapraszam na pyszny i zdrowy napój. Melonowy napój izotoniczny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSzprycer arbuzowy to kolejna winorośl z rodziny winno – owocowych chłodzących i poprawiających nastrój napoi. Jeśli smakował Wam szprycer malinowy albo koktajl arbuzowy to będziecie wniebowzięci co najmniej do końca lata. Składniki szprycera arbuzowego kilo arbuza pół butelki białego wina 200 ml schłodzonej wody gazowanej sok z połowy cytryny lód do podania Arbuza pozbawiamy skórki i pestek. Miksujemy
Ugotowane pozamiatanewysmarować rant szklanki, wycisnąć ją i wrzucić do szklanki. Na samym końcu może udekorować naszego drinka dodając wisienkę. Artykuł Old Fashioned Cocktail pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiaplacki ziemniaczane czy z jabłkami. W każdym razie jak dla mnie to idealne danie na śniadanie lub kolacje. Ja robię je wtedy, kiedy zostaje mi trochę maślanki z jakiegoś koktajlu i nie mam zbytnio z nią co zrobić. Dzieci uwielbiają te placuszki, dlatego jeśli macie w rodzinie plackożerców, warto zrobić od razu podwójną porcję, bo ta z przepisu wystarcza
Mieszam w GarnkuLubię banany ale bardziej niż tak zjeść samego wolę z nich stworzyć coś dobrego. Nadają się do sałatek owocowych i ciast a także do koktajli i lodów bo są tak bardzo słodkie, że nie trzeba już dosładzać cukrem. Do lodów banany są wręcz idealne bo nadają im kremowej konsystencji. I własnie dzisiaj zapraszam na takie pyszne kremowe lody bananowe
Monia miesza i gotujesobą. Zawartość shakera przelewamy do wysokiej szklanki, którą wcześniej wypełniamy lodem. Gotowego drinka możemy udekorować plasterkiem pomarańczy. Artykuł Deep Blue Sea Drink pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiabrzoskwiniowy miksujemy z miąższem awokado, umytym i osuszonym szpinakiem oraz bananem. W drugim kubku łączymy ze sobą jogurt naturalny i 2 łyżeczki dżemu truskawkowego. Do szklanek nalewamy naprzemiennie oba koktajle, wierzch dekorujemy łyżeczką pozostałego dżemu, ewentualnie plastrami świeżej brzoskwini
Kuchnia w czekoladziedługa zima, ja co prawda dopiero wróciłam z tropików, ale trzeba czasami zaaplikować sobie coś słonecznego na zapas. Uwielbiam kuchnię indyjską i mango lassi jest jednym z moich ulubionych koktajli, nie byłabym sobą gdybym nie przetestowała wersji z quinoą ;) spróbujcie jak wyszło :D Składniki: pół szklanki ugotowanej białej quinoy pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego 1 szklanka obranego i pokrojonego
Quinoa Raz!font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W klimacie nadchodzących świąt, zrobiłam sobie ostatnio na śniadanie korzenny koktajl na gorąco ;) Wyszło całkiem ciekawie, a w połączeniu z bezglutenowym chrupkim pieczywem, masełkiem i miodkiem zapewniło mi świetny humor na resztę dnia ;) Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej białej quinoy 1 szklanka napoju
Quinoa Raz!fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Z góry uprzedzam, że jest to przepis dla fanów zielonych koktajli. Jeśli ktoś nie przepada za zieleniną, jej wytrawnym i gorzkawym smakiem to raczej nie przypadnie mu do gustu ta propozycja. Mimo wszystko namawiam ;). Domownik, który najchętniej by się żywił tylko makaronem
Quinoa Raz!już zauważyliście co jakiś czas goszczą tu koktajle z quinoą, bardzo je lubię, bo świetnie nadają się na "zabicie głodu" między posiłkami. Dziś wersja nieco egzotyczna ;) z marakują i pięknymi czerwonymi pomarańczami. Składniki: 5-6 łyżek ugotowanej białej quinoy 250 ml świeżo wyciśniętego soku z czerwonych pomarańczy 2 dojrzałe marakuje 1 łyżka miodu Wykonanie: Sok z pomarańczy, miód
Quinoa Raz!banana i daktyle wkładamy do blendera, zalewamy wodą i dokładnie blendujemy ;) Jeśli nie macie jeszcze miękkich daktyli, można użyć suszonych, ale należy je wcześniej namoczyć, najlepiej na noc. Gotowy koktajl przelewamy do szklanki i posypujemy cynamonem
Quinoa Raz!zagotowania 8-10 minut. Taki mus nadaje się do ciast z galaretka( mus plus żelatyna i gotowa galaretka) , naleśników ,placków ziemniaczanych (jak u mnie ,bo dziecko lubi ),lub do koktajli :)) Wiśnie posiadają liczne właściwości lecznicze: obniżają poziom cholesterolu; oczyszczają organizm z toksyn i szkodliwych produktów przemiany materii; regulują trawienie; pobudzają wydzielanie soków żołądkowych; poprawiają apetyt; zapobiegają anemii; działają antybakteryjnie
w mojej kuchniowoce (jagody, wiśnie, maliny) By ciasto się udało mleczko kokosowe musi postać w lodówce co najmniej dobę. Wykładamy do garnka jego stałą część (wodę wylewamy, ewentualnie zużywamy np do koktajlu) dodajemy pokruszoną czekoladę i podgrzewamy całość mieszając aż czekolada się rozpuści. Ważne, by masy nie zagotować, wtedy może nam się nie zgęstnieć. Gdy czekoladowy sos trochę ostygnie wykładamy
Cynamonowe szczęściechrupiące się robią. A i jeszcze jedno bajgle są dostarczane codziennie od Piekarni Rafapol . A do wyboru są też śniadania w zestawach np. Hejnalisty, Sobieskiego, Lajkonika, są też koktajle takie jak Zielony Balonik czy Bananowy Song. Jeśli więc drogi czytelniku zastanawiasz się gdzie iść na śniadanie, już dłużej nie musisz idź do Sukiennic usiądź przy stoliku zamów bajgla
Kuchnia na wzgórzu