pyszny i prosty koktajl przygotujecie ze składników dostępnych przez cały rok. Mi bardzo odpowiada połączenie słodkiego banana, cierpkiego grejpfruta i lekko kwaśnej maślanki. Sprawdźcie czy podoba się również
Milion SmakówLato to najlepszy czas na deserowe szaleństwo. Bogactwo kolorowych i soczystych owoców sprawia, że często przygotowujemy słodkie pyszności w kolorach tęczy. Spontaniczne desery smakują zawsze najlepiej. Poza koktajlami owocowymi i warzywnymi, lemoniadami czy sorbetami, w upalne dni można w kilka chwil przygotować w domu pyszny deser, bez pieczenia, za to z owocami, lodami i chrupiącymi dodatkami. To świetna propozycja
Moja smaczna kuchniapojemnik także posiada w zestawie pokrywkę, którą można przykryć zawartość i wstawić na przykład do lodówki. Wczoraj pozytywnie spisała się końcówka miksująca, efekty możecie podejrzeć w poście na Koktajl jagodowy z jarmużem . W najbliższym czasie sprawdzę jeszcze trzepaczkę, która również należy do zestawu tego blendera ręcznego. Składniki: 250 g sera białego (1 kostka u mnie tym razem chudy ser biały
Blondynka Gotujepiankami i podaję. Smacznego! Do przygotowania tego chłodnika użyłam blendera który od dziś 25.06. pojawia się w ofercie Lidl Polska jeśli szukacie dobrego sprzętu do chłodników, koktajli w przystępnej cenie to polecam Wam właśnie ten. W trzech wariantach kolorystycznych więc kazda Pani domu znajdzie coś dla siebie
Wanilia i Kardamonmacie jeszcze takiego urządzenia jakim jest blender, własnie od dzisiaj ( 25 czerwiec) w sieci sklepów Lidl można nabyć świetny blender z akcesoriami. Moc 600W świetnie sobie radzi z koktajlami i zupami typu krem czy chłodnikami owocowa warzywnymi. Dostępne kolory przypadną do gustu każdemu! Nie wiem jak Wy, ale ja lubię jak w kuchni jest kolorowo
Z Majeczką w kuchnibardzo mi się spodobał, zwłaszcza jego letni, żywy kolor, jeden z moich ulubionych! Już od jutra możesz kupić ten blender z akcesoriami w Lidl w bardzo atrakcyjnej cenie, zapraszam! Koktajl truskawkowo - miętowy z czekoladą Składniki: 500 ml maślanki 250 g truskawek 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady, zawartość kakao min. 70% 1/3 szklanki listków świeżej mięty cukier lub miód do smaku Przygotowanie
Moja smaczna kuchniajogurtu nie zjeść całego, tylko odłożyć sobie kilka łyżek, do przygotowania kolejnej porcji jogurtu. Nasz jogurt wychodzi bardzo gęsty. A jak smakuje! Idealny będzie do wszelkich rodzajów deserów czy koktajli. Jeśli akurat przechodzisz kurację antybiotykową, taki jogurt, doskonale pomoże odbudować florę bakteryjną jelit. Im dłużej i wolniej będziecie podgrzewać mleko na jogurt, tym będzie on gęstszy i bardziej kremowy. Jogurt
Mieszam w GarnkuOstatnio znalazłam przepis na blogu na ten koktajl i szczerze mówiąc jestem zaskoczona, ponieważ bardzo mi smakował i moim dzieciom również. Bardzo polecam, a ja zapewne zrobię go jeszcze nie raz. Składniki: szklanka truskawek 1/2 szklanki zimnego jogurtu naturalnego 2-3 listki świeżej bazylii łyżeczka soku z limonki (ja dodałam z sok z cytryny) Wszystkie składniki dobrze zmiksować
talerz przyjemnościDziś prosty, błyskawiczny, zdrowy i przede wszystkim pyszny koktajl. Taki pamiętam z dzieciństwa... Taki robiła moja mama... składniki: 0,5 kg truskawek 400 ml jogurtu naturalnego, kefiru lub maślanki ok. 1 łyżki cukru kilka listków świeżej mięty Truskawki umyć, odszypułkować, dodać cukier, listki mięty i jogurt, kefir lub maślankę. Zmiksować. Spróbować i ew dodać nieco więcej cukru. Przechowywać w lodówce
6nieboZdarzają się Wam takie sytuacje: coś bym zjadła/zjadł, ale nie wiem co? Ja w takich przypadkach przeglądam lodówkę w poszukiwaniu składników idealnych na koktajl. Czasami wykombinuję, jakiś warzywny, wściekle zielony napój nafaszerowany witaminami... Source
Szybko Tanio SmacznieTruskawki królują u nas pod każdą postacią w sałatkach, koktajlach, pierogach no i oczywiście w ciastach :) A drożdżówka z truskawkami no to musowo raz w tygodniu. Jest puszysta i mega maślana. Numer jeden tej wiosny. Składniki: 500 g mąki pszennej 40 g drożdży 50 g cukru 1 duże jajko 250 ml ciepłego mleka ale nie gorącego
Delicious Titbitslodu . Rozlałam mleczko i wsadziłam do zamrażarki. Dość długi zamarzało, także nie ma opcji aby było gotowe w przeciągu kilku godzin. Po kilku dniach, już zamarznięte użyłam do przygotowania koktajlu. Sprawdziło się świetnie ! Nadal smakowało tak samo, a poza tym schłodziło nieco moje zielone smoothie :) Takie mrożone, kokosowe kostki można wykorzystać do wielu przepisów , a jeżeli potrzebujesz mleczka w postaci
Zdrowie na języku :Pmną odkąd pojawił się truskawkowy sezon. Ostatnio jednak mniej czasu spędzam w kuchni, więc zamiast ciastem zajadałam się po prostu truskawkami z mleczkiem kokosowym na zmianę z truskawkowymi koktajlami. W końcu jednak się doczekałam. Powstało ciasto. Nie dość że bardzo zdrowe, bardzo proste i bardzo smaczne, to i przyzwoicie wygląda :) A do tego wszystkie składniki są łatwo dostępne i stosunkowo
Smakuje zdrowozamrozić. Obierzcie je ze skórki, włóżcie do pojemnika i przechowujcie maksymalnie 3 miesiące. Przed użyciem rozmrażajcie je przez kilka godzin w temperaturze pokojowej. Mrożone banany są świetnym składnikiem smoothies, koktajlów czy lodów bezglutenowych. :) Ciasto piekę w formie silikonowej Sockerkaka z Ikei. Ciasto: 4 banany 2 jajka 1 i 3/4 szklanki mąki pół szklanki cukru (mniej jeśli banany są bardzo słodkie
Cooking MonsterWytrawne roladki z ciasta francuskiego Pasta jajeczna z awokado Owsianka z prażonymi jabłkami Zakup malaksera, gdyż mój blender odmówił już niestety współpracy, a w głowie tyle pomysłów na pyszne koktajle, zupy kremy itp. :) Konferencja Łódź bloguje, która odbędzie się 18 czerwca, wezmę w niej udział po raz pierwszy i mam nadzieję nie ostatni raz Łódzki dzień sushi - 18 czerwca
Cooking Monster