Dżem i konfitura z pomarańczy na różne sposoby

Dżem i konfitura z pomarańczy na różne sposoby

Dżem i konfitura z pomarańczy na różne sposoby

Kilka lat temu miałam okazję spędzić parę miesięcy na Cyprze, czyli greckiej wyspie, gdzie rosną kaktusy, palmy i przepyszne cytrusy. Dziennie na śniadanie zajadałam się pysznym dżemem z pomarańczy z cieniutkimi paseczkami skórki pomarańczowej. Po prostu niebo w gębie! A dodam jeszcze, że w tamtych czasach nie byłam zwolenniczką dżemów, bo większości były dla mnie zbyt słodkie. Po powrocie do kraju, brakowało mi tamtego smaku i zaczęłam produkcję własnego dżemiku pomarańczowego. Ze względu na cenę pomarańcz, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowy Raj

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Smakowy Raj OlinkaSmakowy Raj Olinka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomarańcze, dynia, konfitura, śniadanie, mielone, śniadania, naleśniki, mięso, pieczywo, naleśnik, marchewkowe, tiramisu, tort, koktajle, torty, wuzetka, ciasto, przetwory, ciasto marchewkowe, ciasto na naleśniki, mięso mielone, ciasto z pomarańczą, tanie ciasto, pyszne ciasto

Inne przepisy z Smakowy Raj

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.