Pogrążyliście się już w truskawkowym szale? My tak – codziennie truskawki na surowo i w koktajlach,a jak nam się trochę przejedzą takie na surowo zacznie się etap przerabiania i eksperymentowania. Na razie jest jak najbardziej prosto, żeby nasycić się smakiem czystej truskawki. Potem zacznie si etap ciast, truskawek pieczonych czy dodawanych do różnych dań. Korzystajcie z sezonu na truskawki
Cooking for Emilyjuż koniec! Zapasy zeszłorocznych, zamrożonych owoców skończyły się! Pozostały jedynie żółtciutkie mirabelki. Ostatnie mrożone jeżyny wykorzystałam rozsądnie. Zrobiłam koktajl jeżynowy i ten mrożony jogurt, w sam raz na kolację w duszny dzień. Nic trudnego, a buzia sama sie uśmiecha! Jogurt zmiksowałam z jeżynami, zamroziłam na kilka minut i gotowe. Żeby ładnie wyglądał podałam go w słoiczku z jogurtem naturalnym
Moja smaczna kuchniajuż koniec! Zapasy zeszłorocznych, zamrożonych owoców skończyły się! Pozostały jedynie żółtciutkie mirabelki. Ostatnie mrożone jeżyny wykorzystałam rozsądnie. Zrobiłam koktajl jeżynowy i ten mrożony jogurt, w sam raz na kolację w duszny dzień. Nic trudnego, a buzia sama sie uśmiecha! Jogurt zmiksowałam z jeżynami, zamroziłam na kilka minut i gotowe. Żeby ładnie wyglądał podałam go w słoiczku z jogurtem naturalnym
Moja smaczna kuchniaSezon truskawkowy w pełni. Wprost nie można przejść obojętnie obok pysznych, czerwonych owoców. Idealne do koktajli, do naleśników, śniadań i… oczywiście słodkich wypieków. Dziś zapraszam Was na pyszne ciasto z truskawkami i budyniem (kruche) . Ciasto jest proste w przygotowaniu, idealne do popołudniowej kawy lub herbaty, a nawet na przyjęcie. Kusi nie tylko smakiem, ale też wyglądem. Osobiście uwielbiam połączenie
Słodkie okruszkiWITAJCIE ! Były koktajle teraz pora na coś wytrawnego. Szybka i dziecinnie prosta pasta z pieczonej papryki i cieciorki poleca się nie tylko na kanapki :D Równie pyszna ze świeżymi lub pieczonymi warzywami czy też ulubionym waflem :) Warto zrobić więcej bo bardzo szybko znika ! PRZYGOTOWANIE: Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na połówki . Pieczemy w piekarniku
Marcepanowa kuchniaobecnych czasach mamy dostęp do pełnej gamy owoców z całego świata. Dzięki postępowi techniki i nauki mamy możliwość odkrywania nowych smaków. Tworzymy kolorowe i zaskakująco smaczne pomysły na dania, koktajle i desery. Ale czy potrafimy korzystać z tego co mamy na co dzień? Byłbym nieszczery, gdybym Wam teraz powiedział, że nie znam smaku smoczego owcu czy pomelo. Oczywiście
kulinarnyJaObecnie tempo życia bywa zawrotne. Brak czasu na odpoczynek i prawidłowe odżywianie to w konsekwencji niedobór minerałów i witamin, a co za tym idzie ogólne pogorszenie
Fitsweet.mekaszy jaglanej można zrobić praktycznie wszystko: kotlety , pasztety , koktajle , najwymyślniejsze desery , farsze lub też można, tak jak dzisiaj, w najprostszej postaci zajadać z miseczki na śniadanie. W ostatniej wersji najlepiej smakuje podana z mnóstwem świeżych, sezonowych owoców i śmietanką kokosową, dzięki której staje się kremowa i delikatna z łagodnym kokosowym posmakiem. A wiadomo, że receptą na udany dzień jest zdrowe
Fitsweet.megrecki 400 g 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżka miodu 1 łyżeczka kakao Jogurt grecki przekładamy do miksera. Ja użyłam miksera z dzbankiem do robienia koktajli, dodajemy rozpuszczoną mleczną czekoladę, miód i kakao. Miksujemy około 3 minut. Dodajemy startą na tarce gorzką czekoladę, miksujemy 30 sekund. Przekładamy do naczynia umieszczamy w zamrażalniku na 4 godziny. Artykuł
MojaQchnia.plblendujemy w malakserze lub ubijamy tłuczkiem ,ja ścieram je do miseczki na tarce o dużych oczkach ,wsypuję do słoiczka i zakręcam.Tak zmieloną lub startą pestkę dodajemy do wszystkiego , koktajli , deserów ,zup, jogurtów, czy posypywać kanapki.Polecam
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkichodzą na wszystkie strony. Zazwyczaj sprzęty tanie i marketowe niestety tak mają. Jeśli używacie blendera raz do roku, to nie ma to większego znaczenia, ale jeśli lubisz robić koktajle, zupy krem, pasztety i pasty, to może Was spotkać niemiła niespodzianka, która mi się przytrafiła… z mojego poprzedniego blendera marki Zelmer odpadło ostrze wprost do pasztetu. Nie odkręciło się, tylko
Blendmanobieram z szypułek. Wszystkie składniki dokładnie miksuję za pomocą blendera. W razie potrzeby dodaję więcej cukru - zależy od tego, jak słodkie lubicie. Wkładam do lodówki na godzinę, aby koktajl się schłodził
JejKuchniainnego. Zielony jest twardy, ciężko się obiera, ma dużo skrobi i nadaje się na zupy, gulasze, żółty, kremowy idealny do placków, racuchów a potem czarny - skórka - nadaje się do koktajli, deserów, jest mega słodki. Ja dziś wykorzystam plantan w II fazie dojrzewania czyli z żółtą skórką. Coraz częściej plantany można zakupić w marketach np. Makro. Placki są puchate i przepyszne
Moje Małe Czarowaniekuchni dosłownie zagryzając ją do mięsa czy ryby. Też mi się to udzieliło i dzisiaj jestem z miętą za pan brat! Dodaję ją do dressingów i sałatek, miksuję w koktajlach. Kalafior i mięta to super kombi. W ogóle zauważyłam, że warzywa jak kalafior, zielony groszek czy szparagi , które są raczej delikatne w smaku można nieco podkreślić za pomocą ziół. Mięta
codojedzeniaPyszny koktajl idealny zamiennik śniadania. Polecam każdemu. Pyszny ,lekki i smaczny. Smacznego i na zdrowie :) SKŁADNIKI: 150 ml mleczka kokosowego 1 banan 1 łyżka miodu 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych PRZYGOTOWANIE: Banana obieram. Do kubka blendera dodaję wszytskie składniki. Blenduję . Piję od razu
Gotowanie Patki