koktajle - 10322 przepisów (strona:374/689)

Kumkwat, czyli złota pomarańcza. Jak jeść? 170

Skórka tych owoców jest jadalna, można je więc spożywać w całości. Pamiętajcie jednak aby wcześniej je dokładnie umyć. Kumkwat można z powodzeniem używać jako dodatku do deserów, sałatek czy koktajli. Nadają się również na dżem, bądź marmoladę. Jeżeli uda nam się kiedyś kupić je w większej ilości, to na pewno to sprawdzimy:) Kupując kumkwat zwróćcie uwagę na to aby skórka

Jakugotujesz.pl
Słodko-słony sernik na zimno z borówką amerykańską 144

borówkowe bez jajek Lody rabarbarowe z borówką amerykańską Jogurtowe lody z borówką amerykańską Lody z borówką amerykańską Domowe lody borówkowe Dżemowy deser z nasionkami chia Dżem z borówki amerykańskiej Koktajl z borówki amerykańskiej Słodko-słony sernik na zimno z borówką amerykańską Czas przygotowania: 60 minut + czas chłodzenia Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Składniki: 250 g mascrapone

Kulinarne przygody Gatity
Sorbet Bellini z ekspandowaną quinoą i miętą 148

Kuchnia :) TU znajdziecie przepis na niego. Co prawda doczytałam, że tradycyjnie dodaje się jeszcze kilka malin, aby drink zyskał różowy odcień, ale mi chodziło o taki efekt kolorystyczny jak koktajl u Szymona. Wyglądał tak zachęcająco, że od razu pomyślałam, iż lody o takim smaku będą maksymalnym orzeźwieniem w upały i nie myliłam się ;) Sorbet podałam z ekspandowaną quinoą i świeżymi

Quinoa Raz!
Wady i zalety diet oczyszczających 304

zimą. Jak sama nazwa wskazuje, składa się głównie z warzyw i soków warzywnych. Zazwyczaj jest to rozcieńczony wodą świeżo wyciśnięty sok z marchewki, buraka, selera, zielonej pietruszki, a także koktajl warzywny z ogórka, selera naciowego, zielonej pietruszki, pomidorów, sok z kwaszonej kapusty. Warzywa, które powinny być składnikiem diety oczyszczającej, to marchew, seler, buraki, brokuły, por, pietruszka, ogórek, kabaczki, papryka, pomidory

Słodkie okruszki
Zapiekanka makaronowo migdałowa 108

dwoma szklankami wody mineralnej, odstawiam na noc. Na drugi dzień miksuję blenderem dolewam kolejną szklankę wody. Przelewam na sitko wyłozone gazą i odsączam mleko kokosowe. Mleko wykorzystuję do koktajli. Pozostały miąż po zmiksowaniu migdałów nie wyrzucam tylko wykorzystuję do zapiekanki. Nie odciskam mocno bo zależy mi żeby masa nie była sucha. Dodaję do niej budyń , cukier dwie łyżki i mieszam

wesoła kuchnia
Ryż z truskawkami 163

wyobrażam sobie truskawkowego sezonu bez koktajlu z truskawek, ciasta z truskawkami czy makaronu lub ryżu z truskawkami! Są to dla mnie pozycje obowiązkowe w sezonie letnim. Składniki: 2 saszetki ryżu, 600 g truskawek, łyżka cukru, śmietana 18%, cynamon - szczypta. Przygotowanie: Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Truskawki myjemy, oddzielamy od szypułek. Kroimy na mniejsze kawałki. Zasypujemy cukrem, Odstawiamy na kilka

Lena Gotuje
Dietetyczny kurczak z cukinią i brokułami 2180

przepisy na: Mega szybkie i dietetyczne muffinki śniadaniowe Dietetyczny obiad, czyli pieczona pierś kurczaka z warzywami Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym Cukinia faszerowana ryżem i kaszą jaglaną – fit! Koktajl z jarmużu, banana i jabłka – odchudzający i mega zdrowy! The post Dietetyczny kurczak z cukinią i brokułami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Smoothie ze szpinakiem i nektarynkami 187

Brakuje Wam pomysłów na lekki podwieczorek lub drugie śniadanie? Oto pomysł na smoothie ze szpinakiem i nektarynkami! W letnich koktajlach uwielbiam to, że mogę wyjść na pobliski targ, wybrać kilka świeżych składników i po prostu je połączyć. Smak lata i zdrowie w jednym. PS. To nie jest reklama, akurat tego sprzętu używam w domu od dawna, więc ani nie linkuje

Pasja Smaku
Śniadanie w gdyńskiej Głównej Osobowej 112

barem. Pomysł na to miejsce zrodził się wśród grupy przyjaciół, którzy postanowili połączyć siły w tworzeniu nowych smaków i kulinarnych doznań. Chcemy gromadzić Was wokół niebanalnych dań i dopracowanych koktajli. Bez zadęcia, bez spin, w 100% z trójmiejskiej zajawki." przeczytamy na stronie lokalu. Restauracja jest  urządzona w minimalistycznym loftowym stylu z ciekawymi nawiązującymi oczywiście do kolei i pociągów detalami

Kulinarne przygody Gatity
Przykładowy jadłospis odchudzający 1500 kcal #2 133

przykład jadłospisu, natomiast indywidualny plan żywieniowy układam po konsultacjach (patrz zakładka KONTAKT ) ŚNIADANIE Kalorie:479.2 kcal/ Białko:12.9  g/ Tłuszcze:25.6 g / Węglowodany:47.6 g / Błonnik:5.9 g KOKTAJL KOKOSOWO – BANANOWY Płatki owsiane – 20 g (2 x Łyżka) Masło orzechowe – 30 g (2 x Łyżeczka) Szpinak (świeży) – 25 g (1 x Garść) Cynamon

Powiedz dietom nie
Koktajl banan, kiwi, winogron 137

Pogoda za oknem bardzo gorąca, więc dziś kolejny pomysł na koktajl. Tym razem owocowe trio czyli banan, kiwi i winogron. Jeśli nie lubicie pestek winogron możecie je usunąć. Ale ja tego nie robiłam, miksowałam wszystko razem. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Letnie owocowe śniadanie 125

borówkowe bez jajek Lody rabarbarowe z borówką amerykańską Jogurtowe lody z borówką amerykańską Lody z borówką amerykańską Domowe lody borówkowe Dżemowy deser z nasionkami chia Dżem z borówki amerykańskiej Koktajl z borówki amerykańskiej ------------------------------------------------------------- Letnie owocowe  śniadanie Czas przygotowania: 10 minut + czas oczekiwania Proporcje dla jednej osoby Składniki: 200 g naturalnego jogurtu 2 łyżki płatków jeczmięnnych 1/2 szklanki pokrojonego

Kulinarne przygody Gatity
Pesto z rukoli ze słonecznikiem 129

akurat użyłam ręcznego, ale można też całość umieścić w naczyniu blendera kielichowego (o ile radzi sobie z takimi rzeczami, mój niestety nie i nadaje się jedynie do płynnych koktajli). Tak naprawdę możemy wszystko nawet utrzeć w moździerzu, ale jeśli nie masz porządnego to weź blender. Gotowe pesto możemy zużyć dowolnie, ja najbardziej lubię z makaronem (tagliatelle lub spaghetti). Pesto

Kolorowy Przepisownik
Sernik na zimno z czerwoną porzeczką 133

USDA National Nutrient Database for Standard Reference Czerwona porzeczka w kuchni Oczywiście najzdrowsze są surowe, ale nie każdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć

Kulinarne przygody Gatity
ARBUZ – LETNIE ORZEŹWIENIE 139

Jest słodki, orzeźwiający, smaczny, ale mocno wodnisty. Co może dać nam owoc składający się niemal wyłącznie z wody? Okazuje się, że całkiem sporo. Artykuł ARBUZ –

COOKMAGAZINE

Proponowane wyszukiwania