zawsze uwielbiam wszelkie koktajle mleczne, ale najbardziej przygotowane przeze mnie samodzielnie. W moim domu sprawdzają się one niezależnie od pory roku..., choć latem w szczególności! Bardziej wymyślny shake jest tu - klik , ale ten pomimo prostoty jest równie pyszny i godny polecenia. Koniecznie spróbujcie! (1 porcja) 1 banan (duży; najlepiej dojrzały) 200 ml mleka (zimnego) 3 gałki lodów waniliowych
Di gotujenaszych stołach króluje lekkie menu, bogate w sezonowe warzywa i owoce. Ochota na dania mięsne i mączne idzie w zapomnienie. Przygotowujemy najróżniejsze sałatki, warzywa, na parze, orzeźwiające koktajle i owocowe smoothie. Często w moim rodzinnym domu takim sztandarowym daniem wakacyjnym były sadzone jajka, podawane z mizerią z ogórków oraz młodymi ziemniakami okraszonymi pachnącym koperkiem. A do tego szklanka kefiru
kulinarnyJapucharków nałożyć po 2-3 gałki lodów, zalać musem truskawkowym, udekorować bitą śmietaną i posypką. Lekko rozmrożone lody można zamieszać słomką ze zmiksowanymi truskawkami i otrzymamy orzeźwiający koktajl
Smakołyki Asipozostałe z produkcji soku)* 1 litr maślanki naturalnej Truskawki blendujemy na gładką masę, dodajemy maślankę i dokładnie mieszamy. Przelewamy do szklaneczek i gotowe. *Można użyć także świeżych truskawek, wtedy koktajl dosładzamy 2 łyżeczkami miodu. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiprzygotować, wasi bliscy i znajomi zapamiętają go, będą go wspominać. Podany w kokilkach na ciepło, czy zimno robi wrażenie i przede wszystkim smakuje. Do dzieła! Polecam wam też mój koktajl z truskawek słodzony liczi . Film Składniki – Truskawki w kokilkach z kruszonką kilogram truskawek 200 g cukru brązowego cztery łyżeczki bułki tartej Kruszonka: 200 g mąki pszennej 100 g cukru
Kuchennyviral.plSezon truskawkowy w pełni, więc ten smaczny owoc pojawia się na naszych stołach w wielu odsłonach. Do tej pory truskawka gościła u mnie w galaretkach, sałatce owocowej, koktajlach, ale wczoraj przygotowałam sałatkę do grillowanych mięs- w towarzystwie sałaty lodowej- była pyszna. SKŁADNIKI: 30 dag. truskawek 3-4 średnie ogórki zielone 2 kulki mozzarelli 1/2 sałaty lodowej
Kuchnia BeatyOwoce obierz, pokrój w kostkę. Wrzuć do misy miksera, zalej wodą- taką zimną :) Miksuj przez chwilkę na najwyższych obrotach. Ciesz się smakiem i samych korzyści płynących z picia zdrowego koktajlu
ClauditteMissCookingSeson truskawkowy w pełni. Korzystacie?? U nas truskawki najczęściej w koktajlach lub na surowo ale etap pierwszego nasycenia truskawkami już za mną, więc zaczynam przerabiać je np. w wypiekach. W zeszły weekend zrobiłam owsiane ciasteczka z truskawkami i bananem. To właściwie ciasteczkowa wersja tego ciasta owsianego z bananem i dżemem truskawkowym różnica tylko taka, że to ciasto powstało w zimie
Cooking for EmilySłoneczko nas rozpieszcza ,jest upał i żyć się nie daje.Wszędzie duchota ,parno i jak dla mnie nie komfortowo.Dlatego raczę się w takie upały kruszonem herbacianym
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizapomniałam, ale kilka osób pamiętało;)). Truskawkowy sezon trwa bardzo krótko, dlatego co rok staramy się wykorzystać go jak najlepiej, czego efektem jest nie tylko wyjadanie samych owoców, ale codzienne koktajle, desery, pyszne wypieki oraz przetwory Nie wszystko, co przygotowuję ląduje na blogu - głównym tego powodem jest czas, a właściwie jego brak - na zrobienie zdjęć do przepisu. Często jest
Kolorowy PrzepisownikKoktajle owocowe są nieocenione. Można sobie komponować na różne sposoby i za każdym razem wychodzą przepyszne. No i "oszukują" głód. Do zrobienia dzisiejszego potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieGęsty koktajl o kremowej konsystencji i takiej samej barwie jest słodki i przyjemny w smaku. Takie smoothie bowl z nasionami słonecznika, sezamu i chia, to istna bomba witaminowa i zastrzyk energii na cały dzień
Przepisy KulinarneProsty i szybki koktajl z truskawek i malin oraz maślanki. Czyli klasyka polskiej kuchni. Do niego dodamy odrobinę mięty i zadbamy o to, żeby maślanka była prosto z lodówki. W sam raz na gorący letni dzień
Milion Smakówdodatku dwutlenku siarki, a najlepiej wybierz się do sklepu ekologicznego po te ekologiczne – najlepszej jakości. Poniżej przedstawiam moje dwa ulubione przepisy – jeden na rzadsze mleko, idealne do owsianek, koktajli, drugie natomiast gęste i tłuste, podobne do tego z puszki, które idealnie nada się do sosów, zup czy zapiekanek. Rzadsze mleko kokosowe: 200g wiórek kokosowych 1 litr wody źródlanej
Roślinna - blog wegańskiSzybkie, pyszne i mega owocowe! :) W zdrowszej wersji pomijamy lody, a owoce dodajemy mrożone. Całość można dosłodzić miodem lub ksylitolem. Pychota! SKŁADNIKI (1-2 porcje) 200
DefinicjaSmaku