Podczas upałów schładzam się owocowymi koktajlami, lody średnio mnie kręcą z wyjątkiem dwóch smaków. Jeden z nich to właśnie miętowe lody z czekoladą, ale uwaga że świeżej mięty! Ich rześkość jest nie do opisania, dla podkręcenia ich orzeźwiającego smaku podkręciłam ich kolor szpinakiem. Jestem szczęściarą i świeży szpinak oraz pole mięty mam w swoim ogrodzie, jeżeli pominiecie szpinak
greenscarfprzepisy na Dzień Dziecka , dla tych małych i dużych dzieci ;) Gofry z cukrem pudrem Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Koktajl truskawkowo - brzoskwiniowy Domowy kisiel truskawkowy Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone Naleśniki Tiramisu kokosowe Truskawkowe crumble Truskawkowa kasza manna
Moja smaczna kuchniaWoda imbirowa, świetna na upały..Co ważne nie tylko ochładza, ale też chroni nas przed udarem bo rozrzedza krew ,która w czasie opalania lub dużych
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiAnanasa obrać i pokroić w dużą kostkę, a następnie zalać jogurtem naturalnym i zblendować. Jeśli ananas jest wystarczająco dojrzały to nie trzeba dodawać nic co miałoby na celu dosłodzenie koktajlu. Wychodzi idealny
Karola gotujeodstawić na 10 do 15 minut przed podaniem. Owoce puszczą sok i całość będzie smakować naprawde owocowo i orzeźwiająco. Lubisz truskawki? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Koktajl truskawkowo-szpinakowy. The post Smakowa woda truskawkowa appeared first on MeCooks
mecooksmało znana. Jeszcze. Skarbnica antyoksydantów. Jagoda kamczacka może chronić przed promieniami UV. Naturalny filtr na tak wspaniały, słoneczny dzień jak dziś. Mam je pierwszy raz. Przygotowałam na jej bazie koktajl. jogurt naturalny 400 ml pół szklanki jagód kamczackich Składniki miksujemy
AZgotuj!orzechy, wysuszyć je, drobno zmielić, lub utrzeć w moździerzu, zalać wodą, dodać cukier tak by rozpuścił się w przygotowanym płynie. Całość przecedzić na drobnym metalowym sitku wyłożonym płótnem. Otrzymany koktajl dobrze schłodzić, a w zależności od stopnia schłodzenia, możemy dodać pokruszony lód. W czasie naszej wycieczki do najpopularniejszej i uznanej przez wielu za najlepszą kawiarnię podającej orxatę, czyli horchaternię „Daniel
Gotuj po hiszpańskutakże w farmaceutycznym - są składnikiem suplementów diety oraz kosmetycznym - w produkcji kremów do cery naczyniowej oraz w peelingach enzymatycznych, w balsamach antycellulitowych Pr zepisy z ananasem 1) ZIELONY KOKTAJL ODCHUDZAJĄCY 2) SAŁATKA HAWAJSKA 3) ZAPIEKANKA HAWAJSKA Z CHLEBA TOSTOWEGO
Kuchnia MagdaLenyomlet z truskawkami . W sezonie bardzo często gości na moim stole. W końcu trzeba korzystać póki te piękne, małe czerwone owoce są dostępne. Na drugie śniadanie planuję truskawkowy koktajl A wracając do omleta… Przygotujecie go bardzo szybko. Możecie go podać z dowolnymi dodatkami. U mnie dziś z trzcinowym cukrem pudrem. Spróbujcie Miłego dnia Szukając dobrych produktów polecam zajrzeć
Słodkie okruszkisercowo – naczyniowego ponieważ wpływają na obniżanie tzw. „złego chilesterolu”. Jak możecie wykorzystać nasiona chia w kuchni?? Poniżej kilka propozycji: Granola z jogurtem i nasionami chia Koktajl z brokuła i banana Pudding chia z musem truskawkowym* Artykuł Nasiona chia pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFECzekamy na nie cały rok. Truskawki! W tym roku wykorzystałam je już do przygotowania ryżu z polewą truskawkową, koktajlu i kompotu. Tym razem propozycja nie do odrzucenia – tartaletki z kajmakiem i truskawkami. Przepyszne połączenie! Nadzienie kruchych tartaletek to połączenie serka mascarpone, śmietanki i masy krówkowej. Po zmieszaniu jedynie potrzebną w tym celu łyżką powstaje aksamitna, przepyszna masa toffi. Składniki
Raj dla Podniebieniasłoneczny dzień, słoneczny koktajl :) Składniki: - 1 duże mango - 1 szklanka jogurtu naturalnego - 1/2 szklanki wody mineralnej - 1 łyżka miodu Przygotowanie: Mango obieramy ze skórki i usuwamy pestkę. Wrzucamy je do blendera wraz z pozostałymi składniki i całość blendujemy na gładki
Zainspirowana w kuchnimoże czasami jakąś kanapeczkę się zje albo jajeczko dla odmiany. Jak pisałam poprzednio nie omieszkam zanudzać teraz truskawkami. Krótki to sezon i trzeba korzystać dopóki trwa. Wcześniej był ulubiony koktajl a dziś perełka wśród truskawkowych cudów, czyli pierogi :D Powiem Wam, że siedzę opchana jak bąk po dzisiejszym obiedzie i o kolacji nawet nie pomyślę :P Słońce dopisuje i truskawki
Pieprzyć z FantazjąSKŁADNIKI DLA 1 OSOBY: 20-30 dag truskawek 4 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego cukier do smaku WYKONANIE: Z truskawek usuwamy szypułki, myjemy i wrzucamy do dzbanka na koktajle. Dodajemy jogurt i miksujemy. Próbujemy, jeśli jest taka potrzeba słodzimy. Przelewamy do wysokiej szklanki, dekorujemy miętą i truskawkami. Smacznego
Pani na deserjakiś czas aktywuję grzybka tybetańskiego . O jego zdrowotnych właściwościach już pisałam , a w internecie też można przeczytać wiele. Sam kefir daje wiele możliwości podania. Koktajl, z dodatkiem ulubionych owoców, to najszybsza forma (oprócz samego kefiru). Kolejnym sposobem na jego wykorzystanie są placki z jabłkami na kefirze z grzybka tybetańskiego. Składniki: - 3 szklanki kefiru z grzybka tybetańskiego * - 2 jajka
mojewypiekiinietylko