Orzeźwiające, dostarczające witamin i mikroelementów. Bezapelacyjnie – zdrowe. Każdy może dopasować i wyeksponować swoje ulubione smaki. Koktajl bananowo kokosowy z mango. Składniki: - 2 dojrzałe banany- 1 dojrzałe mango- 400 ml mleka kokosowego- sok z limonki- 1 łyżka syropu klonowego- wiórki kokosowe (do ozdoby) Umyte mango obieramy ze skórki (najwygodniej używając obieraczki do ziemniaków). Wszystkie składniki – mleko(...)kokosowe, sok z limonki, obrane, pokrojone banany i mango oraz łyżkę syropu klonowego miksujemy blenderem na gładką masę. Przelewamy do szklanek. Ozdabiamy kawałkami owoców i wiórkami kokosowymi. Można dodać listek mięty. Z podanych proporcji otrzymałam 1 litr aromatycznego napoju. Koktajle, to obszerny temat. Dostarczają nam wielu cennych składników. Warto pamiętać o nich przygotowując domowe posiłki. Wzbogacą naszą dietę o nowe
mojewypiekiinietylkoadres: Pokrzywa i jej działanie zdrowotne Będziemy potrzebować: 100 g świeżej pokrzywy 2 banany 1 duże jabłko mały pęczek natki pietruszki sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy 1 szklanka wody niegazowanej dodatkowo: sezam lub siemię lniane Link do filmu z przygotowania: Koktajl z pokrzywy Przygotowanie: Pokrzywę dokładnie płuczę na durszlaku pod bieżącą wodą i przelewam wrzątkiem, następnie pokrzywę odstawiam(...)daję do pojemnika. Umytą i osączoną natkę pietruszki kroję na mniejsze kawałki i dodaję do pokrzywy. Do pojemnika z zieleniną dodaję wodę i całość rozdrabniam blenderem. Następnie do koktajlu dodaję banany. Z pomarańczy wyciskam sok i dodaję razem z miąższem do koktajlu. Z jabłka wykrawam gniazdo nasienne i razem ze skórką kroję na mniejsze kawałki i dodaję do koktajlu. Teraz
Uwaga Babcia Gotujepory tylko w wersji wytrawnej. Dzisiaj zapraszam Was na przepyszny i zdrowy koktajl właśnie z ugotowaną, czerwoną komosą! Do przygotowania 2 porcji koktajlu potrzebujemy: – 200-300 ml mleka roślinnego – 1 banana – 2 garście malin – 3 łyżki ugotowanej komosy ryżowej Przygotowania zacznijcie od opłukania komosy i ugotowania jej (gotujemy w wodzie bez soli ok 15-20 minut
Szybko Tanio SmaczniePrzepyszny owocowy koktajl z truskawkami, bananami i migdałami w roli głównej. Orzeźwiający, idealny na dobry początek dnia, na drugie śniadanie, podwieczorek, w upalne letnie dni. Smakuje wyśmienicie. Polecam bardzo. Składniki 2-4 szklanki: 2 banany 15 truskawek mrożonych 6 łyżek jogurtu naturalnego 6 łyżek mleka 4 łyżki zmielonych migdałów Banany obieramy i kroimy na kawałki. Umieszczamy je w blenderze, dodajemy
Made By Mom And SonPrzepyszny owocowy koktajl z truskawkami, bananami i migdałami w roli głównej. Orzeźwiający, idealny na dobry początek dnia, na drugie śniadanie, podwieczorek, w upalne letnie dni. Smakuje wyśmienicie. Polecam bardzo. Składniki 2-4 szklanki: 2 banany 15 truskawek mrożonych 6 łyżek jogurtu naturalnego 6 łyżek mleka 4 łyżki zmielonych migdałów Banany obieramy i kroimy na kawałki. Umieszczamy je w blenderze, dodajemy
Made By Mom And SonSezon na truskawki rozpoczęty, dlatego mam dla Was prosty i pyszny smoothie z ich wykorzystaniem. Ostatnio moją ulubioną kompozycją w koktajlach są truskawki z bananami z dodatkiem kardamonu. Niby tak banalne połączenie, ale smoothie doprawiony tą przyprawą zyskuję wiele aromatu. Taki koktajl idealnie sprawdzi się jako lekkie śniadanie lub przekąska. Smoothie truskawkowo-bananowe
wegujemywiecie, że kawa z dodatkiem soku z cytryny pomaga na ból głowy? Dodając jeszcze do tego zmiksowanego banana mamy pyszną kawę bananową, dającą nam dużą dawkę energii, bądź też.... koktajl bananowy z kawą, jak kto woli ;-) SKŁADNIKI: - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 1/2 filiżanki gorącej wody - 2 banany - 4 łyżeczki cukru trzcinowego (użyłam cukru w kostkach) - 1 szklanka mleka
Wielopokoleniowookresie przeziębień zimowych warto wspomagać się witaminą C, która pomoże walczyć z infekcjami. Ten koktajl zawiera dużą jej dawkę. Składniki na 4 porcje: 2 banany 1 marchewka 1 szklanka soku z pomarańczy (najlepiej świeżo wyciskanego) 1 pomarańcza 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3/4 szklanki mleka Banany, marchewkę obrać ze skórki. Pokroić na kawałki. Pomarańcze obrać, wycisnąć sok. Do blendera
Moja Galeria SmakuPyszny, lekko słodki i bardzo zdrowy - koktajl bananowo-mandarynkowy ze szpinakiem i jogurtem naturalnym. Idealny na weekendowe śniadanie. Na pewno zasmakuje dzieciom jak i osobom, które nie przepadają za szpinakiem, ponieważ jest on w ogóle nie wyczuwalny. Składniki na 2 porcje: 3 garście świeżego szpinaku 4-5 sztuk mandarynek 1 duży banan 1 mały jogurt naturalny cukier brązowy(...)smaku Mandarynki obrać ze skórki. Banana obrać i pokroić na grube plasterki. Owoce i szpinak przełożyć do wysokiego naczynia. Za pomocą blendera - wszystkie składniki ze sobą połączyć. Na sam koniec dodać jogurt naturalny i ewentualnie 1-2 łyżeczki brązowego cukru. Ponownie za pomocą blendera wszystko ze sobą połączyć. Przygotowany koktajl od razu podawać
UgotowaćZielony koktajl o smaku bananowym. Pyszny i prosty w obsłudze. Proporcje na jedną dużą porcję - więcej niż standardowa szklanka. 1 banan 1 szklanka mocno ubitych liści szpinaku 2 łyżeczki suszonej żurawiny 130 gram jogurtu naturalnego Szpinak umyć, banana obrać i pokroić w mniejsze kawałki. Do naczynia włożyć połowę szpinaku i jogurt naturalny, przetrzeć. Potem partiami dodawać resztę składników i przetrzeć
Czerwony GupikBardzo lubię gęste, treściwe koktajle, dlatego chętnie dodaję do nich np. płatki owsiane albo komosę ryżową. Masło orzechowe oraz olej kokosowy także nadają szejkom fajnej konsystencji
Kasia SarnaKolejny przepis z wykorzystaniem porzeczek, tym razem na słodko. Dodatek banana sprawia, że koktajl staje się słodszy i bardziej kremowy. Za intensywny fioletowy kolor odpowiedzialne są jagody. Polecam ten letni, sezonowy koktajl. Składniki: ½ szklanki czerwonych porzeczek ½ szklanki czarnych porzeczek ½ szklanki jagód 1 dojrzały banan 2 szklanki kefiru 1 łyżeczka miodu nasiona chia do posypania Owoce wrzucić do wysokiego naczynia
Dobra karmaminor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Bardzo lubię ten koktajl, jest bardzo delikatny i sycący zarazem. Idealny po treningu. Z zamrażarki wygrzebałam zamrożone kiedyś mango, dorzuciłam banana i awokado, a tym razem w miejsce mleka – sok pomarańczowy(...)Można dodać też płatki owsiane lub otręby, ale moim zadaniem nie jest to konieczne. Składniki na 2 porcje: 2 dojrzałe banany ½ mango ½ awokado sok wyciśnięty z dwóch dużych pomarańczy (ok. 400 ml) Jak w przypadku wszystkich koktajli: wszystkie owoce wrzuć do blendera i zmiksuj. Gotowe
Roślinna - blog wegańskiKolejna porcja świeżych witamin w zielonym wydaniu. Musicie koniecznie spróbować! Do przygotowania koktajlu potrzebujemy: ok 400 – 500 ml świeżo wyciśniętego oku pomarańczowego garść świeżej bazylii 1 banan 1 garść (lub więcej) roszponki
Szybko Tanio Smacznieliści, bo jest świeży jarmuż, który uwielbiam podjadać nawet na surowo, pyszny, chrupiący oraz drobne listki szpinaku. Dla pięknego koloru dodałam zielony jęczmień, który wspomaga odchudzanie. Podstawą mojego koktajlu jest najczęściej banan i pomarańcza, tym razem dodałam mrożonego banana, co sprawiło, że konystencja koktajlu jest gęstsza. Zielony koktajl z młodym jęczmieniem i szpinakiem Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 1 mrożony
Moja smaczna kuchnia