większość z nich polega na łączeniu nasion CHIA z dużymi ilościami węglowodanów co drastycznie zmniejsza a nawt eliminuje trawienie i wchłanianie białka. Najprostrzy przepis z zastosowaniem nasion CHIA to koktajl. Osobiście to stosuje i z czasem dopracowałem odpowiednie proporcje. Produkty 35 g nasion CHIA 1/2 litra wody - kufel od piwa 1/4 cytryny - chyba, że ktoś lubi bardziej kwaskowe Przygotowanie
Dieta Rozdzielna i Zdrowiecały rok. O czym nie można zapomnieć wybierając się na piknik? Z pewnością o koszu, do którego spakujemy przygotowane wcześniej przekąski. Pomysłów na piknikowe menu jest sporo, od lemoniad, koktajli po jedzenie typu finger food. Moim tegorocznym hitem w menu są dania orientalne, które możemy jeść pałeczkami. Kuchnia azjatycka znana mi jest od wielu lat. Historia sięga mojego pierwszego wyjazdu
Moja smaczna kuchniaroku np. szparagi, smardze czy szczaw. Kiedy zaczynają się truskawki można nie jeść niczego innego. Czasami robię sobie tydzień truskawkowy, kiedy na śniadania i kolacje robię sobie przepyszny koktajl truskawkowy. Minusem sezonowej kuchni wiosennej jest to, że wiele składników trzeba zjeść od razu po kupieniu, bo szybko więdną. To nie orzechy, które mogą leżeć pół roku w szafce. Trzeba
Ugotowane pozamiatanetrochę było trzeba się natrzeć chcąc nakarmić pięcioosobową rodzinę. Ale! smak tworzony od podstaw oraz satysfakcja szybko wynagradzała całe bordowe dłonie i czas, który na to poświęcałyśmy. Oprócz koktajli i sałatek przygotowuję także chłodniki, barszcz ukraiński, także nie pogardzę pieczonymi burakami, grillowanymi i tymi zasmażanymi do mięs (nawet gotowymi, o bardzo dobrym kilkuskładnikowym składzie). A sałatka - pycha
Zasmakuj KuchniDostaliśmy od moich rodziców blender kielichowy i od razu zachciało nam się smoothie. Lato zbliża się wielkimi krokami, więc takich koktajli będzie pojawiało się teraz na blogu coraz więcej. Trzeba szykować formę na lato, a witaminek nigdy za wiele! Smoothie wyszło obłędne. Składniki na smoothie jagodowo - bananowy (2 porcje): mały jogurt naturalny banan kiwi 1/2 szklanki jagód sok z jednej
Karola gotujeReasumując... Wszystkie soki są bardzo smaczne. Moim faworytem jest wariant buraczany oraz marchewki z jabłkiem. To zdecydowanie moje smaki! Grejpfrut oraz limonka sprawdziły się jako dodatki do koktajli i deserów. Soki są w 100% naturalne, bez cukrów (cukier tylko naturalny), zwierają witaminy oraz minerały i nie posiadają sztucznych barwników, ani żadnych ulepszaczy. Mogę śmiało polecić firmę
Di gotujeroku nie brakuje, na każdym kroku można spotkać osoby sprzedające te pyszne owoce. Część kupionych jagód już zamroziłam, będą jak znalazł na zimę, a resztę wykorzystałam na koktajle, desery, ciasta i inne słodkości. Dzisiejsze babeczki uwiodą nie tylko smakiem, ale również wyglądem, Piękny krem w kolorze jagodowym na pewno skusi łasuchów. Babeczki najprostsze, ucierane, krem z frużeliny i serka mascarpone
Smak mojej kuchniobranego imbiru kilka kostek lodu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ogórka, banana i imbir kroimy w plasterki i wrzucamy do blendera. Dodajemy wodę i lód i całość miksujemy na jednolity koktajl
Delusional Trineproszku, kurkuma, imbir świeży i w proszku, chrzan, oregano, ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca, kminek, kumin rzymski Obróbka warzyw i owoców: – najlepiej surowe: surówka, sok, koktajl – gotowane: zupa, warzywa al dente, warzywa na parze – duszone: gulasz, leczo – pieczone: warzywa, jabłko, frytki z dyni, marchewki, pietruszki, selera – kiszone: ogórki, kapusta, buraki
To co kochamOdkąd posiadam blender kielichowy przygotowywanie posiłków zdecydowanie stało się łatwiejsze i zdrowsze. Przygotowanie śniadań czy kolacji w postaci koktajli jest bardzo dobrą alternatywą na wiosenne odżywianie. Dzisiaj proponuję bombę w postaci żelaza, którego mnóstwo możemy znaleźć w buraczkach. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Kulinarne przemysleniaSmoothie bowl to miseczka pełna witamin i składników mineralnych. Jej zawartość to przede wszystkim koktajl owocowy , ale taki gęsty, że ciężko go wypić. Lepiej podać w miseczce i udekorować kawałkami owoców żeby wyglądał jeszcze bardziej apetycznie. Smoothie bowl to propozycja na smaczne i wartościowe śniadanie albo deser. Może mieć nieskończenie wiele kombinacji smakowych bo przecież miksujemy takie owoce jakie akurat
Smaczna PyzaKolejnym przepisem z wykorzystaniem dyni, jest ROZGRZEWAJĄCY KOKTAJL! Składniki: 1/4 małej dynii 2 jabłka pół soku z pomarańczy łyżeczka imbiru łyżeczka cynamonu 250ml mleka sojowego pestki dyni do dekoracji Przygotowanie: 1. Miąższ z dyni, obrane jabłka, pokrojone w kosteczke i sok z pomarańczy umieszczamy w wysokim naczyniu. 2.Dodajemy mleka sojowego i przyprawiamy cynamonem i imbirem. (jeśli jest za mało
FITBUuKZima odchodzi zaś wiosna zbliża się wielkimi krokami. Dodatkowo nasza aktywność w okresie zimowym spada, dieta bardziej kaloryczna kilka kilogramów przybywa. W organizmie jest więcej toksyn
Kulinarne pyszności Molkinaszej kuchni jogurt naturalny to jeden z ważniejszych składników . Wykorzystujemy go jako codzienny, samodzielny napój, składnik owocowych i warzywnych koktajli, jemy jogurt z płatkami śniadaniowymi, musli, owocami, stosujemy go jako dodatek do domowych wypieków , śniadaniowych placuszków , jest podstawą niektórych zup i dodatkiem do dań głównych. Jogurt naturalny robimy od lat - wystarcza nam do tego zwykły garnek i piekarnik :-) składniki
babka w formieZnowu koktajl, równie pyszny. Jagodowy – zdrowy, szybki i sycący. Polecam, zachęcam, zapraszam! SKŁADNIKI: 300ml jogurtu naturalnego 5 dużych łyżek jagód 1 duża łyżka otrębów owsianych 1 duża łyżka nasion słonecznika 1 mała łyżeczka cynamonu 1 duża łyżka miodu PRZYGOTOWANIE: Blendujemy i gotowe! Smacznego
Kuchnia w biegu