popijając moją ulubioną zieloną herbatę rozmyślałam nad tym, co można jeszcze przyrządzić ze śliwek. Piecze się z nimi przeważnie ciasta, robi przetwory i nalewki. Można wykorzystać je także do koktajli, owsianek albo jeść na surowo, bo świetnie smakują. Nie zastanawiając się długo zdziałałam deser śliwkowy z jogurtem greckim i kokosankami, pachnący nutą kardamonu. Deser smakował wybornie, kardamon nadał mu intrygujący
Zakątek rozkoszy kulinarnychszklanki wypełnionej lodem nalej 50 ml tequili około 150 ml soku pomarańczowego oraz 25 ml grenadiny Przepis Wideo: Artykuł Drink Tequila Sunrise pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
DrinkologiaPolecam bardzo odświeżający lekko kwaśny koktajl na dzisiejszy upał. Wspaniale ochładza organizm i gasi pragnienie a przy okazji jest zdrowy. Składniki: 1 szklanka soku z pomarańczy, 1 szklanka soku z jabłek, 1/2 szklanki soku z granatów, Kilka kostek lodu. Wykonanie Zmieszać składniki dodać lód. Przed pomieszaniem soków warto włożyć wszystkie do lodówki, żeby się dobrze schłodziły
Smaki Przyprawy i Kolorysmoothies zawarte w poniższym e-booku. Z całych sił zachęcam do wprowadzenia świeżych warzyw i owoców w codzienny jadłospis, a najlepszą i najsmaczniejszą ku temu okazją są domowe koktajle, których przygotowanie jest błyskawiczne. Mam nadzieję, że poniższe materiały będą przydatne i na nowo zachęcą Cię do odkrywania smaku świeżych składników. POBIERZ
Roślinna - blog wegańskiorzechów do blendera. Mielimy orzechy przez minutę, następnie dodajemy kaszę, mleko, miód, kakao oraz połamaną na kawałki czekoladę. W miarę mielenia, masa która na początku mielenia przypominać będzie "koktajl" zacznie się zmieniać, a składniki połączą się tworząc plastyczną masę o konsystencji masła. W tym momencie wyłączamy blender, przekładamy czekoladowe masło do pojemnika z zamknięciem i odstawiamy no godzinę
Miód i pieprzGWSE). Ale co dalej? Właśnie teraz będzie najlepsze :D Tak jak wspominałam na samym początku GWSE to miejsce, w którym znajdziemy kopalnie przepisów na potrawy - śniadania, obiady, desery, ciasta, koktajle, dania bezglutenowe, wegetariańskie, wegańskie, na uroczystości, święta i wiele wiele innych. A kto jest autorem tychże przepisów? WY !!! Dokładnie tak, to ludzie interesujący się naturalną, ekologiczną kuchnią tworzą to miejsce
Zdrowie na języku :Pszklanki nalewamy 50 ml blue curacao, 50 ml wódki Całość dopełniamy napojem sprite wszystko razem mieszamy Przepis Wideo: Artykuł Drink Blue Lagoon pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiałyżka miodu lub cukru Wykonanie: Wszystkie owoce miksujemy tak, aby powstał mus. Następnie przecieramy je przez sito, aby pozbyć się drobnych pestek. Mieszamy kefirem i dokładnie miksujemy. Jeśli koktajl jest zbyt kwaśny, można dodać trochę miodu lub cukru. Smacznego! przepis bierze udział w akcji
KasiekGotujebiałego rumu następnie wszystko razem mieszamy w shakerze Drink nalewamy do kieliszka koktajlowego i dekorujemy plasterkiem cytryny Przepis Wideo: Artykuł Drink Daiquiri pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiakieliszka soku pomarańczowego 1/3 kieliszka blue curacao 1/3 kieliszka absyntu WYKONANIE Podane powyżej składniki wlać do kieliszka w kolejności ich podania. "Shot (hiszp. chupito ) – sposób przyrządzania i podawania koktajlu alkoholowego. Shot ma objętość do 50 ml. Napoje tego typu są mocniejsze od long drinków gdyż składnikami są zazwyczaj alkohole o wysokiej procentowej ich zawartości, a sporządza się
Passions hobbies lifeskładniki: 80 g jogurtu naturalnego 1 banan 1 pomarańcza, obrana ze skórki 1 łyżka miodu 50 g wody gazowanej 1-2 łyżki świeżo zmielonych nasion siemienia
Domowy Smak JedzeniaJeśli macie już mleko z nerkowców to polecam przygotować pyszny koktajl z moreli, szpinaku i mleka nerkowcowego... samo zdrowie :) Czas przygotowania: 3 minuty Składniki: 400 ml mleka z nerkowców , 4 morele, garść szpinaku, syrop z agawy lub miód do smaku. Przygotowanie: Usunąć pestki z moreli, dodać pozostałe składniki, zblendować, dosłodzić do smaku, ewentualnie rozcieńczyć wodą. Przed podaniem przybrać listkiem
SzczyptaSmaQwyciśnięty ząbek czosnku. Przygotowanie. Połącz wszystkie składniki dressingu i włóż do lodówki na ok. godzinę. Zmieszaj wszystkie składniki sałatki w dużej mice i polej sosem. Ta książka to koktajl wiedzy z zakresu jak jeść , jak nauczyć się jedzenia instynktownego, jak ćwiczyć oraz rozdział na pyszne zdrowe posiłki. Za książkę serdecznie dziękuję wydawnictwu Carta Blanca i portalowi Polska gotuje
AZgotuj!Dziś stawiam na koktajl, zimny i mocno owocowy. Lato w pełni, termometr wariuje, a krzaczki porzeczek przepełnione są kolorem czerwonym. Porzeczki same w sobie nie są słodkie, a połączone z jagodami dają fajny posmak. Składniki: pół kubka jagód i czerwonych porzeczek garść świeżego szpinaku 400ml zimnego mleka łyżeczka miodu- opcjonalnie Przygotowanie : Jagody i porzeczki umyć zmiksować blenderem
Garnkowe fanaberie