mąkę.Tym sposobem unikniemy grudek. Gdy już mamy jednolitą konsystencję dorzucam jajko + białko pozostałe z farszu, szczyptę soli i cukier waniliowy. Mieszamy.Na patelni rozgrzewamy masło klarowane lub olej kokosowy, który daje całkiem inny wymiar smaków i zapachów.Gdy już mamy gorącą oliwę, delikatnie na pochyloną patelnię wylewamy ciasto. Po 2-3 minutach przewracamy i rozkładamy farsz. Zwijamy dowolnie
Pasje Jolkigóry, dodajemy do sałaty lodowej, umytej i osuszonej. Lekko solimy, dodajemy 2-3 łyżki octu owocowego i odrobinę oliwy z oliwek.Teraz mięso. Kroimy na 1 cm plastry. Naoliwiamy olejem kokosowym lub innym. Rozgrzewamy porządnie patelnię.Kładziemy mięso.NIE SOLIMY!!! Smażymy 3 minuty, odwracamy, doprawiamy solą i kładziemy kawałeczki masła, smażymy 1 minutę i wyłączamy ogień. Wykładamy na talerz
Pasje JolkiTo nie było łatwe zadanie. Tak przynajmniej myślałam przed przystąpieniem do pracy. Biszkopt, który ma nie opaść, do tego krem, który ma nie spłynąć i jeszcze
Eat ShrimpsCiasteczka ryżowe uwielbiają dorośli i dzieci. Są wciągające… więc szybko znikają. Większość osób robi je z wiórkami kokosowymi, ale ja ich nie dodaję. Piekę je według tego przepisu od lat i wszystkim bardzo smakują Są mięciutkie i pyszne… Składniki:1 kleik ryżowy bezsmakowy (190 g)1 kostkę margaryny (200 g)4 jajka1 szklanka cukru2 łyżki gęstej śmietany
Oryginalny smakłyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie:1 szkl. mleka 3,2% (ja dałam 2%) 1 łyżka kakao 100 g orzechów (u mnie włoskie) 100 g rodzynek 100 g wiórków kokosowych 1 zapach rumowy (dałam pomarańczowy) 5 łyżek cukru lub płynnego miodu 100 g masła dżem z czarnych porzeczek lub marmolada Polewa:2 tabliczki czekolady + 50 g masła lub gotowa polewa czekoladowa
charlotte gotujeNo i właśnie oto jest pytanie, gdzie się podziała ta wspaniała magia świąt? Nie wiem czy tylko ja tak mam ale nie czuję w ogóle, że
charlotte gotujeDługo szukałam idealnego przepisu na jakieś ciasto z białek, bo jak wiadomo, czasami trochę ich zostaje i nie wiadomo co z nimi zrobić. Szukałam
charlotte gotujeSezon czarnej porzeczki uważam oficjalnie za otwarty. Choć nie przepadam za bardzo za tym owocem, skusiłam się na ciasto z jego udziałem.Tarta jest delikatnie kwaskowata
charlotte gotujeżółtka)- 3/4 szklanki cukru (dałam 2/3 szklanki)- 1 szklanka mąki pszennej tortowej- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 1/4 szklanki oleju- 1/2 szklanki maku (suchy, cały)- 1/2 szklanki wiórków kokosowych- 1 łyżka kakaoSkładniki polewy:- 100g masła- 1/2 szklanki cukru pudru- 2 łyżki kakao- 3 łyżki wodyDodatkowo:- dżem z czarnej porzeczki (dałam własną konfiturę wieloowocową z kawałkami owoców)- ulubione bakalie, ilość dowolna
Smaczne Zdrowebardzo różnić. U mnie w domu była zawsze jedna zasada - każdy robi taki, jaki smakuje mu najbardziej i przystraja go według własnej fantazji. Bywały lata, że nasze mazurki miały kokosowe bałwanki zamiast baranków i nikogo to specjalnie nie dziwiło. W tym roku postanowiłam zrobić mazurek z owocami, kremem waniliowym, czekoladą i całkiem zwyczajną zajęczą dekoracją.Składniki na biszkoptSkładniki na krem
Ciastkozercymiałam dostępu do internetu! Dziś mam dla Was domową Granolę! Do miski wsypałam płatki górskie, orkiszowe i owsiane. Oprócz tego dodałam żurawinę, rodzynki, siemię lniane, wiórki kokosowe oraz ziarenka Cynamonowy Raj. Wymieszałam to też z wcześniej przygotowaną płynną masą z masła orzechowego i oleju(na 3 łyżki masła orzechowego, 1 płaska łyżka oleju)Następnie piekłam w piekarniku, mieszając
Chocolate Stop Temptingskandynawskich słodkich bułek o nazwie Skolebrød, Solskinnsboller lub Solboller. Każda wariacja różni się nieco dodatkami, ale najczęściej w składzie posiada kardamon, gotowany krem waniliowy, ciasto drożdżowe, lukier oraz wiórki kokosowe. Z ostatniego elementu zrezygnowaliśmy, gdyż w grze wyraźnie widać, iż jest to wersja tylko z lukrem. Przepis opracowaliśmy sami na podstawie kilku innych. Jeśli nie lubicie lub nie posiadanie kardamonu
Nerds Kitchen