stole. Nie lubimy pierników więc te ciasteczka doskonale nam je zastępują. Gotowe ciasteczka można dowolnie udekorować - posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową i posypać mielonymi migdałami czy wiórkami kokosowymi lub udekorować pisakami cukrowymi. Zamiast migdałów możemy dodać orzechy lub też słonecznik. składniki:150 g margaryny340 g mąki pszennej110 g czekolady gorzkiej2 jajka2 żółtka120 g tartych migdałów Back Mit300
Monia miesza i gotujeGrunt, że odpoczęłam po ciężkiej sesji i teraz mogę od nowa szaleć w kuchni. Dodatkowo, pragnę Wam oznajmić, że w akcji „gotowanie za głosowanie” wygrała czekoladowa tarta z kremem kokosowym i to ona zostanie wkrótce tutaj przedstawiona. Składniki na 2-3 porcje: 150g makaronu - u mnie świderki Pół piersi z kurczaka – ok. 25 dag ¾ mrożonki warzywnej – u mnie Renifer
Fabryka pomysłówSkładniki: 200 g mąki szklanka cukru pudru 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki sody jajko 125 ml maślanki naturalnej 125g masła 175ml coca-coli 2 łyżki kakao wiórki kokosowe do posypania czekolada mleczna na polewę Wykonanie: Masło rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy coca-colę i kakao, podgrzewamy. Mąkę, cukier, sól i sodę wsypujemy do miski. Zalewamy sypkie składniki mieszaniną
Czerwona PorzeczkaPrzepisy na kurczaka. Piersi kurczaka w panierce z bułki tartej, piersi kurczaka w panierce kokosowej. Kotlet de volaille, skrzydełka kurczaka z piekarnika z syropem klonowym, pieczone udka z kurczaka w marynacie oraz zapiekane piersi z kurczaka z dodatkiem ziół i ciekawych dodatków. Faszerowana pierś z kurczaka. Roladki z piersi kurczaka. Roladki drobiowe. Makaron z kurczakiem. Sałatki z kurczakiem. Szaszłyki
Kulinarne PrzebojePrzelewamy do miseczki i ostudzamy w pokojowej temp. następnie schładzamy w lodówce przez ok 2-3 godziny.Łyżeczką nabieramy masę i w rękach formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych lub innej otoczce.Bon Appetit
Pudełko rozmaitościłyżki mleka Krem: 50g cukru granulowanego, 80ml zagęszczonego mleka, 75g gorzkiej czekolady, 25g niesolonego masła, 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego, Do dekoracji używamy kwiatów z macy cukrowej/marcepanowej, wiórków kokosowych, owoce lub wiórki czekoladowe- wedle uznania :)Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Za pomocą pędzelka smarujemy foremki masłem i posypujemy mąką. Od odmierzonej mąki odejmujemy 3 łyżki i zastępujemy je kakaem. Wszystkie składniki
Pudełko rozmaitościJeżeli ktoś z Was na myśl o warzywnym budyniu, wyobraża sobie mdłą papkę, której brak słodyczy, jest w wielkim błędzie! Budyń z korzenia pietruszki jest słodki
Kasia SarnaMięso mielonego z indyka ostatnio często przeze mnie wykorzystywane a przez wielu niedoceniane tym razem wykorzystałam je do nowej wersji curry, lekko pikantnego, pachnącego egzotyką, z
Bernika - moj kulinarny pamietnikPodczas przygotowywania śniadania w weekend często odnajduje siebie w sytuacji, że smażąc naleśniki, wykorzystuje ostatnie krople kartonowego mleka i potem nie mam czym zabielić kawy. Normalnie
wegetalerzeTłusty Czwartek. Zmora wszystkich dietetyków i osób na diecie. Wszędzie pączki, faworki i inne drożdżówki. Podobno pączki spożyte w Tłusty Czwartek wcale, ale to wcale nie
ladykitchenBatotowy jagielnik, na daktylowym spodzie z różanym sosem tahini i malinami Była wersja dyniowa ( klik ), czekoladowej też nie mogło zabraknąć ( klik ), a że ostatnio
More food, love and dreamsDziś ostatni post przed moim wyjazdem do Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Z jednej strony cieszę się na wyjazd, gdyż zobaczę kolejne, nowe dla mnie miejsce w Polsce
Be Fit Be StrongNie wyobrażacie sobie nawet jak ciężko jest gotować z myślą, że w piątek już wyjeżdżam. Nie mogę zrobić porządnych zakupów, nie mogę rozplanować co będę
Be Fit Be StrongZielono mi :) Dzisiaj proponuje letni krem z zielonego groszku, lekko pikantny, z orientalną nutą. Pomysł podsunęła mi siostra i był to strzał w dziesiątkę. Nielubiany przeze
Bernika - moj kulinarny pamietnik