kokosowy - 4500 przepisów (strona:242/300)

KREM POMIDOROWY Z PIECZONYMI PAPRYKAMI 141

jeszcze w tym sezonie.Składniki:- 2 kg dojrzałych pomidorów- 6-8 czerwonych papryk- 3-5 ząbków czosnku- 1-1,5 szklanki bulionu- 1 łyżka oleju (u mnie kokosowy)- sól i swieżo mielony pieprz Dodatkowo:- bazylia- pikantny ser z niebieską pleśnią (nie trzeba)- oliwa z pierwszego tłoczenia do polania zupy- grzanki (ja miałam bez)Papryki umyć, przekroić na pół, usunąć

Smaczne Zdrowe
Domowe bajaderki 316

kakao. Wymieszać dokładnie i odstawić, by masa ostygła. Następnie formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Część można obtoczyć np. w zmielonych orzeszkach arachidowych lub w kakao czy wiórkach kokosowych. Moje ciasto było dość słodkie, dlatego nie dodawałam już więcej cukru. Jeśli jednak Wasze ciasto nie jest tak słodkie, dodajcie odrobinę cukru

Z miłości do słodkości
Kaskada, Smakfonia i pierogi z truskawkami 158

ziemniaki były podeschnięte, a twaróg zgliwiały. Kolejne pierogi, były orientalne. Do ciasta  dodana została kurkuma, która nadała ciastu żółty kolor. Nadzienie składało się z ugotowanych krewetek, ugotowanej w mleku kokosowym kaszy quinoa, posiekanej kolendry, posiekanych papryczek chili, soku z limonki i pasty TOM KHA . Ja ulepiłam je jak tradycyjne uszka. Niektórzy zrobili jeszcze pierogi na słodko, z rabarbarem. Ja jednak

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makowe babeczki z kremem 145

kremem i z żurawiną przygotowałam specjalnie na otwarcie lokalu Fundacji Marchewkowe. Trochę zmodyfikowałam mój przepis na sernikowe tartaletki z malinami. Podobne są też do rustykalnych tartaletek z kremem kokosowym. Najważniejsze, że wszystkim te babeczki smakowały. Na otwarcie Fundacji przygotowałam również Sernikowe tartaletki z żurawiną Do nadziania babeczek wykorzystałam gotową masę makową wymieszaną z ubitym białkiem i posiekaną żurawiną. Makowe babeczki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mocno kakaowa jęczmienianka 145

Oświecenie nie jest osiągnięciem, jest zrozumieniem, że nie ma niczego do osiągnięcia. Osho      Myślałam, że to jęczmienka, a to jednak jęczmnienianka. Składniki: 1 szklanka mleka (użyłam kokosowego domowej roboty) Pół szklanki płatków jęczmiennych 1 łyżeczka miodu z mniszka lekarskiego (lub czegoś innego do osłodzenia) 2 łyżeczki kakao Gorzka czekolada z zawartością kakao min. 70% Siemię lniane Przygotowanie

Weganizm infantylny
Czekoladowy mus lodowy 148

łyżki kakao3 łyżki wody 1 łyżka syropu z agawy (lub więcej, w zależności od preferencji)3 krople olejku waniliowego1 łyżka oliwy z oliwek lub innego tłuszczu roślinnego (np. oleju kokosowego) szczypta solidodatkowo:otręby z czarną porzeczką wafle lodowe bez cukruPrzygotowanie:     Obieramy banany i kroimy je na plasterki. Wrzucamy do miksera (jeszcze nie miksujemy). W osobnym naczyniu rozpuszczamy

Weganizm infantylny
Lasagne ze szpinakiem 155

lasagne (wersja thin) lub 4-5 płatów (wersja thick)100 gram szpinaku (wersja thin) lub 400 gram szpinaku (wersja thick)1 szklanka mleka migdałowego (wypróbowałam także mleko sojowe i kokosowe, spośród tych trzech polecam migdałowe)6 łyżek oliwy z oliwek5 łyżek mąki pszennej przyprawy:sólpieprzgałka muszkatołowaopcjonalnie:bazylia  Przygotowanie:     Szpinak (mrożony lub świeży) podgrzewamy na patelni (wedle

Weganizm infantylny
Tarta czekoladowo - kokosowo - malinowa 234

Kochani pieczemy tartę :) Jest naprawdę przepyszna i szybka w wykonaniu.  Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki ( uniwersalnej) 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki kakao 150 g masła drobno pokrojonego 2 duże żółtka Masa:  150 g białej czekolady 2 łyżki żelatyny w prożku 1 szklanka śmietany kremówki 30% 3/4 szklanki  cukru 500 g kremowego

Niezły Młynek
Deser z owocami i czekoladową bitą śmietaną 325

owoców z dodatkiem czekoladowej bitej śmietany który w upalne dni najlepiej smakuje po schłodzeniu. Składniki: 200 ml kremówki 30% 100 g białej czekolady 100 g herbatników owsianych musli kokosowe z crunchy czekoladowymi borówki amerykańskie maliny Przygotowanie:  Kremówkę wlać do garnka, dodać połamaną czekoladę i podgrzewać na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając do rozpuszczenia się czekolady. Nie zagotować

Ala piecze i gotuje
Przez żołądek do serca... czy przez serce do żołądka? 189

masę. Następnie włożyłam miskę na 30min. do lodówki. Rozgrzałam patelnię z odrobiną masła i smażyłam naleśniki.  Moja propozycja na dziś- dżem truskawkowy, jogurt waniliowy, banany i wiórki kokosowe

bastalena
Na mamusinym wikcie czyli najlepsza pomidorowa na świecie 177

moja fantazyja ;) litr rosołu (z udek kurczaka) koncentrat pomidorowy (własnej roboty) 1 mała marchewka liść laurowy, ziele angielskie szczypta bazylii, oregano, pieprz 2 łyżki mleka kokosowego (do dekoracji)Rosół zagotowałam z pokrojoną w plastry marchewką, zielem angielski i liściem laurowym. Następnie dodałam pomidory, podsypałam bazylią i oregano. Pogotowałam 10min. Przyprawiłam do smaku.  *** 2 łyżki mąki

bastalena
Muffiny z masą krówkową :) 151

pieczenia0,5 łyżeczki sody oczyszczonej1 szklanka cukru pudruSkładniki mokre:0,5 kostki margaryny roztopionej i ostudzonej1 jogurt/1 szklanka mleka1 jajkoNadzienie: pół puszki masy krówkowej (ja użyłam tej o smaku kokosowym <3)Składniki suche mieszamy ze sobą, mokre również, a następnie wszystko razem łączymy i delikatnie mieszamy na jednolite ciasto (najlepiej łyżką). Do papilotek nakładamy jedną łyżkę ciasta, jedną łyżeczkę

Emcia Pichci
Sorbet truskawkowy 158

czekoladowe do dekoracji  Przygotowanie:  Truskawki umieszczamy w blenderze, dodajemy cukier, wodę mineralna i miksujemy do momentu uzyskania gładkiej masy. Podajemy zaraz po przygotowaniu z pokruszonymi ciasteczkami czekoladowo-kokosowymi

Moja smaczna kuchnia
Cake Pops 138

patyczki do cake pops (dostępne są np. na stronie http://wypiekarnia.pl/) ·        kolorowe posypki, wiórki kokosowe ·        tabliczka gorzkiej czekolady ·        tabliczka białej czekolady ·        150 g mascarpone

Mania Gotowania
Hummingbird Cake, czyli tort Jamajski 167

krążki ananasa z puszki 4 łyżki syropu z ananasa (z puszki) Masa: 200 g kremowego serka np. Philadelphia 50 g niesolonego masła 300 g cukru pudru barwniki (opcjonalnie) aromat kokosowy lub waniliowy 1/3 szklanki syropu z ananasa (do nasączenia) Przygotowanie Formę o średnicy 25 cm natłuszczamy i wykładamy jej dno papierem do pieczenia. Mąkę przesiewamy. Dodajemy do niej cukier, sodę

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania