kokosowe - 19941 przepisów (strona:770/1330)

Sałatka ze szpinakiem i kurczakiem - lekki obiad :) 343

pieprzu  Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokrój w grubsze paski i wymieszaj z ulubionymi przyprawami (u mnie curry, czosnek niedźwiedzi, mieszanka ziołowa) oraz solą. Na patelni rozgrzej łyżeczkę oleju kokosowego i podsmażaj przez chwilę kurczaka z dwóch stron, a następnie duś pod przykryciem kilka minut.  W tym czasie pokrój ogórka oraz paprykę. Przygotuj dressing mieszając wymienione powyżej składniki

Zdrowie na języku :P
WYTRAWNA TARTA Z KREMEM JAGLANO-DYNIOWYM (WEGAŃSKA, NA ORKISZOWO - GRYCZANYM SPODZIE) 196

tartę o średnicy 30 cm: Spód: 1 szklanka mąki gryczanej, 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej (u mnie - orkisz zmielony na pył), 150 ml wody, 2 łyżki oleju (u mnie - kokosowy), 1 łyżeczka soli. Krem: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, 1 1/4 puree z dyni, 5 łyżek nieaktywnych płatków drożdżowych, 4 ząbki czosnku, 1,5 łyżeczki soli, 1 łyżeczka pieprzu ziołowego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kotleciki jajeczne z serem mozarella - bezglutenowe i low carb 343

tartej mozarelli 1 cebula 1 surowe jajko (do sklejenia masy) łupina babki plesznik do opanierowania (zamiast bułki tartej) sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia (dowolny - ja użyłam oleju kokosowego bezzapachowego) Wykonanie: Jajka i cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy masę na kotlety. Formujemy małe kotleciki, panierujemy w łupinach babki plesznik. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu

Marta próbuje
Czekoladowy mannowiec 194

mleka -szklanka cukru -szklanka kaszy manny -2 op. cukru wanilinowego -25 dag margaryny -ok. 60szt herbatników (na moją blachę wystarczyło 40 - 4 paczki) -3 łyżki kakao -polewa czekoladowa* -wiórki kokosowe do dekoracji *gotowych polew używam tylko w skrajnych przypadkach, podaję więc przepis na naszą, stosowaną od lat -3 łyżki kakao -3 łyżki margaryny -3 łyżki mleka -3 łyżki cukru

Zielona Kuchnia
Zdrowy omlet z pieczarkami 509

szybki i łatwy do przygotowania.  Polecam również moje inne przepisy śniadaniowe: Naleśniki z jogurtu greckiego Jajecznica według Gordona Ramsaya Bułeczki ze szczypiorkiem Muffinki z porem i kiełbasą Gofry Kokosowa kaszka manna Koktajl z mango i banana Zapiekane białka jajek Domowy jogurt Owsianka z amarantusa z owocami Dżem z owoców kaki Orzechowo czekoladowa owsianka Pudding z nasion chia Dżem

Delusional Trine
Ciasteczka z masłem orzechowym 159

znika, ciasteczka wykonane z tej mąki są niezwykle kruche.  Składniki 1 i 1/2 szklanki mąki teff 1 szklanka masła orzechowego 1/2 szklanki syropu klonowego 1/2 szklanki roztopionego oleju kokosowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wszystkie składniki łączymy razem za pomocą miksera. Ja swoje ciasto włożyłam na 10 minut do zamrażarki aby ciasto było bardziej zwarte i łatwiej nakładało się ciasteczka

Delusional Trine
Chlebek bananowy z cukinią/ Ciasto czekoladowe z cukinią i bananami 290

1/4szklanki gorzkiego kakao 2 duże dojrzale banany 1 i 1/4 szklanki startej na grubych oczkach i odciśniętej cukinii (1 większa sztuka) 2 jajka 1/4szklanki oleju (np. rzepakowego lub roztopionego kokosowego) 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia (zwykłego lub bezglutenowego) opcjonalnie 1-2 łyżki słodzidła jeżeli wolicie słodsze wypieki np. miód, ksylitol (ja nie dawałam

Fabryka pomysłów
Cynamonowe muffinki na maślance 298

cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego (lub cukru pudru z prawdziwą wanilią) 4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kopiasta łyżeczka cynamonu Składniki na kruszonkę: 2 łyżki masła 1/2 łyżki oleju kokosowego 4 łyżki mąki  3 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru cynamonowego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 łyżeczki cynamonu Składniki na kruszonkę umieszczamy w misce i wyrabiamy kruszonkę. Odstawiamy

CynamonemPoOczach
20 przepisów na obiad jesienią! 191

pyszną kompozycję to idealne rozwiązanie. Tak powstają najsmaczniejsze posiłki dla naszych bliskich. WIĘCEJ 19.  APETYCZNE KARTOFLISKO PROSTO Z PATELNI! Szybkie, tanie i obłędnie dobre danie! WIĘCEJ 20.  KOKOSOWY KREM Z KALAFIORA, Z SERCEM KARCZOCHA I CHIPSEM Z BOCZKU WIĘCEJ

SMYKWKUCHNI
Degustacja w TGI Fridays w Warszawie 190

cytryna, 7 Up. Strawberry rum smash -  Rum premium biały, świeża mięta i cytryna, świeże truskawki, sok z cytryny, syrop z agawy. Firecracker sangria-  c ynamonowa whiskey, rum kokosowy, wino Moscato, świeży sok z limonki i cytryny, sok ananasowy. Barbados rum punch -  Rum premium , purée z mango, owoców marakui oraz truskawek, świeży sok z limonki i cytryny

Kulinarne przygody Gatity
DYNIOWE RISOTTO WEGANONA vs. RISOTTO Z KALAFIORA I SANDACZ PANA TASAKA 205

uważam, że trzeba dużo poczarować, żeby zamieniła się w coś dobrego. Nie mówię, że to jest niemożliwe, jadłam pyszne rzeczy z dyni – np. aromatyczną zupę z mleczkiem kokosowym i imbirem czy obłędnie pomarańczowe kluski z dynią, jednak sama niespecjalnie lubię się za nią zabierać. Tym bardziej chętnie wybrałam się na warsztaty, których tematem przewodnim była dynia. Czas ją odczarować

Dietolog
Crumble ze śliwkami 192

wypróbować ☺ Skladniki na kruszonkę: niecała szklanka mąki pszennej  2 łyżki cukru trzcinowego Damerara  4 łyżki płatków owsianych  75 g masła  opcjonalnie płatki migdałów lub wiórki kokosowe do posypania  Dodatkowo: 6 dojrzałych śliwek, odpestkowanych  4 łyżki cukru trzcinowego Damerara  1 łyżeczka cynamonu  100 ml wody  Przygotowanie: Do garnka włożyć śliwki, cukier, cynamon

Słodka Strefa
DOMOWE PALUSZKI GRYCZANO - ORKISZOWE 172

dużą blachę: 1 szklanka mąki orkiszowej, 1 szklanka mąki gryczanej + kilka łyżek do posypania blatu, 1/3 szklanki sezamu, 1/4 szklanki siemienia lnianego, 2 łyżki oleju (u mnie kokosowy), 200 ml gorącej wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka kminku mielonego, 1 łyżeczka suszonej papryki, 1/2 łyżeczki pieprzu. Wykonanie: Mąkę orkiszową mieszamy z gryczaną, przyprawami, sezamem i siemieniem. Zalewamy wodą. Dodajemy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Whiskey steak – steki wołowe z rostbefu w marynacie whiskey 208

blacie przez 3-4 godziny, co jakiś czas odwracając mięso. JAK USMAŻYĆ STEKI? Na patelni o grubym dnie rozpuszczamy i podgrzewamy łyżeczkę tłuszczu – oleju rzepakowego, oleju ryżowego, bezsmakowego oleju kokosowego, wieprzowego, gęsiego albo kaczego smalcu. Tłuszczu nie powinno być dużo, ma dawać tylko poślizg na patelni – mięso musi się stykać z jej powierzchnią żeby się zrumienić.   Steki wyławiamy

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania