razową, po kokosową i z amarantusa. Dziś chciałam zaproponować wam przepis na racuchy z bananem z mąki orkiszowej. Nasze pyszne racuchy przygotujemy na jogurcie lub maślance. Składniki na racuchy z bananami z jogurtem z mąki orkiszowej 1 banan, pokrojony w plasterki 6 łyżek mąki orkiszowej 2 jajka 2 duże łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki brązowego(...)pieczenia , Racuchy jogurtowe z ananasem , Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście racuchowym Na patelni rozgrzewamy olej lub klarowane masło. Gdy tłuszcz jest gorący łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta racuchowego . Placuszki smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe racuchy z bananami posypujemy cukrem pudrem. Można też podać je z dodatkiem naturalnego jogurtu lub bitej śmietany, posypane wiórkami kokosowymi
Korniszonkirazową, po kokosową i z amarantusa. Dziś chciałam zaproponować wam przepis na racuchy z bananem z mąki orkiszowej. Nasze pyszne racuchy przygotujemy na jogurcie lub maślance. Składniki na racuchy z bananami z jogurtem z mąki orkiszowej 1 banan, pokrojony w plasterki 6 łyżek mąki orkiszowej 2 jajka 2 duże łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki brązowego(...)pieczenia , Racuchy jogurtowe z ananasem , Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście racuchowym Na patelni rozgrzewamy olej lub klarowane masło. Gdy tłuszcz jest gorący łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta racuchowego . Placuszki smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe racuchy z bananami posypujemy cukrem pudrem. Można też podać je z dodatkiem naturalnego jogurtu lub bitej śmietany, posypane wiórkami kokosowymi
Gotujemy i jemyDwukolorowy budyń z kaszy jaglanej o smaku jeżyn z delikatną posmakiem kokosa. Zdrowy i smaczny pomysł na słodkie śniadanie, deser albo podwieczorek. 1/2 szklanki kaszy jaglanej
https:KKuchniaMniamWszyscy pieką pierniki, a mnie się nie chce i nawet czasu nie mam, a w ogóle to pierniki wszyscy znają. My za to z moimi dziewczynami robiłyśmy niedawno ciasteczka piwne i zamiast tradycyjnych pierników na święta też sobie takich napieczemy, a co :) Ciasteczka piwne to smakołyki mojej Babci, nie wegańskie, ale do zweganizowania łatwe. Podaję Wam od razu(...)mąki pszennej: - 2 szklanki mąki orkiszowej i dodatkowo: - pół szklanki mąki kokosowej, - pół szklanki płatków amarantusowych; - 1 kostka margaryny - oczywiście wegańskiej, Alsan; - zamiast jasnego piwa: - pół szklanki piwa ciemnego, nie napiszę jakiego, żeby nie było, że reklamuję tu jakieś browary. Wykonanie jest banalne, a pieczenie szybkie, no i ciastka można jeść od razu, to najważniejsze :) Wsypujemy do miski
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIENaleśniki owsiane w nowej, jeszcze smaczniejszej odsłonie :) Wzbogacone o ciemne kakao, smażone, na moim ulubionym ostatnio, oleju kokosowym ;) Świetnie smakują z dodatkiem świeżych owoców, najlepiej truskawek lub malin albo nawet bez żadnych dodatków, są puszyste, delikatne i mięciutkie. Po takim pysznym i sycącym śniadaniu można zabrać się do pracy ;) Zima zimą, ale przed wiosną trzeba zadbać o włosy. Hitem(...)płatków owsianych 125 ml gorącego mleka 85 g mąki pszennej pełnoziarnistej 125 ml maślanki 30 g brązowego cukru 1-2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1/2 łyżki oleju kokosowego Płatki zalać mlekiem i odłożyć do czasu, aż napęcznieją, a mleko wsiąknie. Żółtka oddzielić od białek, dodać mąkę, kefir, cukier, kakao, proszek do pieczenia
Domowa cukiernia Ewyblogu Kolory Smaków . Pierwszy raz usłyszałam wtedy o takim budyniu i bardzo żałuję, że dopiero teraz. Jeszcze nieraz zagości w moim domu, bo bardzo mi posmakował. W wersji bez owoców jest za gęsty. Po schłodzeniu da się go nawet kroić. Przepis na mój budyń jaglany na pewno już niedługo, bo pokombinuję z innymi smakami. Początkowo chciałam dodać taki owocowy(...)cukru waniliowego 200 g wiórków kokosowych 100 g miękkiego masła Polewa: 50 g czekolady gorzkiej min. 60 % kakao 50 g czekolady mlecznej 80 ml śmietanki 30% 0,5 łyżeczki miękkiego masła Poza tym: kilka ładnych truskawek do dekoracji wiórki kokosowe do dekoracji /Szklanka o pojemności 250 ml/ Przygotowanie: Biszkopt upiecz wg tego przepisu - piecz go ok 15-18 minut. Wyjmij
Anioszek w kuchnisody oczyszczonej - 150g masła - 4 jaja - 2 szklanki mąki - 3 łyżeczki budyniu waniliowego - 2 łyżki ksylitolu/cukru Polewa: - 4 łyżki miodu - 50g masła - 6 łyżek wiórek kokosowych - 50ml mleka sojowego/ryżowego/krowiego Sposób przygotowania: - daktyle bez pestek zalej wodą i dodaj łyżeczkę sody, całość gotuj na małym ogniu, aż daktyle zmiękną, - do miski wsyp mąkę, cukier/ksylitol, budyń oraz wbij jaja(...)masę daktylową - wszystko zmiksuj na gładką masę - masa powinna być gęsta, niezbyt twarda, nie bardzo płynna, - piec w temperaturze 160 stopni ok. 40 minut, a w między czasie przygotuj polewę (wszystkie wyżej wymienione składniki zagotuj w rondelku), następnie na chwilkę wyjmij i polej kokosową polewą - znowu włóż do piekarnika i piecz jeszcze kolejne 10 minut, aż wiórki będą zarumienione. SMACZNEGO
MintTastekremu, taki upieczony parę minut wcześniej nie zupełnie dobrze się tu sprawdzi :-( Ja biszkopt piekę sobie zawsze dzień wcześniej niż przekładam go masą, też Wam to polecam :-) I w ogóle polecam Wam ten tort, jest niezwykle smaczny - czuć w nim zarówno smak kokosowy, jak i czekoladowy, a jak pachnie... Żałowałam, że zrobiłam go taki mały, brakło na dokładki(...)SKŁADNIKI Ciasto: 3 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka ciemnego kakao Masa: 2 szklanki wiórek kokosowych 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 1 łyżka spirytusu 200 g masła Poncz: 1/2 szklanki wody (zimnej, przegotowanej) 2 łyżki syropu kokosowego (takiego jak do drinków) 2 łyżki
Czary - gary w kuchnidłoniach. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na złoty kolor ok. 10 minut. * ja robiłam z masłem, bo chciałam nadać ciasteczkom maślany posmak, ale możesz go zastąpić olejem kokosowym, wielokrotnie stosowałam ten trik, gdyż nie zawsze mam masło w lodówce, oba tłuszcze skleją ciasteczka, jak i nadadzą im kruchości. W wersji wegańskiej i bez laktozy koniecznie użyj właśnie
Fabryka pomysłówlaskowych 35 g nasion chia 3 łyżki oliwy/oleju kokosowego 400 ml wody 1/3 łyżeczki soli 1 łyżka ksylitolu/miodu Wykonanie: wszystkie suche składniki odważyć do jednej miski lub bezpośrednio do keksówki, w której upieczesz chlebek olej, wodę i ksylitol wymieszać i połączyć z suchymi składnikami. Mieszankę umieścić w keksówce, wyłożonej papierem do pieczenia. Boki papieru(...)pozostawić dłuższe, by łatwiej było wyjąć chlebek. Przykryć folią i odstawić na 2 godziny do napęcznienia ziaren piekarnik nagrzać do 180`C i piec chlebek 25 minut po 25 minutach wyjąć chleb z keksówki i już bez foremki dopiekać następne 50 minut wyjąć i pozostawic do wystygnięcia świeży chlebek kroić w dość grube kromki, bo się kruszy. Następnego dnia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cukru (można zamienić na cukier brązowy, kokosowy czy ksylitol, ja tym razem użyłam zwykłego) 2 jajka 300g jogurtu naturalnego 3% cukier waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia 16 okrągłych śliwek odmiany Angeleno (duże, okrągłe, fioletowe, twarde śliwki z małą pestką) 20g masła do posmarowania tacki (można użyć też tacki silikonowej, wtedy będzie bez masła) Mąkę wymieszać z proszkiem
Dietologfolią spożywczą oraz ewentualnie papierem do pieczenia po bokach. 6 łyżeczek żelatyny namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Następnie po paru minutach zalej 50 ml wrzątku i zmiksuj razem z jogurtem, mlekiem kokosowym oraz kremówką. Wstaw do lodówki do stężenia lub na co najmniej 3 godziny. Na koniec ozdób biszkoptami bez cukrowymi, brzoskwinią, miętą. Również użyłam cukrowych czerwonych
wysmienityziemnych (ok. 240 g), - szklanka wiórków kokosowych (ok. 90 g). Sposób przygotowania 1. Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 30 min. 2. Daktyle miksujemy (bez wody). 3. Orzechy ziemne rozdrabniamy (bardzo dokładnie – na pył) 4. Mieszamy daktyle z orzechami i wiórkami. 5. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, dociskamy i wstawiamy do lodówki
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachktóre smakują jak sernik, ale są ... bez sera SKŁADNIKI 400 ml śmietany 18% 2 jajka 1 budyń śmietankowy ½ szkl. wiórek kokosowych 3 łyżki cukru WYKONANIE Metalowe foremki (2 sztuki o średnicy 14 cm) smarujemy olejem, posypujemy wiórkami kokosowymi. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy śmietanę, wiórki i budyń waniliowy. Przekładamy do foremek. Pieczemy ok. 35 min. w 180 stopniach
słodki bratekjuż zna. Rafaello to ciasto bez pieczenia. Krakersy lub herbatniki przekładane pyszną masą budyniową z dodatkiem kokosu. Na wierzchu prażony kokos. Najlepsze po 2-3 dniach, kiedy krakersy zmiękną. Przepis na dużą formę z 4 warstwami krakersów zapożyczyłam z bloga www.domowe-wypieki.pl i trochę zmodyfikowałam. Składniki: około 560g krakersów 300g wiórków kokosowych + 100g na posypkę 1 litr mleka
Cukiernia Pychotki