kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:109/334)

Owsiano-gryczane ciasto z borówkami 154

oleju kokosowego) 2 dojrzałe banany 2 jajka 1 łyżeczka sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka borówek lub jagód Opcjonalnie 1-2 łyżki słodzidła (syrop klonowy/z agawy, miód, ksylitol czy cukier) – ja nie dawałam, bo wolę mniej słodsze wypieki i banany wg mnie spokojnie wystarczają *osoby z nietolerancjami powinny użyć płatków lub mąki bez glutenu

Fabryka pomysłów
Chleb bez mąki - z samych ziaren. Źródło zdrowia z domowej piekarni. 271

miodu 5 łyżek oleju kokosowego lub rzepakowego dobrej jakości 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w misce i odstawiamy na co najmniej 2 godziny do wchłonięcia wody (może być cała noc). Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Masę z ziaren wykładamy do blaszki (keksowej) wysmarowanej łyżką oleju. Wyrównujemy łyżką. Pieczemy ok 60 minut - bez termoobiegu. Po upieczeniu odstawiamy

Kuchnia po mojemu
Placuszki z czereśniami i mąką pełnoziarnistą 157

proszkiem do pieczenia. Zmiksować na wolnych obrotach do uzyskania gładkiej masy. Nakładać ciasto łyżką na rozgrzaną patelnię i wciskać do niego po kilka sztuk czereśni (u mnie wydrylowane połówki). Najlepiej smażyć na patelni beztłuszczowej (z nieprzywierającą powłoką) jeśli takiej nie mamy to polecam smażyć na oleju kokosowym nierafinowanym lub na maśle. Podawać bez dodatków lub polane miodem

Mania Wypiekania
KETO SZARLOTKA W SZKLANCE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy, jajek i cukru) 398

mascarpone oraz oczywiście jabłka i cynamon W smaku przypomina szarlotkę a nie wymaga pieczenia ani podgrzewania więc jest idealny nawet gdy odwiedzą nas niespodziewani goście Składniki na 2-3 porcje: 200 g orzechów (u mnie pecan z racji świetnego makro) 200 g śmietanki kokosowej lub 150 g serka mascarpone i 50 g śmietanki 36% 200 g jabłek cynamon cejloński(...)szczypta wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii opcjonalnie słodzik ( erytrol , stewia lub ksylitol do smaku) Orzechy pokruszyć na mniejsze kawałki. W wersji bez laktozy śmietankę kokosową z dodatkiem wanilii ubić mikserem na puszystą pianę. Jeśli nie unikacie nabiału można użyć mascarpone, śmietanki 36% i wanilii. Jabłka umyć, obrać i pokroić w drobne kawałki a następnie uprażyć w rondelku

Ola la LCHF
Ciasto bez cukru, z owocami 108

pieczenia 1 szklanka ryżu/prosa/amarantusa preparowanego lub ekspandowanego 1/2 szklanki wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów 2 jajka 1 szklanka kefiru 1/4 szklanki oleju rzepakowego 10 słodkich śliwek i 3 dojrzałe brzoskwinie ufo lub 3-4 duże i słodkie brzoskwinie, umyte, osuszone i wypestkowane. Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Formę wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia(...)wymieszać, tylko do połączenia. Ciasto przelać do formy, wyrównać, na wierzch poukładać owoce, skórką do dołu, piec 30-40 min, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, pozostawić w formie do wystudzenia. Można posypać cukrem pudrem, jeżeli okaże się mało słodkie. Smacznego! Ciasto bez cukru, z owocami Ciasto bez cukru, z owocami

moj przepis na
Placek serowy na dzień dobry 131

łyżka mąki kokosowej 1 łyżka mąki lnianej dowolne dodatki Serek wymieszałam z mąkami i odstawiłam, by ciasto się ścięło. Masę wyłożyłam na rozgrzaną patelnię, bez tłuszczu. Smażyłam przez ok. 5 minut, a następnie zapiekłam w piekarniku – funkcja grill plus termoobieg, ale grzanie góra dół też będzie OK, byle patelnia znajdowała się na najwyższej półce. Piekłam ok. 10 minut

Kucharzyca
Ciasto cynamonowe z kremem 169

kokosowym, ale Ty możesz zrobić bez dodatku wiórek i będzie śmietankowo. Dlatego nie ma w tytule  z  jakim kremem.Przepis jest mój, jeden z nie wielu, który sobie wymarzyłam.Ciasto:- 180 g masła- 120 g cukru pudru- 2 łyżki spirytusu waniliowego lub 2 cukry wanilinowe- 3 jaja - 190 g mąki , szczypta soli- 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)mąką, aby nie puściły soku.Jak masz świeże owoce to daruj sobie tę mąkę.Piecz w 190 ° góra- dół około 50 min, do tzw suchego patyczka.Krem:- 150 g masła- 1/3 szklanki cukru- 1 żółtko- 6 czubatych łyżek kaszy manny (nie błyskawicznej)- 3 łyżki wiórków kokosowych- 2 szklanki mlekaZagotuj mleko z kaszą manną. Gotuj tak około 6 minut. Ostudź.Masło utrzyj

Pasje Jolki
Kokosowa kasza manna z karmelizowanym rabarbarem 152

myślą, aby napić się kawy...". Znalezione w internecie. Trafione w samą dziesiątkę :D Rabarbar ostatnio przetwarzam hurtowo, ale ile też można piec tylko ciasta? Przyszła więc pora na deser. Coś słodkiego i kwaśnego zarazem lecz bez śmietany - by mała M również mogła spróbować. No i padło na kaszę manną. Taki banał? Ale jaki pyszny! Zainspirowałam się przepisem na taką(...)wersji z truskawkami:) Składniki na 2 porcje:  Kasza manna: 1,5 szklanki mleka 0,5 szklanki kremówki 3 łyżki kaszy manny 1 łyżka cukru 3 łyżki wiórków kokosowych szczypta soli Karmelizowany rabarbar: 1,5 łyżki cukru 1,5 łyżki wody 2 duże łodygi rabarbaru szczypta cynamonu Kasza manna: 1 szklankę mleka zagotować ze śmietanką i szczyptą soli. W szklance

My simple kitchen
Czekoladowe ciasto drożdżowe z truskawkami 232

migdałów 30 g mąki pełnoziarnistej 50 g nierafinowanego cukru trzcinowego (u mnie dark muscovado) opcjonalnie 20 g ziaren kakao Przygotowanie: Poszłam na łatwiznę i wszystko wrzuciłam do maszyny do pieczenia chleba, odczekałam 2 h i miałam gotowe ciasto. Jeżeli takiej nie macie, to musicie wszystko zrobić ręcznie. W przypadku użycia drożdży suszonych nie ma potrzeby robienia zaczynu= (ciepłe mleko(...)powstały grudki. Schowaj do lodówki, bo masło kokosowe pod wpływem ciepła szybko się topi. Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na ćwiartki. Taki bajer do szypułkowania znalazłam za grosze w empiku. Na nadchodzący sezon truskawkowy jak znalazł. Jest jeszcze dostępny w sklepi on line, tu macie link (bez obaw, nie zarabiam na tym Gotowe, wyrośnięte ciasto odgazować/wyrobi

greenscarf
Mąki roślinne – bezglutenowe. Mąki niechlebowe, rodzaje i zastosowanie mąk bezglutenowych 153

więcej niż 10%). Idealna do ciast kruchych. Pasuje do wanilii, czekolady ale też do czerwonego mięsa i grzybów. Podczas pieczenia i podgrzewania zmienia kolor na ciemniejszy.   Mąka kokosowa – powstaje z wysuszonego i odtłuszczonego miąższu orzecha kokosowego. Słodka, kokosowa w smaku, bardzo delikatna. Idealna do wzbogacania deserów i ciast, najlepiej kruchych, ale sprawdzi się też do naleśników-pancakes(...)Piotr i Paweł, w Kauflandzie. Mąki orzechowe (migdałową, kokosową i z orzechów włoskich) dostać można w delikatesach Alma. Ostrzegam – kosztują majątek.   Większość bez problemu będzie dostępna w sklepach ze zdrową żywością – żywnością BIO oraz ekologiczną. Ogromny wybór mąk znajdziecie również na Allegro i w internetowych sklepach ekologicznych. Nie bez znaczenia jest to, że ich ceny są relatywnie

Karo in the Kitchen
Chleb z nasion, orzechów i kasz 135

zrobiłam do niego pastę z soczewicy i pieczonych marchewek (wrzucę na bloga wkrótce). Chleb ten może być jednak nieodpowiedni dla małych dzieci (jest dość ciężkostrawny). Chleb z nasion, orzechów i kasz   Drukuj Prep time 15 min Cook time 1 godzina 15 min Total time 1 godzina 30 min   Chleb bez mąki - z nasionami słonecznika, migdałami, dwoma rodzajami(...)szklanki siemienia lnianego ¼ szklanki nasion chia 2 łyżeczki soli 2 łyżki syropu klonowego (albo miodu) 3 łyżki oleju kokosowego 2 i ⅔ szklanki wody Instructions Nasiona słonecznika, migdały, kasze gryczaną i jaglaną ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i podprażyć w piekarniku (180 stopni) aż lekko się zarumienią. Ok 8-10 minut mieszając w międzyczasie 2-3 razy

Cooking for Emily
Z kokosem 128

mąki 25 dag cukru 1 kostka masła lub margaryny 12 łyżek słodkiego mleka 6 jaj 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżeczki kakao Kokos: 20 dag wiórek kokosowych 20 dag cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 6 białka 1 łyżka mąki ziemniaczanej sok z 1/2 cytryny 5 łyżek słodkiej śmietanki  Wykonanie: Masło, z cukrem(...)proszkiem, kakao i mleko. Białka ubijam na sztywną pianę i delikatnie mieszam z ciastem, aż do połączenia składników.  Połowę ciasta przekładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Szykuję masę kokosową: białka ubijam na sztywną pianę, dodaję porcjami cukier, wiórki i mąkę. Na końcu daję śmietanę.  Wszystko razem wymieszam i przekładam masę na wyłożone, surowe ciasto

Ciasteczkowy Potwór
Tort Oreo 156

zamierzacie podjadać ;), 50 g gorzkiej czekolady na polewę, 1 łyżeczka oleju kokosowego – dzięki niemu polewa ma dobrą konsystencję i łatwiej zastyga. Jak zrobić Tort Oreo? Biszkopt dobrze jest upiec sobie poprzedniego dnia wieczorem, żeby miał dużo czasu na przestygnięcie. Przygotowujemy go według tego przepisu . Ja wole piec 2 osobne blaty niż 1 duży. Dzięki temu łatwiej wymieszać pianę(...)zniszczyć pęcherzyków powietrza – to właśnie dzięki nim biszkopt rośnie tak ładnie bez dodatku proszku. Dodatkowo biszkopty rosną na tyle duże, że taka ilość nie zmieściłaby się w foremce tych rozmiarów. Biszkopty przekrawamy na 4 blaty, można poukładać je na pojedynczych arkuszach papieru do pieczenia – w ten sposób łatwo przesuwać je podczas składania tortu i mniej się

Ciastkozercy
Lemingtony (kokoski) 102

mleczna i gorzka) 10 łyżek śmietany 30% ok. 200g wiórków kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Jajka na biszkopt wyjęłam wcześniej z lodówki żeby nabrały temperatury pokojowej. Ogrzane wybiłam do miski miksera i utarłam z cukrem zwykłym i waniliowym na puszystą masę. Mąkę przesiałam i wymieszałam z proszkiem do pieczenia. Partiami wmiksowałam ją do ubitych jajek. Na koniec(...)ciasto wymieszałam z olejem, sokiem i skórką z cytryny. Tak przygotowane ciasto przełożyłam do tortownicy o wymiarach 25x25cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika. Ciasto piekłam w temp. 180 stopni bez termoobiegu do suchego patyczka. W praktyce zajęło mi to ok. 30-35 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Po upieczeniu ciasto wyjęłam z piekarnika

Waniliowe Improwizacje
ODCHUDZONE CIASTO CZEKOLADOWE Z CZERWONEJ FASOLI 236

jajka, kako, cynamon, proszek do pieczenia, ksylitol oraz olej kokosowy , całość dokładnie blędujemy na gładką masę około 5-6 minut ciasto przekładamy do formy keksowej (ja użyłam jednorazowej aluminiowej) pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC około 45-50 minut   do suchego patyczka gotowe można polać polewą czekoladowa ja tym razem piekłam bez niej. Źródło: https://zdrowejestczadowe.pl/ciasto-czekoladowe-z-czerwonej-fasoli-brownie-z-pyszna-fit-polewa/

Słodkie zapomnienie