przyrządzam czekoladę na mleku lub śmietance. Lubię też ugotować czekoladę na kokosowym mleku. Taka czekolada jest wtedy bardzo kremowa i aromatyczna. Gorąca czekolada z bitą śmietaną posypana wiórkami czekolady, kokosu i orzechami to już nie tylko napój ale i pyszny deser! Gorąca czekolada Składniki: 1 kubek czekolady 250 g kokosowego mleka 50 ml śmietanki + 25 ml do ubicia 1 łyżka(...)kokosowe wiórki, czekolada i orzechy do posypania W małym garnuszku zagotuj kokosowe mleko ze śmietanką, kakao, wanilią i cukrem. Wlej czekoladę do kubka i udekoruj bitą śmietaną, wiórkami czekolady, kokosu i prażonymi orzechami. The post Gorąca czekolada kokosowa appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniajajka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 szkl śmietany 18% 3 szkl mleka 200 gr masła 1 szkl cukru + 2 łyżki cukru waniliowego bądź aromat waniliowy lub śmietankowy kokos bądź płatki migdałowe do ozdoby ( u mnie złote perełki ) 1. Do miski przesiać mąkę z amoniakiem i proszkiem do pieczenia. Dodać masło/margarynę i przeciekać całość tworząc kruszonkę. W osobnej(...)wlewamy naszą masę jajeczną i ciągle energicznie mieszamy aby masa się nie przypaliła. Gotujemy chwilkę. 3. Ciepłą masą przekładamy nasze placki, zostawiając sobie trochę masy na górę ciasta. Dekorujemy kokosem, bądź płatkami lub tak jak w moim przypadku (przed samym podaniem ! ) złotymi perełkami. Ciasto jest najlepsze na drugi/trzeci dzień kiedy blaty zmiękną. Smacznego
Gotowanie...to proste !ochotę na coś słodkiego;) Składniki; 100 g masła, 4 łyżki drobnego cukru, 2 łyżki cukru brązowego, 3/4 szklanki mąki pszennej, 1 jajko, 2 szklanki płatków owsianych, 50 g kokosu, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki sody, szczypta soli, Wykonanie; Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajko i sól dalej miksując.Dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą, płatkami(...)kokosem. Mieszamy łyżką. Formujemy kulki, które następnie lekko spłaszczamy łyżką. Piekarnik nagrzewamy do bądź do 150 stopni z termoobiegiem , bądź do 180 stopni bez termoobiegu. W obu przypadkach pieczemy ciasteczka ok. 15 minut
Anioły w kuchniJeśli jesteście fanami kokosowego szaleństwa to jest to coś dokładnie dla Was:) Udane połączenie kokosu i truskawek… Nie muszą być świeże, możecie wykorzystać letnie zapasy i użyć mrożonych owoców. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni powstał ten deser truskawkowo- kokosowy. Spód wkładki kokosowej: 100 g wiórków kokosowych 30 g cukru pudru 40 ml śmietany kremówki(...)kokosowego Galaretka niebieska wieloowocowa Galaretka truskawkowa 0,5 kg dowolnych truskawek świeżych lub mrożonych 1 opakowanie galaretki truskawkowej Dodatkowo: pierścienie cukierniczo-kucharskie Przygotowanie: Spód wkładki kokosowej: Do miski wsypujemy kokos, mąkę kokosową i cukier puder. W garnuszku roztapiamy masło ze śmietaną, wsypujemy suche składniki i jeszcze chwilę mieszamy na małym ogniu. Masę kokosową pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie wykładamy nią
Podróż w kulinariaOstatnio uzbierało mi się trochę rosołu, uznałam więc, że czas go jakoś fajnie wykorzystać. A że jak już Wam kiedyś pisałam uwielbiam zupy kremy, znów padło
Kulinarne zapędy Kokosamacie dużo czasu ani pomysłu na ciasto, to spróbujcie moje przygotować i mam nadzieję, że nie będziecie żałować. Kokos, migdały, cukier razem prażymy i ze śmietanką łączymy. Składniki na ciasto tylko miksujemy, część kokosu dodajemy, resztę na wierzch nakładamy i do piekarnika wkładamy. 30 min pieczemy, studzimy i cukrem pudrem posypujemy. Składniki ta okrągłą formę
Moniki Smakołykiprawie bez cukru! A jej przygotowanie jest ekspresowe! Jednym słowem - ulubiona! Jestem pewna, że jeśli spróbujecie, również zakochacie się w tym smakołyku! :) P.S. Mój Mąż nie znosi kokosu, ja z kolei uwielbiam, zobaczcie jaki znalazłam sposób na przemycenie go do każdego ciasta - patent został zaakceptowany! :) Szarlotka z musem jabłkowym z nutą kokosu Składniki: 500 g mąki
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Zostałam zaproszona do konkursu, organizowanego przez Olę, która prowadzi bloga Kulinarne zapiski Olki :) Tematem konkursu jest: kasza, tofu i kokos. Początkowo pomyślałam, że średnio odpowiadają mi składanki, głównie raził mnie kokos - ponieważ nie lubię połączenia słodkiego w obiedzie, a desery przygotowuję głównie dla gości. Pomyślałam o że wszystkie składniki idealnie pasują
Łycha smakówmleka 1 łyżeczka masła 2 czubate łyżki cukru 2 żółtka 2 czubate łyżeczki cukru pudru 1 łyżka wódki (ja dałam likier Cointreau) – można pominąć szczypta szafranu Krem śmietankowy z kokosem: 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1/3 szklanki zimnego mleka 1 szklanka słodkiej śmietanki 12% UHT (w kartoniku) 1 szklanka mleka 1 łyżka masła 2 czubate łyżki cukru 1 czubata łyżka wiórków(...)łączymy go (mieszając nieprzerwanie) z żółtkami do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu. Całą powierzchnię kremu przykrywamy folią spożywczą (tak jak w przypadku kremu czekoladowego) i studzimy. Krem śmietankowy z kokosem: W 1 szklance mleka gotujemy 1 czubatą łyżkę wiórków kokosowych z 1 czubatą łyżką cukru. Po 4-5 minutach, gdy wiórki zmiękną, dolewamy szklankę śmietanki 12%, dodajemy 1 łyżkę masła oraz
MyCookBook.plWitajcie po raz ostatni... w 2015 roku :) Do sylwestrowych szaleństw zostało zaledwie kilka godzin, więc jeśli jeszcze nie macie dobrego imprezowego jedzonka, to służę pomocą :) Niewiele
Kulinarne zapędy Kokosatemperaturze 180st. Studzimy, zdejmujemy papier, przekrawamy wzdłuż na 2 placki. Placek kokosowo-makowy: Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijamy dosypujemy po trochu cukier. Na końcu dodajemy mak i kokos, delikatnie mieszamy, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem. Pieczemy 30 minut w temperaturze 170st. Studzimy, zdejmujemy papier. Krem kajmakowy: Mleko z kaszką manną doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 2 minuty na małym(...)biszkopt, rozsmarowujemy 1/3 część kremu, placek kokosowo-makowy, ponownie 1/3 część kremu, drugi placek biszkoptowy i resztę kremu. Wkładamy do lodówki. Posypka: W rondelku roztapiamy margarynę, dodajemy cukier i kokos. Smażymy, aż się zarumieni. Ciepłe wykładamy na wierzch ciasta, lekko dociskamy, chłodzimy całość 2-3 godziny
Gotowanie moimi oczamisamą nazwą. Polecam gorąco! Szybkie, smaczne i efektowne. W ładnym opakowaniu świetnie sprawdza się jako podarunek :) Rafaello Składniki: 20 dag margaryny 20 dag mleka w proszku 20 dag kokosu 15 dag cukru pudru opcjonalnie kieliszek wódki dodatkowo obgotowane, obrane migdały Przygotowanie: Wszystkie (oprócz migdałów) składniki zagnieść. Uformować średniej wielkości kulki. W środek każdej pralinki włożyć po jednym(...)migdale. Obtoczyć w kokosie. Gotowe! Uwaga- uzależnia
Tagebuch po polskumiksujemy aż połączy się ona z resztą składników. Płynne ciasto wylewamy do keksownicy pieczemy 50-60 minut w temperaturze 180*C Gotowe i ostygnięte ciasto można udekorować orzechami , kokosem i różnorodną polewą. Ja wykorzystałam polewę czekoladową dodając odrobinę kokosu na górę. Polewę robimy poprzez stopienie magrgarny w garnku i dodaniu pozostałych składników i wymieszaniu. Smacznego
W Moim Magicznym Domumieliśmy przyjemność przygotować: Świąteczną zupę z orzechów włoskich Pierożki z kaszą, grzybami i orzechami laskowymi Śledzie w grzybach w ziołach i orzechowy wafelek Karpia w maku i kokosie, gruszkę i jabłko z pęczakiem na domowym winie Karmelizowane orzechy na kokosowym puddingu z imbirem Moja grupa miała za zadnie przygotowanie smażonego karpia w panierce maku i kokosie, podanego
Kulinarne przygody GatityRewelacyjny pomysł na pożywny lunch w pracy, albo smaczną kolację w domu, dopuszczalne modyfikacje wszelakie, ważne, by Wam smakowało :) Sałatę lodową możecie zastąpić inną ulubioną lub
Kulinarne zapędy Kokosa