zrobienie takiego torciku, to była dobra zabawa. Deser jest delikatny, rozpływa się u ustach i jest bardzo sycący, więc radzę kroić nieduże porcje. W smaku interesujący, czuć w nim kokos, kawę i czekoladę. Wygląda bardzo apetycznie. Przed przystąpieniem do przygotowań proszę dokładnie przeczytać przepis. Mleczko kokosowe musi poleżeć trochę w chłodnym miejscu, żeby się rozwarstwiło. Jeśli nie chcemy daktyli
Mała Cukierenkamusiałam go upiec. I parę słów o tym biszkopcie: jest wilgotny i nie należy do puszystych i lekkich, wyrasta ładnie. Tak więc moi drodzy: czekoladowo-migdałowy biszkopt, do tego kokos, owoce- brzmi zachęcająco, prawda?! :) Polecam! Biszkopt: * migdały- 200g * jajka- 6 szt. * cukier trzcinowy- 200g * kakao- 3 łyżki Masa kokosowa: * mascarpone- 250g * śmietanka kokosowa- 250ml* * wiórki kokosowe- 1 szklanka* * cukier trzcinowy
Kraina Miodem Płynącabeda na pewno czesciej goscic na moim stole.Zostalo mi po prostu mleko kokosowe i nie za bardzo wiedzialam jak je spozytkowac I tak wyladowalo w nalesnikach. W smaku nalesnikow kokos jest ledwo wyczuwalny.Przez uzycie mleczka kokosowego nalesnki sa delikatniejsze w smaku,ale ten zapach przy smazeniu ....Sami spobujcie! Przepis na 8 srednich nalesnikow: Ciasto: 1 szklanka maki orkiszowej pelnoziarnistej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!prostota wykonania sklania ciagle do nowych wyzwan.Ten sernik goscil na moim swiatecznym stole i zagosci powtornie w Sylwestra i Nowy Rok.Tym razem jednak w wersji XL. Bialy,sniezny,pachnacy kokosem z blyszczacymi kulkami owocow Physalis (Miechunka peruwianska).Te pomaranczowe kulki maja strukture malych pomidorkow,a ubrane w papierowe luski wygladaja jak male chinskie latarenki.Ich lekko slodko-kwasny smak idealnie wspolgra
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zapraszam na przepyszny deser.Banalnie prosty,lekki,puszysty i bardzo aromatyczny.Subtelny, upajajacy smak mango w polaczeniu z delikatnym kokosem ,to istna poezja smakow,ktora skusi kazdego.A idealna,kremowa konsystencja deseru przelamuja chrupiace orzeszki pistacjowe.Ach ten kokosowy smak......po prostu pycha. Skladniki na okolo 6 porcji ( lub 4 wieksze) : 400 ml mleka kokosowego ( puszka) 5 listkow zelatyny (5 lyzeczek) 2-4 lyzki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ciasta kruchego na spod,a bialka wchodza w sklad masy kokosowej.Jest bardzo smaczny,Dla zarloczkow kokosowych to naprawde niezla gratka.W swiatecznym jednak na pewno zrobie polewe czekoladowa.Czekolada i kokos to zestaw jak z batonika Bounty.Tu niestety nie zdazylam,bo moj maz juz czekal z talerzykiem na male co nieco do kawy. Skladniki: 200 g maki 100g masla
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!miksowaniem skladnikow ,zeby zmiekly odsaczyc z wody i wysuszyc owoce w papierowym recznki.Pokroic je w paski pokrojone owoce i galaretke z chia zblendowac na gladka mase .Do masy dolozyc kokos i kakao.Zblendowac powtornie.Skosztuj,jesli deser jest za malo slodki pomimo slodyczy z suszonych owocow,dodaj miodu lub syropu z agawy napelnic deserem pucharki.Przed podaniem schlodzic w lodowce Uwagi:uzylam galaretki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!masy ciasto lubi się zważyc.To natomiast jest wyśmienite,śmiem twierdzić - lepszego i nie jadłam i nie robiłam.Gorąco polecam,bo i połączenie smakowe jest idealne.Sliwki i kokos to naprawdę bardzo smakowite połączenie.Wypróbujcie,a na pewno nie raz jeszcze do niego powrócicie. Składniki na tortownicę - 26 cm: 800 g śliwek 260 g mąki 2 łyzeczki proszku do pieczenia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zupełnie niechcący kupiłam książkę ze 100 przepisami na ciasteczka… i teraz trzeba – koniecznie – zacząć je testować! :))))) Zaczęłam testowanie od przepisu na ciasteczka kokosowo-kawowe. Słodki, chrupiący kokos z kawowym lukrem… na pewno znajdzie wielu wielbicieli. Ciasteczka kokosowo-kawowe – składniki: 1.5 szklanki mąki (190g) 1/4 szklanki kakao (30g) 1 szklanka cukru (225g) 1.5 szklanki wiórków kokosowych
UgotujmyTo.plSolenizant, któremu aktualnie przypada święto - wybiera ciasto na jakie ma ochotę - a ja je później robię :) Tym razem urodziny obchodził mój syn. Zachcianka polegała na znalezieniu dobrego ciasta z kokosem. Idealne znalazłam na blogu " W kuchennym oknie ". Może i Wam przypadnie do gustu. Jest wyśmienite! Jabłka obrać, i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jeżeli mają dużo soku, należy lekko
Świat Ciastapowstaje krok po kroku. Potrzebne będą: Babeczki waniliowe lub czekoladowe Krem budyniowy Biały lukier: taki lub najprostszy z wody i cukru pudru + zielony barwnik spożywczy, kolorowe cukrowe koraliki, kokos Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyrobi się błyskawicznie! SKŁADNIKI: BISZKOPT: - 3 jajka - 4 łyżki cukru - 4 łyżki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka wody MASA: - ser biały dwukrotnie mielony – 200 g - kokos – 4 łyżki - rabarbar – 200 g - cukier puder – 6 łyżek - laska wanilii – 1 szt DODATKOWO: - śmietana 36 % – 250 ml - truskawki – 200 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT
Ostra na Słodkomleko waniliowe „Łaciate” – ok.200 ml * olej do smażenia KREM JAGODOWY: * borówki – ok. 200 g * wino musujące – 50 ml * cukier – 4 łyżki * kokos – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KREM JAGODOWY: Umyte borówki wsypujemy do garnka , zasypujemy cukrem i zalewamy winem musującym. Gotujemy na wolnym ogniu ( mieszając od czasu do czasu ) , do momentu aż z borówek
Ostra na Słodkoobiad , jak i podwieczorek czy późne leniwe śniadanie. Kluseczki są delikatne i mięciutkie. Świetnie smakują na różne sposoby: * na bogato – czyli z dodatkiem świeżych sezonowych owoców * z prażonym kokosem albo chrupiącymi płatkami migdałów * obsypane cukrem pudrem * albo oblane masełkiem i posypane cukrem Pycha! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * serek homogenizowany śmietankowy ( słodki ) – 250 g * jajko – 1 szt * mąka pszenna
Ostra na Słodkociasteczek). SKŁADNIKI: 1 kg mąki pszennej 2 kostki margaryny cukier 8 żółtek 4 cukry wanilinowe + dekoracja (u mnie znalazły się: rodzynki, migdały, skórka pomarańczowa, mieszanka keksowa, płatki czekoladowe, płatki kokosu oraz żurawina) Składniki potrzebne do zrobienia czekolady: 2 łyżki masła 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao WYKONANIE: Najpierw przesiewamy mąkę na stolnicę. Kroimy 2 kostki margaryny
Serce zamknięte w formie pyszności