Następnie dodajemy jogurt, mąkę, skórkę, proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do natłuszczonej formy, (u mnie okrągła szklana forma do tarty o średnicy 26 cm), posypujemy kokosem i układamy pokrojony w kawałki rabarbar. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 40-50 minut. Wierzch posypujemy cukrem pudrem
Kulinarne przygody Gatitykardamonem i cynamonem . Ja piekę w szklanej formie 30 x 24 cm. Śliwki kroimy na pół, usuwamy pestki, kładziemy na ciasto przeciętą stroną do góry, posypujemy kokosem. W misce ubijamy białka ze szczyptą soli. Pod koniec, gdy piana będzie już sztywna dodajemy po łyżce cukier i dalej ubijamy, aż cukier się lekko rozpuści. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną
Kulinarne przygody Gatitytalerz. Ciasto kroimy na kwadraty. Jeśli chcemy przełożyć kwadraciki marmoladą, to przekrajamy każdy wzdłuż i smarujemy. Każdy kwadracik zanurzamy w polewie z obu stron, następnie wkładamy do kokosu obsypując ja dokładnie z każdej strony. Gotowe kostki przekładamy na kratkę na około godziny, aby polewa dobrze zastygła
Mania Gotowaniaproszkiem, na końcu pianę z białek. Rozsmarować na blaszce wyłożonej papierem. Upiec ok.15 min w temp. 180 st. 2) BEZA 4 białka 15 dag cukru 20 dag kokosu Ubić bezę, wyłożyć na pierwsze ciasto Piec kolejne 15 min. 3) KREM 1/2 litra mleka 1 budyń śmietankowy 1 jajko 1/2 szklanki cukru pudru kostka masła 10 dag posiekanych orzechów Wykonać
Praktyczna pljedno z ciast, które lubię najbardziej, chociaż dziś dodałam do niego banany... Kokos i banany mmmm idealne połączenie...rozpływa się w ustach... Składniki: Na biszkopt: 5 jajek 1/2 szkl. cukru 1 szkl. mąki 2 łyżki kakao pół tabliczki czekolady 1 łyżka proszku do pieczenia Na masę kokosową: 2,5 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 2 budynie śmietankowe 200 gram masła
NaKońcuJęzykałyżki gazowanej wody mineralnej 1 szczypta soli 5 łyżek oleju 2 łyżeczki aromatu waniliowego lub esencji waniliowej świeże maliny szklanka śmietany kremówki i cukier do smaku kokos do posypania Przygotowanie: Do dużej miski dodajemy jajka, mleko, mąkę, gazowaną wodę mineralną, sól, olej, aromat waniliowy, miksujemy mikserem wszystkie składniki, tak, aby ciasto miało konsystencję ciasta naleśnikowego
Moja smaczna kuchniaorzechami i wsypujemy je do rondelka. Gdy wszystkie składniki wymieszamy zostawiamy rondelek do stygnięcia na około 20 minut. Gdy masa będzie zimna formujemy z niej ciasteczka i obtaczamy kokosem. Gotowe władamy do lodówki , najlepiej żeby spędziły w niej całą noc:) smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieDanie idealne na śniadanie lub jako lekki deser w upalne dni :) Kokos i szczypta cukru trzcinowego, jak i same banany dodają potrawie słodkości, natomiast świeża mięta i cynamon równoważą smak. Polecam! Składniki (2 porcje): 3 banany 200ml mleka kokosowego (mała puszka) 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki cukru trzcinowego 1 łyżka masła 1 łyżka posiekanej świeżej mięty (lub więcej
Tajskie smakiczym piszę :) Dzisiejszy przepis pożyczyłam od Małgosi , która prowadzi bloga "Wędrówki po kuchni ". Wielkie dzięki za cudowny przepis. W jednym cieście dwa przecudowne smaki - czekolada z kokosem i do tego sernik jest bardzo delikatny , rozpływa się w ustach :) Wymiary foremki : średnica 24 cm Czas pieczenia : ok. 1 godziny Temp. pieczenia 180 C w kąpieli wodnej Składniki: 1 kg twarogu
Słodkości i nie tylkodeser czekoladowy jest cudownie nieskomplikowany i bardzo pożywny, a smakuje co najmniej tak dobrze jak najlepsze ciasto czekoladowe jakie jadłam. Czekolada, kokos i truskawka to doskonałe połączenie do tego mleko - coś nieziemskiego. Składniki: 120 g miękkiego masła 200 g cukru 2 duże jajka 225 g mąki uniwersalnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 40 g kakao 80 g wiórków
Niezły MłynekKochani, chcecie poczuć gorące rytmy, słońce , plaże i beztroski czas ? Jeżeli tak, to zapraszam Was na hawajskie klimaty- czyli Lava Flow- drinka o smaku truskawek , banana i kokosu :) Polecam Zaczynamy :) Składniki na jednego drinka: 30 ml malibu 30 ml bacardi 60 ml soku ananasowego 60 ml truskawek- świeże lub mrozone 60 ml mleka kokosowego 1 banan lód Wykonanie: Bacardi
Smaki EdytySmaczne chrupiące na zewnątrz i wilgotne w środku, i ten niepowtarzalny smaki zapach kokosu, który unosi się w całym domu. Robi się je w tempie błyskawicznym, idealne na szybką słodką przekąskę Kokosanki najbardziej smakują mi polane czekoladą. Składniki 300 g wiórków kokosowych 40 g masła 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku dopieczenia Żółtka
RAROSSAcukru 1 łyżka soku z cytryny skórka z ćwiartki cytryny 1,5 szklanki wiórków kokosowych szczypta soli 1. Białko z solą i cukrem ubić na sztywną pianę 2. Dodać kokosy i cytrynę 3. Uformować łyżką kuleczki i piec przez 15 min w temp
ciemna strona patelniubitej śmietany wlać ser z galaretką i wymieszać mikserem. Wylać na jedną część biszkoptu i przykryć drugą częścią ciasta .Posmarować dżemem . Na patelni roztopić masło z cukrem,dodać kokos i migdały. Całość zrumienić na małym ogniu cały czas mieszając. Rozprowadzić na wierzchu ciasta posmarowanego dżemem
Moje domowe kucharzenieBabka cytrynowa z makiem-bezglutenowa Cooking & goodlooking Babka-cytrynowy puch Crazy Cooking Creations Babeczki z masłem orzechowym i dżemem Czarna wisienka Bananowa babeczka z mikrofali Owsiana babeczka z kokosem Waniliowa babka jogurtowa Babeczki nadziane chałwą Babeczki waniliowe Czerwień i błękit Babka drożdżowa z dżemem borowkowym Babka mleczna z kolorową posypką Muffiny z gruszkami iczekoladą Domowe ciasta i obiady Babka
Moje domowe kucharzenie