kokos - 5426 przepisów (strona:201/362)

BŁYSKAWICZNE, PYSZNE PIERNICZKI NA MĄCE ORKISZOWEJ 345

cienkie. Taka odmiana jest czasami również wskazana. Najbardziej smakowały nam polukrowane (cukrem trzcinowym), z bardzo zdrowymi w tym roku posypkami: orzeszkami pecan, włoskimi, migdałami, płatkami czekoladowymi (z ksylitolem), kokosem. Można podawać również bez dekoracji, wówczas troszkę więcej trzeba posłodzić ciasto. Ja zmniejszyłam bardzo ilość słodkości, dla nas były ok. Z podanych składników wychodzi ok.40-50 sztuk. Przepis lekko zmodyfikowany, pochodzi

Smaczne Zdrowe
Pomarańczowiec 207

cukrem. Cały czas mieszając gotować chwilę, aż masa zgęstnieje. Gorącą masą kisielową przełożyć placki. Przestudzić, udekorować polewą czekoladową. Można obsypać płatkami migdałowymi (tak podaje oryginalny przepis, ja użyłam kokosu

Praktyczna pl
Idealnie czekoladowe muffinki 174

serii piekę w weekend. Idealne połączenie gorzkiej czekolady i kokosu. Kilka razy koleżanka wracając z pracy w kawiarence przynosiła ze sobą muffinki, a raczej ze względu na wielkość powinnam napisać muffiny. Były tak czekoladowe i rozpływające się w ustach, że postanowiłam je odtworzyć, a ten przepis to wynik moich poszukiwań, które dalej trwają :). Na blogu jest już przepis na najprostsze

NA MOIM TALERZU
Łosoś w tymianku smażony na oleju kokosowym (bez glutenu, jajek) 482

zimno, który ma delikatny charakterystyczny kokosowy aromat. Składniki: filet z łososia bez skóry (najlepiej z dzikiego łososia) sól tymianek olej kokosowy do smażenia  W przypadku uczulenia na kokos do smażenia najlepiej użyć oleju rzepakowego lub ryżowego. Przygotowanie: Filety opłukać, osuszyć. Posolić, oprószyć tymiankiem (dla młodszych dzieci tymianek można rozetrzeć). Smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron do lekkiego przyrumienienia

głodny alergik
Muffiny kokosowe 307

Muffiny kokosowe... Miękkie, wilgotne i puszyte. Oblane białą czekoladą. Oprószone wiórkami kokosowymi. Nikt się im nie oprze. Komu jedną? Serdecznie zapraszam!   Składniki: 3 jaja; 220

Gospodyni Miejska
Miękkie ciastka owsiane 253

podanych składników wychodzi około 20 ciastek o średnicy 8 cm. Szklanka = 250 ml Rodzaj użytych owoców suszonych i dodatków można dowolnie modyfikować. Mogą to być np. rodzynki, orzechy, żurawina, kokos, sezam, płatki migdałowe, pestki dyni. Można użyć dowolnego rodzaju otrębów np. żytnie, owsiane, gryczane. Tak samo można mąkę pszenną zastąpić żytnią, pszenną razową czy inną, a oliwę rozpuszczonym i przestudzonym

Gospodyni Miejska
Surówka z białej i czerwonej kapusty z mleczkiem kokosowym 235

przygotowany sok, wszytko razem wymieszam i odstawiam do lodówki na ok 30 minut, aby smaki się połączyły - przed podaniem posypuję słonecznikiem i zajadam :)) - surówka ma słodkawy posmak i nutą kokosu coś świeżego i innego. Lubie kolorowe surówki cieszą nie tylko podniebienie ale i także nasz wzrok. Smacznego

Basia w kuchni
Torcik Rafaello 290

Rafaello z pewnością stworzył geniusz. Idealne połączenie słodkiej masy z kokosem i migdałami, zamknięte w niewielkiej kulce to zestawienie tak dobrze dobrane, że obawiałam się, że nigdy nie uda mi się stworzyć czegoś równie pysznego. Pomyliłam się! Da się :) Biszkopt (mała blaszka): 2 jajka pół kubka cukru pudru pół kubka mąki (w tym łyżka mąki ziemniaczanej) pół łyżeczki proszku

sama złodycz
Raffaello 703

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam wszystkich miłośników kokosu na pyszne ciasto bez pieczenia o nazwie Raffaello. Ciasto łączy w sobie słone krakersy i masę budyniowo – kokosową. Jest bardzo delikatne, rozpływające się w ustach. Najlepiej smakuje na drugi dzień po zrobieniu. Post Raffaello pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
332. 177

nauczyć żyć bez niczego. Pierwszy umiera optymizm, po nim miłość, na końcu nadzieja. Mimo to musisz trwać.” kajmakowy* ryż na mleku z malinami i truskawkami *masa kajmakowa o smaku kokosu (nie jest zła, ale orzechowa i tak bije ją na głowę )  Nigdy nie wiem ile ryż jest jeszcze w stanie wchłonąć płynów, bo boję się, że go rozgotuje

More food, love and dreams
510. Ricotta gofry? 224

często o czymś zapominasz? Jestem raczej zorganizowana ze skłonnością do robienia rzeczy "na ostatnią chwilę" 4. Najlepsze połączenie smakowe, to.. dużo ich >.< ale m.in. banan+kokos, masło orzechowe+banan, czekolada+... wszystko? 5. Ile czasu poświęcasz na prowadzenie bloga? Różnie. 6. Co jest w Tobie najlepsze? Nie umiem mówić o swoich zaletach.  7. Jakie miejsce chciałabyś zwiedzić

More food, love and dreams
551. Mak, jabłko i owsianka. 176

makowo-jabłkowa pieczona owsianka z ricottą Pączki były, donaty też, były i z nutellą i czekoladą, w cynamonem posypce, z kokosem, w migdałach i bez, były bo teraz już ich nie ma. Zdjęć też zbytnio nie ma, bo przyjaciele przyszli, a potem już co fotografować nie było. Ale udały się, tak samo jak wczorajszy wieczór

More food, love and dreams
Ciasto marchewkowe (bezglutenowe) 713

misce wymieszać jajka, cukier i olej. Dodać suche składniki: mąkę gryczaną, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Przemieszać. Orzechy włoskie posiekać. Do ciasta dodać marchewkę, orzechy i kokos. Ponownie wymieszać całość. Ciasto przelać do tortownicy, wyrównać górę i wstawić do piekarnika. Piec około 30 minut do tzw. "suchego patyczka".  Wyjąć i wystudzić. Wszystkie składniki na polewę umieścić

wyzwania kuchenne
Zupa tajska z dynią i grzybami mun 220

zupa to moja wariacja na temat kuchni tajskiej, podana w skorupce kokosa. Kokos nie rozłupał się idealnie równo, ale to też ma swój urok Zupa jest aksamitna, aromatyczna i rozgrzewająca z dodatkiem mleka kokosowego, curry, grzybów mun i makaronu w kształcie ryżu. Spróbujcie Składniki: 100 g makaronu „Czarniecki” w kształcie ryżu 1 litr bulionu drobiowego kawałek imbiru (około

Oryginalny smak