kokos - 5426 przepisów (strona:161/362)

Strączki 242

pewno wzbogaci dietę i urozmaici stół. A jest w czym wybierać: sałatka z roszponki, czarnej soczewicy, batatów i buraków, kapusta z grochem i kurkami, hummus z mango i kokosem, pieczarki portobello faszerowane białą fasolą i pesto, pita z bobem i jagnięciną, pasztet sojowy z suszonymi pomidorami i bazylią, a na deser ciasteczka czekoladowe z soczewicą czy ciasto z fasoli adzuki

GRUBY WAŁEK
Sałatka z peruwiańskich owoców z quinoa i świeżym kokosem 179

świeżego kokosa 4 łyżki oleju arachidowego Wykonanie: Owoce opuncji obieramy ze skórki, kroimy na plastry. Gujawę należy obrać i usunąć pestki, pokroić na kawałki, owoce miechunki przekrawamy na połówki. Kokos i jedną limonkę kroimy na plasterki. Wszystko układamy na talerzu, posypujemy quinoą, skrapiamy sokiem z drugiej limonki i olejem arachidowym i gotowe

Quinoa Raz!
Budyń CHIA z jeżynami i kokosem 143

ostatni jaki jedliśmy w poprzednim tygodniu. Dziś planuję koktajl truskawkowy z dodatkiem chia. Jeśli będzie smaczny zrobię fotki i opiszę :) .. a chyba będzie  :) Budyń CHIA z jeżynami i kokosem 100 ml mleka kokosowego 200 ml jeżyn w lekkim syropie 2 łyżki nasion chia 2 łyżeczki  wiórków kokosowych 2 łyżki śmietanki kokosowej gałązki mięty do dekoracji Do litrowego słoika

Gotuj Sam!
Ciastka orzechowe na kruchym spodzie 152

powstał marmurek. Spody ciastek ułóż na blaszce wyłożonej papierem. Ubij pianę dodając stopniowo cukier puder  oraz pod koniec ocet jabłkowy. Gdy piana będzie sztywna dodaj orzechy (lub kokos). Nakładaj masę orzechową na ciastka.  Z ciasta kakaowego uformuj paseczki, możesz ozdobić je wyciskając wzorek widelcem. Ułóż paseczki dookoła ciastek. Upiecz je w temperaturze około 170 st.C. Po ostudzeniu udekoruj

Gotuj Sam!
Mokre ciasto czekoladowe 201

Puszyste i delikatne mokre ciasto czekoladowe które znika bardzo szybko. Przepis zaczerpnięty jest z tego bloga  z małymi zmianami.  Można dodać do niego owoce, bakalie, kokos, wedle uznania lub jeść bez dodatków, w każdej wersji jest pyszne. SKŁADNIKI: - 125 g masła - 250 ml mleka  - 1 szklanka mąki pszennej - 3/4 szklanka cukru - 1 jajko  - 1 łyżeczka sody

Kulinarne życie
BABECZKI PIERNIKOWE - CHOINKI 211

ubijamy z cukrami na sztywno, następnie wlewamy żelatynę i barwnik spożywczy. Czekoladę łamiemy na kawałki, przekładamy do miseczki i rozpuszczamy w mikrofalówce. Babeczki smarujemy na wierzchu czekoladą i posypujemy kokosem.  Bitą śmietanę nakładamy do szprycy i wyciskamy na babeczki tworząc choinkę.  Dekorujemy posypkami i chłodzimy w lodówce około 1 godziny. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
CIASTO BURACZANO – SZPINAKOWE 316

ugotować do miękkości. Kiedy ostygną, zetrzeć na tarce. Szpinak zblednować. Gruszki obrać, wyciąć gniazda z pestkami. Pokroić na drobną kostkę i wrzucić na patelnię z odrobiną oleju. Dosypać kokos i cynamon. Smażyć 5 minut, następnie rozgnieść widelcem i zostawić do ostygnięcia. W misce umieścić mąkę, cukier, jajka, olej i proszek do pieczenia. Wszystko zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Rozdzielić

kuchniabellissima.wordpress.com
CZEKOLADOWY PUDDING OWSIANY 166

Pyszna propozycja śniadaniowa dla wielbicieli czekolady i kokosu. Gęsty pudding czekoladowy z płatków owsianych o smaku czekoladowym z dodatkiem wiórków kokosowych. A do tego ciasteczka i ziarenka granatu...czego chcieć więcej ? Składniki: 400 ml dowolnego mleka 3 kostki gorzkiej czekolady 1 łyżeczka kakao 4-5 łyżek płatków owsianych 2 łyżki wiórek kokosowych garść ziaren granatu 2 ciastka z czekoladą typu

Kuchnia MagdaLeny
Rafaello z białą czekoladą + film 284

Rafaello z białą czekoladą na biszkopcie to idealny smakołyk dla wielbicieli białej czekolady i kokosu, niezwykły deser dla każdego łasucha. Ciasto Rafaello oprócz innych okazji będzie znakomitą propozycja na świątecznym stole.   składniki na tortownicę 23 cm biszkopt 5 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa 500 ml śmietany kremówki

Smakowite Dania
Kokosanki - pycha 309

Dzisiaj chciałam zaprosić na pyszne, delikatne ciasteczka, kokosanki. Jeśli lubicie kokos to przepis ten jest idealny dla Was. Zapewniam, ze nie będziecie mieli zadnych trudnosci przy ich przygotowaniu. Skladnikow jest malo i zawsze wychodza :) Zatem do dziela ;) Temp. pieczenia : 170 C Czas pieczenia : ok. 15-20 minut Składniki: 2 jaja 100 g cukru 200 g wiorkow kokosowych szczypta soli cukier

Słodkości i nie tylko
Żurawinówka 154

trudno ją utrzymać tak długo. Odciśniętą żurawinę składam do słoika i trzymam w lodówce. Dodaję ją do ciast, a najlepiej smakuje jak kokos w szarlotce

To co kocham
Mazurek waflowy z kajmakiem 131

mazurek waflowy Pisanka z ubiegłego roku, kiedy jeszcze nie prowadziłam bloga kulinarnego i nie robiłam zdjęć. Dekoracja z kandyzowanych, kolorowych ananasów, żurawiny suszonej i kokosu

To co kocham
Sernik z marcepanem 173

jest to sernik… chałwowy! Składniki: • 1 kg białego sera mielonego • 5 jajek • 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego • 2 łyżki gęstej śmietany • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 3 łyżki kokosu • 200 g gotowego marcepanu • 3 łyżki kakao Wykonanie: • Ser, mleko skondensowane, mąkę i śmietanę przełożyć do miksera i  przemieszać na wolnych obrotach do połączenia się

To co kocham
Pralinki daktylowo-bananowe 198

banan, zdecydowałam się na przepis z ich użyciem. Lepiej zjeść trzy pralinki za jednym razem, niż całego banana 250 gramowego i całą gałązkę daktyli na raz. W połączeniu z kokosem, migdałami i płatkami owsianymi - taka przekąska jest naprawdę zdrowa. Składniki: 1 banan 1 szklanka namoczonych daktyli bez pestek (ok. półtorej godziny moczenia) 1/5 szklanki migdałów 1 szklanka płatków owsianych górskich

Szczęśliwa kuchnia
Torcik kokosowy. 210

masa zgęstnieje.Zestawić z ognia , dodać masło i wymieszać na gładki krem .Jeśli będą grudki przecisnąć przez sitko.Odstawić do ostygnięcia. Dodatkowo: 70 g wiórków kokosowych. Ja prażę kokos na suchej patelni ,cały czas mieszając ,aby się nie przypalił. Kiedy będzie delikatnie rumiany zdejmujemy z patelni na talerz . Jeśli lubicie taki prosto z torebki ,też może być ,ale mnie

Ladylaura.